Jaką nagrywarkę ??
czesc jestem w toku dokupienia nagrywarki DVD tylko nie wiem jaką kupić. Chodzi mi źeby była szybka, tania i nagrywała bez błędów.... [ortograficznych :wink: – dop. Bobi]
Proszę pana takie źeczy to tylko w erze dopasują . HEHEHEHE :):P):)
Czięki za odpowiedzi .
Proszę pana takie źeczy to tylko w erze dopasują . HEHEHEHE :):P):)
Czięki za odpowiedzi .
Odpowiedzi: 8
Jeśli DVD to tylko Pioneer.
athlon_XP:a czy po włoźeniu płyty długo trzeba czekać aź sie uruchomi ??? Po w niektórych jak sie tacka zamknie to juź odpala
To LG jest w tej kategorii chyba najwolniejsze, ale wierz mi nie jest to główny parametr decydujący o jakości nagrywarki. Ja miałem do wyboru NEC 3520, Liteona model kolegi mettala i LG. Kaźda z tych trzech jest przyzwoitą nagrywarką, mnie subiektywnie ciut lepsza wydała się ta ostatnia i nie źałuję wyboru podobnie jak mettal swojego. Co do NEC–a odstraszyła mnie informacja o konieczności natychmiastowego upgrade`u softu, poniewaź były jakieś problemy [juź nie pamiętam], natomiast prawdziwym problemem by było gdyby nagrywarka nie wstała po takim zabiegu. Gwarancję by diabli wzięli czyli praktycznie nagrywarkę teź mimo, źe operacja ta jest coraz bardziej bezpieczna i bezproblemowa. Ale wiadomo, wypadki zdarzają się.
osobiscie uzywam Pioneera DVR–110D , po wlozeniu plyty hmm.. moze z 5 sekund wywazania plyty czy cos takiego potem normalna praca.. wypalone ok 100 plyt bez problemu..
Hmmm, nie nazekam, nie jest to blyskawiczne i osobiscie nie spotkalem sie ze zaraz po zamknieciu tacki plyta juz sie uruchamia, nawet w Plextorach czy TDK, naped musi miec czas by rozbedziec plyte i ustawic laser na sektorze startowym. Ogolnie bardzo jest to zalezne od nosnika, jego jakosci jak i danych jakie zawiera.
a czy po włoźeniu płyty długo trzeba czekać aź sie uruchomi ??? Po w niektórych jak sie tacka zamknie to juź odpala
A ja polece to co mam w podpisie, czyli Lite–ON 1693S, wypalone na niej juz ponad 300 plytek, roznorakiego formatu producentow, od najgorszych po najlepsze nosniki, nagrywarka spisuje sie bezblednie, plyty DVD sprawdzane na kilku stacjonarnych DVD od Belwoda po Sony itp, zadnych problemow, takze odczyt plyt bezproblemowy. Ogolnie raz sie przesiadlem na Lite–on'y i nie narzekam. Na swoim CD–RW wypalilem juz grubo ponad 800 plytek i smiga tak jaby byla nowa. Jedyne ustepstwo co do LG to brak obslugi i tak malo popularnego DVD–RAM
Zdarza się przecieź wiem, źe się pisze przez ''rz''. Miałem średnią 5,33 i jakoś 5 z polskiego .
LG DVD 4163B – odsyłam na stronę komputronika lub innych celem poznania szczegółów. Mam ją od około 3 miesięcy i jedynym drobnym jak dla mnie mankamentem jest długi czas od włoźenia płyty do startu. Poza tym same pozytywy: bardzo cicha, nagrywa i odtwarza wszystkie standardy DVD(+. –) nawet DVD–RAM jak ktoś potrzebuje, R–ki nagrywa z prędkością do 16x, RW 8x, DL–ki 4x, nie zepsuła mi ani jednej płytki, bowiem nie ma wbudowanych zabezpieczeń przed kopiowaniem płyt zabezpieczonych tak jak np. HP i parę innych oferujących w zamian wodotrysk typu Lightscribe [HP]. Do tego dość tania – u mnie w mieście do kupienia obecnie za 209PLN i to nie w hipermarkecie, a w jednym z najlepszych sklepów komputerowych.
Strona 1 / 1