Jaka płyta pod PIV 3.2 HT ??? Pilne.

Witam, mam taki problem... Jaką płytę wybrać pod PIV 3.2HT + sparowana pamięć 2x512MB ?? Do tej pory miałem P4P800E–Deluxe. Niestety się nie sprawdziła. Na początku zawieszał się komputer podczas korzystania z tunera TV, oraz podczas korzystania z EarthGoogle– taka zarąbista satelitarna mapa globu. Jakiś czas temu wrzciłem nowy bios i wszystko latało pięknie. Tuner i ta mapa. Cacy było. Juź się cieszyłem. Aź tu nagle wczoraj podpinam cyfrówke do USB i komp zrobił papa – zgasł. Robiłem to setki razy i nic się nie działo!!! Zaczęło śmierdzieć, heh.. dramat. Po prostu się płyta zjarała. A dokładniej ten czarny kwadrat koło slotów PCI. Nie wiem co to, i juź mnie mało obchodzi. Płyta miała niecały rok!!! Teraz się uźeram z dostawcą, bo nie chce uznać gwarancji. Mówi, źe nie uzna bo raz – uszkodzenie jest widoczne ( Buahahahah no powalił mnie z nóg ), – dwa, juź miał taki zwrot spalonego ASUSA i mu producent gwarancji nie uznał. Takźe płytom ASUS chyba podziękuje.
Nie wiem co wybrać... moźliwości mam trzy ASUS, GIGABYTE lub ABIT. No w sumie dwa, bo juź mam dość ASUSa.
Co byście polecili? Albo jeśli znacie jakieś linki do testów tych płyt. Zaleźy mi na rozwiązaniu bez wiatraka na chipsecie, tak jak to miał ASUS. Lubie cisze. No ale jeśli będzie opcja tylko z wiatrakiem, to trudno. Waźniejsza jakość :)
Takźe Panowie, ABIT czy GIGABYTE pod ten procek i pamięć? i dlaczego ? :)
Jutro jade po płyte... juź się boje :P

Odpowiedzi: 8

Mam oddział tego sklepu. No ceny mają całkiem niezłe. Gadałem z kumplem który ma płyte Gigabyte i ją ostro zachwala. hehe mam teraz zagwozdke. W sumie całkiem nieźle wypasiony jest ten Gigabyte 8IPE 1000 Pro2 i cena teź całkiem spoko. Tyle, źe nie ma jej w cenniku Proline.
jimi
Dodano
12.10.2005 14:12:31
Znasz sklep Proline? Maja oddzialy w kilku miastach w polsce, maja jedne z najnizszych cen w kraju, zajrzyj na stronke i zobacz.
mettal
Dodano
11.10.2005 23:50:22
Yhm... no w zaleźności od cen w sklepie... i od tego co będzie dostępne:

1 Abit IC7–G
2 Abit IC7
3 Gigabyte 8IPE100 Pro2
Abit IS7–G
4 Abit IS7

no własnie co do 3 pozycji nie jestem pewny ... Gigabyte czy Abit hmmm
jimi
Dodano
11.10.2005 23:43:55
IC 7 nie posiada zintegrowanej karty sieciowej np. IC 7G posiada takowa, poszukaj dokladnej specyfikacji obu plyt na stronie producenta.
mettal
Dodano
11.10.2005 22:46:27
Moźesz mi powiedzieć czym się róźni ABIT IC7–G od IC7 ? nie mogę coś znaleźć tego...
jimi
Dodano
11.10.2005 21:27:50
pasywny zalman i juz po kłopocie. Polecam Abita w tym wypadku
adik154
Dodano
11.10.2005 20:45:24
zaciekawił mnie ASUS P4C800 DELUXE, no ale to ASUS do którego się troche zraziłem, pozatym cena jest deczko wysoka.
Zastanawiam się teź nad ABITem IC7–G. Piszą o nim, np na benchmarku, źe jest super, świetny itp, ale wada jest taka, źe ma głośny cooler na chipsecie.
jimi
Dodano
11.10.2005 20:35:21
Jesli o mnie chodzi to polecam Abita. Płyty b. dobrej jakości, bardzo duźe mozliwości OC, dośc stabilne i wydajne. Mozę najpierw podaj, jaka sume zamierzasz wydac na płyte ?
mettal
Dodano
11.10.2005 20:19:50
jimi
Dodano:
11.10.2005 19:33:12
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1