Jaka obudowa?
Mam obecnie obudowę I-Box Jet II i nie jestem z niej zadowolony. Wydaje mi sie, ze nie ma zbyt dobrego przeplywu powietrza. Chciałbym ja wymienic na jakas inna (najlepiej markowa). Jaka bylaby najlepsza obudowa do 200 zl (bez zasilacza)?
Odpowiedzi: 1
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=26974
Mam to i jestem zadowolony, cena w sam raz ;-)
Strona 1 / 1
Szczerze to myślałem o tej (ma filtr przeciw kurzowy :D ), ale czy to, że mój Pentium D805 ma temperature w spoczynku 55 stopni (Pentagram QVC - 100 Cu+ i obroty na low) zależy od tego, że mam nie markową obudowę? Inni mowią, że podobne procesory mają około 40 w spoczynku. Dodam, że czasami jak patrze na czujnik temperatury powietrza w obudowie to skacze z 29 na 50, pozniej z 50 na 41, pozniej znowu do 29 i właśnie stąd wywnioskowałem, że powietrze źle krąży i ciepłe bucha na czujnik. Taka sama sytuacja moze byc z procesorem. Ale zaczalem sie zastanawiac czy kupno nowej obudowy napewno rozwiąże mój problem?
<p>Nie wiedziałem o tym filtrze przeciwkurzowym, co to takiego? :P a na temat Twojego problemu to sie nie wypowiem, bo nigdy się nie interesowałem temperaturami moich podzespołów i nie mam doświadczenia. Wiem tylko że możesz przesunąc kartę graficzną, RAM i co tam jeszcze na sloty dalej od procesora ;-)</p><p>Pozdry,</p><p>kabeen </p>
Piszesz, że obroty ustawione na low, próbowałeś zwiększyć? Wydaje mi się, że wymiana obudowy to ostatnia rzecz jaką powinieneś zrobić. Pentium D sam w sobie jest niezłą grzałką, więc wyciszony cooler to kiepski pomysł raczej. Zastanów się, może warto z tyłu obudowy zamontować 80x80 coby wydmuchiwał ciepłe powietrze.<BR>
Wentylatory w budzie nic nie daja, jedynie spada temp chipsetu, procek bez zmian.