Jaką karte graficzna?
Witam. Ladnie sie zlozylo ze sobie zamierzam kupic nowa grafe niedlugo. Tylko teraz mam dylemat jaka. Prosze Was o pomoc, nich mi ktos poleci cos dobrego. Jestem w stanie wydac do 1300 – tylko chcialbym zeby to bylo cos na prawde dobrego. Radek czy geforce'sik?
P.S. Mogloby miec czerwony kolor :P.
Pozdrawiam.
P.S. Mogloby miec czerwony kolor :P.
Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 11
Nie przekonujesz mnie.
2 lata temu premierę miały układy graficzne gf3ti.
Myslisz ze jezeli dwa lata temu nvidia zaprezentowala tryb SLI i Ty kupilbuys to wraz z jedna kartą z nadzieją źe za dwa lata łatwo przyspieszysz kompa? Co Ci z tych dwóch geforców było? A weź pod uwage źe teraz karty graficzne rozwijają się jeszcze szybciej. Za dwa lata 2xgf6600 będzie gówno warte. Weźmy do tego źe tylko w niektorych grach wzrost wydajnosci to 80%...
2 lata temu premierę miały układy graficzne gf3ti.
Myslisz ze jezeli dwa lata temu nvidia zaprezentowala tryb SLI i Ty kupilbuys to wraz z jedna kartą z nadzieją źe za dwa lata łatwo przyspieszysz kompa? Co Ci z tych dwóch geforców było? A weź pod uwage źe teraz karty graficzne rozwijają się jeszcze szybciej. Za dwa lata 2xgf6600 będzie gówno warte. Weźmy do tego źe tylko w niektorych grach wzrost wydajnosci to 80%...
darek_dade:Sethothorn Porady typu kup nowa plyte sa kompletnie bez sensu! Wiesz ile kosztuje dobra plyta obslugujaca SLI?! Wiesz ile kosztuje potezny zasilacz ktory pociagnie 2xgf6600GT?! Wiesz ze za rok czy dwa, kiedy przyjdzie czas na kolejna modernizacje kompa, dokupienie drugiej karty graficznej niewiele da?!
Darek zgodze sie z Toba ze to troche kosztuje ale jesli mowimy o koms kto na sama katre jest w stanie wydac 1200–1500 (gdzie ja za all bez monitora dalem 2800) to mowie ze lepiej kupic taka a nie inna plyte potem dokupic karte (wlasnie za rok,lub dwa) a sadze ze 460W Chieftec da rade. 8)
plyta? porzedna plyta pod PCIexp z obslugo SLI to podobna do mojej tylko drozsza o 100 i kosztuje 625zl . zasilacz: Chieftec 460W 260zl, dodatkowe chlodzenie 120mm wolnoobrotowym: 40–60zl(cichy) i teraz te karte co ja mam (bez GT) za 535zl co daje nam ok.1500zl czyli tyle ile On chcial za samoa karte. a za jakis czas dodat. karte i mam zysk 80%wydajnosci przy SLI a jak bedzie mial sock.939 Athlona 64 i w czercu wchodz Longhorne , to koleje zyski.
stay ql
Winchester:No to chyba jednak GeForce 6600GT Gainward Ultra/1960 XP "GS" i ladnie bedzie :)
Po co przepacac za gainwarda?? teraz juz wcale nie jest taki rewelacyjny. Za 1300z kupisz gf6800 GT Asusa. Nie ma zadnej lepszej karty w tej cenie!!! Szczerze mowiac to jak czytam wypowiedzi innych uzytkownikow to mam wrazenie ze nikt nie widzial zadnych testow nowych kart! Sethothorn Porady typu kup nowa plyte sa kompletnie bez sensu! Wiesz ile kosztuje dobra plyta obslugujaca SLI?! Wiesz ile kosztuje potezny zasilacz ktory pociagnie 2xgf6600GT?! Wiesz ze za rok czy dwa, kiedy przyjdzie czas na kolejna modernizacje kompa, dokupienie drugiej karty graficznej niewiele da?!
A robice i gadajcie co chcecie, nie mam nerwow na to. Zakoncze cytatem, ktory przeczytalem na innym forum:
"Nie pisz co wiesz, tylko wiedz co piszesz"
w granicach tej ceny tylko gieforsy :]
No to chyba jednak GeForce 6600GT Gainward Ultra/1960 XP "GS" i ladnie bedzie :)
a jeszcze lepiej jak kupisz porządną płytę główną z obsługą SLI (mozna wpiąć 2 karty graf) pod PCIexp.
ten sprzęd co widzisz w sygnaturze nie podkręcany wyciąga 4935pkt w 3DMark 2003 co za tę cenę uwaźam za b.dobry wynik.
Ty kup płytę z dodatkowo obsługa SLI i jesteś w "domu"
Moim zdaniem nie ma sensu wydawać 1300 i więcej na kartę, po co. Lepiej za jakś czs sprzedać obecną i upić nowszą :)
Tę kartę o której pisze Mrówek GeForce 6600 GT jest lepsza niź na AGP.why?
Nawet jeśli w statystykach moźe być ciut gorsza nalezy wziąć pod uwagę, źe programiści gier nie wzięli poprawki na nowy stndard i jeszcze gry nie są pisane pod PCI tylko AGP 8x więc z czasem kiedy pojawią się nowsze gry PCI zyskają na mocy
ten sprzęd co widzisz w sygnaturze nie podkręcany wyciąga 4935pkt w 3DMark 2003 co za tę cenę uwaźam za b.dobry wynik.
Ty kup płytę z dodatkowo obsługa SLI i jesteś w "domu"
Moim zdaniem nie ma sensu wydawać 1300 i więcej na kartę, po co. Lepiej za jakś czs sprzedać obecną i upić nowszą :)
Tę kartę o której pisze Mrówek GeForce 6600 GT jest lepsza niź na AGP.why?
Nawet jeśli w statystykach moźe być ciut gorsza nalezy wziąć pod uwagę, źe programiści gier nie wzięli poprawki na nowy stndard i jeszcze gry nie są pisane pod PCI tylko AGP 8x więc z czasem kiedy pojawią się nowsze gry PCI zyskają na mocy
Ja jednak proponuję(wersja AGP):
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15311
(wersja PCI–Express):
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14603
Tylko nie kupuj w tym drogim komputroniku ;–)
Pierwsza karta, którą podałem jest jedną z lepszych. Myślę, źe się opłaca :)
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15311
(wersja PCI–Express):
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14603
Tylko nie kupuj w tym drogim komputroniku ;–)
Pierwsza karta, którą podałem jest jedną z lepszych. Myślę, źe się opłaca :)
eeee, jak masz te 1300zł to po co brać karte która jest tylko dobrym FXem a zrezygnować z bardzo dobrego GF6800. W tej cenie to najlepszy zakup.
Hehe to moze juz lepiej mniej dac i kupic GeForceFX 5900 Gainward Ultra/1200 XP GS ? Co Wy na to?
Za 1300zł to Asus V9999GT (6800GT z zaniźonymi taktowaniami). Ja bym dołoźył 2 stówki i kupił pełnego GT od gainwarda na allegro.
Strona 1 / 1