jaka pojemność ma dysk
Witam
Mam pytanie jak mozna obliczyć ile dysk ma pojemnośc, bo jak sie dowiedziałem ze nie ma tyle ile mowią producenci 40 GB 60 GB itd.
Mam pytanie jak mozna obliczyć ile dysk ma pojemnośc, bo jak sie dowiedziałem ze nie ma tyle ile mowią producenci 40 GB 60 GB itd.
Odpowiedzi: 8
EL NINO:Zaluj gusioo. Tym sposobem nie bedziesz mial co opowiadac swoim wnukom :mrgreen: .
Ale źadnych cicików na języku nie będę miał :mrgreen:
Zaluj gusioo. Tym sposobem nie bedziesz mial co opowiadac swoim wnukom :mrgreen: .
Rebe:gusioo:
I co wygrałem ?
Gorzkie źale na fujarce – o ile ją sobie kupisz :mrgreen:
Czep się – nigdy w źyciu nie miałem fujarki w ustach :mrgreen:
gusioo:
I co wygrałem ?
Gorzkie źale na fujarce – o ile ją sobie kupisz :mrgreen:
Kamaa czasem to zastanawiam się czy Ty jakim botem nie jesteś, a to o co pytasz to nie są pytania jakie konkursowe czy co.
Producenci uznają, źe 1 GB == 1000 MB (i dlatego im wychdzą okrągłe GB), a tak na prawdę to 1 GB == 1024 (przelicz od 1 bita do 1 GB)
Tak BTW to 2^10 == 1024.
Więc sparawdź następnym razem w googlach, bo ten pasek po(d)stępu, który w podpisie dumnie trzymasz w źyciu nie przekręci się na 2% .
No to przeliczyłem sposobem EL NINO:
Size: 40982151168 bytes
I co wygrałem ?
Producenci uznają, źe 1 GB == 1000 MB (i dlatego im wychdzą okrągłe GB), a tak na prawdę to 1 GB == 1024 (przelicz od 1 bita do 1 GB)
Tak BTW to 2^10 == 1024.
Więc sparawdź następnym razem w googlach, bo ten pasek po(d)stępu, który w podpisie dumnie trzymasz w źyciu nie przekręci się na 2% .
Przemeksik:Sposobem ktory podal EL NINO uzyskasz najdokladniejsza pojemnosc dysku co do 1 kb :D
No to przeliczyłem sposobem EL NINO:
Size: 40982151168 bytes
I co wygrałem ?
EL NINO:Wlaczasz Skandisc i liczysz recznie klastry. Pozniej mnozysz ilosc klastrow przez pojemnosc jednego. Wychodzi Ci pojemnosc calkowita dysku.kamaa:Mam pytanie jak mozna obliczyć ile dysk ma pojemnośc
Sposobem ktory podal EL NINO uzyskasz najdokladniejsza pojemnosc dysku co do 1 kb :D
Wlaczasz Skandisc i liczysz recznie klastry. Pozniej mnozysz ilosc klastrow przez pojemnosc jednego. Wychodzi Ci pojemnosc calkowita dysku.kamaa:Mam pytanie jak mozna obliczyć ile dysk ma pojemnośc
sprawdz w moim komputerze klikajac na wlasciowosci dysku , dyski maja moze i po 40 gb ale system plikow jaki jest na nich poprostu "zjada" troche miejsca
Strona 1 / 1