jaki laptop do mp3 i internetu ?
Witam chcem kupic sobie jakiegoś taniego laptopa , chodzi mi głownie oto źeby działał na nim internet no i win98. Jakie są minimalne wymagania ? PoZdr.
Odpowiedzi: 7
ludzie takiego to w lombardzie juź nie kupi myśle źe proc 800Mhz ramu 256Mb dysk 20GB wbudowane głaśniczki i funkcjonalna płyta(pyta) główna
bedzie wersja 8.0
opcją minimalną 128 :D – na 64 mb bym sie zgodzil ale 128 to jednak konfort
ja mam 2 kompy w tym jeden laptop p90 16mb ram – zaden luksus to niejest (przewaznie gdy mamy do czynienia z activx).
Ale przyznam ze na P200 z 32mb ram nawet śmigał internet. Dlatego sądze i wiem z doswiadczenioa ze do samego internetu 64mb ram wystarczy zupelnie.
pozdro
opcją minimalną 128 :D – na 64 mb bym sie zgodzil ale 128 to jednak konfort
ja mam 2 kompy w tym jeden laptop p90 16mb ram – zaden luksus to niejest (przewaznie gdy mamy do czynienia z activx).
Ale przyznam ze na P200 z 32mb ram nawet śmigał internet. Dlatego sądze i wiem z doswiadczenioa ze do samego internetu 64mb ram wystarczy zupelnie.
pozdro
Janosik:na upartego P133 i 32 ramu b.dobra konfiguracj – win95 /zmieniony na wygląd z web (win98) dx8 i bardzo szybki system. – no i k. muzyczna :P
pozdro
dx8 na 95 chyba nie będzie biegał :roll:
Janosik:Wolumin:Ja mysle źe wystarczy Pentium 200 lub 300Mhz, 128MB RAM(do internetu bardzo potrzebne), twardziel 5 GB i kontroler USB.
z tym sie bardziej zgodze
w zupelnosci wystarczy 200 mhz 64mb ram, no i dysk to tak jak u gory.
na upartego P133 i 32 ramu b.dobra konfiguracj – win95 /zmieniony na wygląd z web (win98) dx8 i bardzo szybki system. – no i k. muzyczna :P
pozdro
128 Mb Ram do przeglądania internetu jest opcją wymaganą (minimalną) do komfortowej pracy ( a o taką chodzi)
Wolumin:Ja mysle źe wystarczy Pentium 200 lub 300Mhz, 128MB RAM(do internetu bardzo potrzebne), twardziel 5 GB i kontroler USB.
z tym sie bardziej zgodze
w zupelnosci wystarczy 200 mhz 64mb ram, no i dysk to tak jak u gory.
na upartego P133 i 32 ramu b.dobra konfiguracj – win95 /zmieniony na wygląd z web (win98) dx8 i bardzo szybki system. – no i k. muzyczna :P
pozdro
Ja mysle źe wystarczy Pentium 200 lub 300Mhz, 128MB RAM(do internetu bardzo potrzebne), twardziel 5 GB i kontroler USB.
Monitor ,dysk ,klawiatura...:wink:
A tak na powaźnie to komputerek moźe być słabiutki ,procesor 500 mhz powinien wystarczyć spokojnie , ram – zaleźy jaki chcesz mieć komfort pracy ale nawet na 64 mb nie będzie źle chociaź polecałbym min. 128 mb , a co do internetu to powinien posiadać modem lub gniazdo usb jeśli chciałbyś podpiąć zewnętrzny , no i oczywiście wyjście na głośniczki bądź słuchawki :)
A tak na powaźnie to komputerek moźe być słabiutki ,procesor 500 mhz powinien wystarczyć spokojnie , ram – zaleźy jaki chcesz mieć komfort pracy ale nawet na 64 mb nie będzie źle chociaź polecałbym min. 128 mb , a co do internetu to powinien posiadać modem lub gniazdo usb jeśli chciałbyś podpiąć zewnętrzny , no i oczywiście wyjście na głośniczki bądź słuchawki :)
Strona 1 / 1