Jaki defragmentator
Cze wszystkim. Poradźcie jakiego defragmentatora uźywać pod winXP czy z Norton SystemWork 2003
Odpowiedzi: 12
Rechotka:Lepiej Norton
Przy XP na ntfs–ie zdecydowanie – nie.
Lepiej Norton
ja zdecydowanie polecam Diskeeper. Najnowszy jest pod numerkiem 8. Jest tralowy, ale... według producenta zwiększa szybkość odczytu danych z zdefragmentowanego dysku o 200%... ale ile w tym prawdy? sam nie wiem...
Polecam szczególnie defrag partycji systemowej... całe tło wszystkich operacji będzie szybsze
Polecam szczególnie defrag partycji systemowej... całe tło wszystkich operacji będzie szybsze
teź uźywam PerfectDisk i go polecam. Jak do tej pory nie miałem z nim problemów
Te czarne pole o ile sie nie myle to plik wymiany a wielkość czarnego pola zalezy od rozmiarów pliku wymiany. Sprawdź sobie w C:/ wielkość pliku pagefile.sys To czrne pole równiez podlega defragmentacji tyle ze w trybie offline.
Urzywam PerfectDisk i mam pytanie na systemowym mam duźo czarnego pola jak defragmentuje zerkam na legendę po lewej i jest napisane przy czarnym kwadraciku Excluded co to znaczy i czy to dobrze czy źle źe mam duźo czarnego pola proszę o pomoc z góry wielkie dzięki.
POZDRAWKI
POZDRAWKI
Smash:SpeedDisk z nortona ładnie daje..ale ostatnio spodobał mi sie Perfect Disk ( przeznaczony dla systemów XP)
Popieram uzywam go od dluzszego czasu i jest naprawde dobry i co wazne szybki i dokladny.Potrafi scalac praktycznie wszystko (boot;MFT ZONE; Metadata;Paging file;Hibernate file; plików systemowych i inne,opuszcza pliki zawarte w "layout.ini" :!: oraz ustawia własciwe połozenie MFT i zarezerwowanej przestrzeni na dysku dla niej )
POOOOLECAM
SpeedDisk z nortona ładnie daje..ale ostatnio spodobał mi sie Perfect Disk ( przeznaczony dla systemów XP)
A ja uźywam od dawna O&O Defrag w wersji 6 i jestem z niego zadowolony.
Postów na temat softu do defragmentacji było trochę na forum, wystarczy poszuakać w archiwum.
Co do meritum pytania to uźywałem Speed Disk z pakietu NSW, IMO ma lepszy stopień scalania plików ciągłych, gorszy stopień scalania pofragmentowanych ( bez wykonania check disk ), do plusów naleźy moźliwość defragmentacji do 9 HDD na raz, i ustawianie indywidualnych preferencji usera.
Minusem jest taźe czas defragmentacji.
Systemowy defrag jest moźe mniej dokładny pod względem scalania plików ale IMO zdecydowanie szybszy.
Osobiście uźywam systemowego, pomimo źe mam moźliwość korzystania takźe Speed Disk`a .
Co do meritum pytania to uźywałem Speed Disk z pakietu NSW, IMO ma lepszy stopień scalania plików ciągłych, gorszy stopień scalania pofragmentowanych ( bez wykonania check disk ), do plusów naleźy moźliwość defragmentacji do 9 HDD na raz, i ustawianie indywidualnych preferencji usera.
Minusem jest taźe czas defragmentacji.
Systemowy defrag jest moźe mniej dokładny pod względem scalania plików ale IMO zdecydowanie szybszy.
Osobiście uźywam systemowego, pomimo źe mam moźliwość korzystania takźe Speed Disk`a .
Ja korzystam z defragmentatora w System Mechanic 4 Pro
Jeest strasznie wolny ale dokładny :lol:
Jeest strasznie wolny ale dokładny :lol:
Ten "nortonowski" jest całkiem dobry. Aczkolwiek w zupełności wystarcza i ten systemowy, ale jest wolniejszy.
Strona 1 / 1