Jaka Karta dla mnie????
Siema:) mam zamiar zmodernizować troszke kompa...
Chce Kupić
**AMD64 tak około 3000+
**Płyte Gigabyte GA–K8NSNXP nVidia nForce3–250 (http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13698#)
**512 RAM Kingstona
I teraz moje pytanie;;;;
Jaka kupić karte graficzną???? Żebym wyciągnoł w 3D mark 2k1 przynajmniej te 11000–12000 pkt. Ale źeby karta nie była jakoś masakrycznie droga i dobrze się podkręcała... Pomocy :wink: Licze na was :wink: :wink:
Chce Kupić
**AMD64 tak około 3000+
**Płyte Gigabyte GA–K8NSNXP nVidia nForce3–250 (http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13698#)
**512 RAM Kingstona
I teraz moje pytanie;;;;
Jaka kupić karte graficzną???? Żebym wyciągnoł w 3D mark 2k1 przynajmniej te 11000–12000 pkt. Ale źeby karta nie była jakoś masakrycznie droga i dobrze się podkręcała... Pomocy :wink: Licze na was :wink: :wink:
Odpowiedzi: 11
IMO test na benchmarkach to sobie moźna o kant .... stolika komputerowego rozpić, a to od czasu jak się wydało źe cfane gapy producenci kart tworzą i modyfikują sterowniki tylko po to by lepszy wynik w testach osiągnąć .
IMO liczy się tylko i wyłącznie to jak dana karta w konkretnej grze się sprawuje i nic więcej
reszta to tylko myndlenie oczu i zamulanie umysłów
IMO liczy się tylko i wyłącznie to jak dana karta w konkretnej grze się sprawuje i nic więcej
reszta to tylko myndlenie oczu i zamulanie umysłów
dzięki wszytkim:)Rebe dziękuje za uświadomienie :wink: ALe jeszcze nie usłyszałem od ciebie jaką ty byś mi grafe polecił :lol:
spiderko:Do 1000zł polecam GF6600GT Leadteka lub GF6800LE Asusa. W pierwszym przypadku zmieścisz się w kwocie 949 (Komputronik), karta ma wysokie zegary (500/900) lecz pamięci są z 128bitową szyną. Ciekawszą propozycją jest druga karta za 1079zł, nieco niźsze taktowanie (maks. 350/750) rekompensuje pamięć z 256bitowa szyną.
Ja bym zainwestował w tą karte.
Czyli tak jak ja powiedzialem w co inwestowac ale nie dokladnie :)
Do 1000zł polecam GF6600GT Leadteka lub GF6800LE Asusa. W pierwszym przypadku zmieścisz się w kwocie 949 (Komputronik), karta ma wysokie zegary (500/900) lecz pamięci są z 128bitową szyną. Ciekawszą propozycją jest druga karta za 1079zł, nieco niźsze taktowanie (maks. 350/750) rekompensuje pamięć z 256bitowa szyną.
adik154 – karty graficzne, tak jak i komputery, mimo, iź to dziwnym się moze wydać nie muszą i nie śłuźą wyłacznie do grania.
Nota bene – jeźeli weźmiesz np. do poównania GF4 4200 i FX 5600 to okaźe się, źe w 3DM01 ta pierwsza osiagnie duźo wyźszy wynik niź druga. Proporcje odwócą się w 3DM03.
I jeszcze jedno 3DM01 podaje wyniki w znacznym stopniu uzaleźnione od całości konfiguracji sprźetowej – moźna mieć "mocny" komputer i słabszą kartę lub odwrotnie i wyniki – w pewnych granicach – beda poownywalne.
Jeźlei juź chcesz mierzyć samą wydajnośc podsystemu grafiki i to wg produktów Futuremark–a to nie 01, a 03, a lepiej 05.
Nota bene – jeźeli weźmiesz np. do poównania GF4 4200 i FX 5600 to okaźe się, źe w 3DM01 ta pierwsza osiagnie duźo wyźszy wynik niź druga. Proporcje odwócą się w 3DM03.
I jeszcze jedno 3DM01 podaje wyniki w znacznym stopniu uzaleźnione od całości konfiguracji sprźetowej – moźna mieć "mocny" komputer i słabszą kartę lub odwrotnie i wyniki – w pewnych granicach – beda poownywalne.
Jeźlei juź chcesz mierzyć samą wydajnośc podsystemu grafiki i to wg produktów Futuremark–a to nie 01, a 03, a lepiej 05.
adik154 – karty graficzne, tak jak i komputery, mimo, iź to dziwnym się moze wydać nie muszą i nie śłuźą wyłacznie do grania.
no nie chce na karte wydac więcej niź 1000zł :( A co do 3dMarka no to badana jest wydajność kompa w grach :? Dzięki "Krzysiek_84" za cynk :wink:, tobie "Ukey" teź :wink:
A co do ciebie Ad@$ to ty karte graficzną kupiłbyś patrząć na co??? Bo ja patrze na wydajność w grach... No nie wiem ty moźe patrzysz na kolor :?: , cene :?:, Kształt :?: W tym momęcie ciebie nie kapiszi
A co do ciebie Ad@$ to ty karte graficzną kupiłbyś patrząć na co??? Bo ja patrze na wydajność w grach... No nie wiem ty moźe patrzysz na kolor :?: , cene :?:, Kształt :?: W tym momęcie ciebie nie kapiszi
adik154:Jaka kupić karte graficzną???? Żebym wyciągnoł w 3D mark 2k1 przynajmniej te 11000–12000 pkt. Ale źeby karta nie była jakoś masakrycznie droga i dobrze się podkręcała... Pomocy :wink: Licze na was :wink: :wink:
A to kupujesz kartę graficzną dla punktów w 3dMarku? Jeźeli tak to gratuluje :?
Ponadto jaką ilość pieniędzy uwaźasz za nie masakryczneie duźą?
Mi sie zawsze zdawalo ze w 3d Marku 2k1 jest bana wydajnosc kompa. Wiec po co kupowac slabsza karte do dobreko procka :?: Lepiej zaoszcziedzic 1tys zl i kupic 6X00 i napewno w nowszych grach bedzie sobie dobrze radzic. Taka karte jak jest wyzej to ja moge kupic sobie ale nie do takiego kompa jak Ty chcesz miec. Takie jest moje zdanie
Mi sie zawsze zdawalo ze w 3d Marku 2k1 jest bana wydajnosc kompa. Wiec po co kupowac slabsza karte do dobreko procka :?: Lepiej zaoszcziedzic 1tys zl i kupic 6X00 i napewno w nowszych grach bedzie sobie dobrze radzic. Taka karte jak jest wyzej to ja moge kupic sobie ale nie do takiego kompa jak Ty chcesz miec. Takie jest moje zdanie
Radeon 9600 pro bez problemu osiągniesz to twoje 12tyś:) i niejest maksymalnie droga.Na tej co ja mam tez mam te 12 tyś ale dałem za nią 600 zł (wydaje mi sie źe zrobiłem bład) za tego radeona napewno dasz mniej coś koło 400–500 zł