Jaka Karta dla mnie????

Siema:) mam zamiar zmodernizować troszke kompa...
Chce Kupić
**AMD64 tak około 3000+
**Płyte Gigabyte GA–K8NSNXP nVidia nForce3–250 (http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13698#)
**512 RAM Kingstona
I teraz moje pytanie;;;;
Jaka kupić karte graficzną???? Żebym wyciągnoł w 3D mark 2k1 przynajmniej te 11000–12000 pkt. Ale źeby karta nie była jakoś masakrycznie droga i dobrze się podkręcała... Pomocy :wink: Licze na was :wink: :wink:

Odpowiedzi: 20

Darek_dede mam taką prośbe do ciebie :roll: Albo dajemy juź spokój z besztaniem sie nawzajem albo nie pisz mi porad :?: Co wybierasz, ja wybieraz opcje nr.1...a ty?
adik154
Dodano
06.02.2005 21:23:07
MarcinX:
darek_dade:

te radeony padają, grzeją się niesamowicie,

Eeee tam plotki :wink:
Swoją drogą Darek_dade,sam masz chyba podobnego :?: :wink:

To była źaluzja do wypowiedzi Adika... Wszystkie Abity padają!!!!! to czemu nie radeony :wink:
darek_dade
Dodano
06.02.2005 18:32:30
darek_dade:

te radeony padają, grzeją się niesamowicie,

Eeee tam plotki :wink:
Swoją drogą Darek_dade,sam masz chyba podobnego :?: :wink:
MarcinX
Dodano
06.02.2005 18:30:53
Weź wszystkim moim kolego te radeony padają, grzeją się niesamowicie, często robią artefakty. Znajomi w sklepach mi tylko opowiadają jak ludzie przychodza i się skarźą na radeony.
darek_dade
Dodano
06.02.2005 18:17:04
no ja bym jednak stawiał na coś takiego

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13738
Krzysiek_84
Dodano
06.02.2005 14:12:37
adik154:
no nie chce na karte wydac więcej niź 1000zł

Daje głos na Asusa 6800LE.
spiderko
Dodano
06.02.2005 14:04:13
to podaj przynajmniej ile cchesz wydać na ta karte
Krzysiek_84
Dodano
06.02.2005 12:48:56
Ej ja sie nie znam na grafach tak jak wy... Gdybym sie super znał to nie prosiłbym was o pomoc/.... To podajcie według własnych kryteriów byle by karta była warta swojej ceny i dobra
adik154
Dodano
06.02.2005 12:02:55
Jeśli kryterium wyboru, MoBo , k.grafiki, mają być testy z Chipa, albo ilość punktów w 3DMark do oceny wydajności karty to... ja wysiadam z tego topicu,
PA :?
Seeker
Dodano
05.02.2005 21:42:09
I znowu się zacznie przekomarzanie :?:

Niech kupi co chce, "ten typ tak ma" :D
spiderko
Dodano
04.02.2005 21:36:52
adik154:
darek_dade:
Składałem prywatnie, jestem trochę zbyt ambitny na składanie komputerów w serwisie...

AHA... Czyli według ciebie w sklepach składają matoły?!?!

Tego nie powiedziałem... Z wielką przyjemnością pracowałbym w sklepie komputerowym czy serwisie. Pracę łączyłbym z hobby – nic lepszego. Ale jak juz mówiłem mam inne, wyźsze, ambicje. Z resztą o czym ja wogóle tu gadam :)
darek_dade
Dodano
04.02.2005 21:34:19
darek_dade:
Składałem prywatnie, jestem trochę zbyt ambitny na składanie komputerów w serwisie...

AHA... Czyli według ciebie w sklepach składają matoły?!?! Ambitny do ty moźe i jesteś i tego nie podwaźam, ale zbyt pewny siebie teź jesteś
adik154
Dodano
04.02.2005 21:31:35
darek_dade
Dodano
04.02.2005 21:25:59
darek_dade:
adik154:
niezaleźnie jaki bym kupił komp to i tak koledzy za 2 miechy będą do przodu :wink:

do darek_dade
Tak tak...weź stary nie smuć juź z tym ABITEM... Mi ktoś napisał źe za duźo razy polecam format... a ja ci mówie źebyś juz zkończył z tym ABITEM!!! Bo pewnie z płytą abita to ty miałeś styczność w sklepie jak stała na półce, albo u kumpla co w pasjansa gra!!!!! Czemu ona taka dobra a nie wygrała w tym Chipie???? he??? czyźby kolesie z Chip teź nie lubili abita!!!!! 1024 Mb Ram mówisz???? Jeju stanowczo teź za mało...lepiej wbije na maksa te 3 GB co sie da... A karta graficzna...qrde stary nie wiem ale chyba kupie Radeon X800 XT to będzie dopiero maks!!!!!!!!!!!

Trzem osobom składałem komputer na abicie (NF7, róźne wersje i rewizje), wszystkie są zadowolone, jedna bardzo mocno kręci procesor, druga kręci standardowo (2500@3200), a trzecia nie kreci, ale jest zadowolona. Wszystkie te komputery chodza juź ponad rok i nie ma źadnych problemów. Ja przez pewien czas teź miałem mobo Abita (teź NF7) i byłem zadowolony (denerwował tylko wiatrak na chipsecie) teraz w jednym z komputerów mam Asusa i zamieniłbym spowroten na Abita. Mój prywatyn komputer: kupiłem athlona 64 3000+, płyte gigabyte K8VT800pro(tragedia!!!), radeona 9800pro i 512mb. I powiem ci źe ramu dotakiego kompa jest stanowczo za mało... doom3 far cry, lotr bitwa o śródziemie, te gry porządnie przyspieszyły jak dołoźyłem ramu. Moje rady nie są wyssane z palca, uwierz mi, a te Twoje gadki, źe koledzy w sklepie to to i tamto są conajmniej powiedziane... dziwne. Nie zajmuje się sprzętem komputerowym od 2 miesięcy.
adik154:
Do rebe:Chyba masz racje...moźe naprawde pomyśle nad płytą z PCI express... a z kart pod to złącze która taka nawet dobra jest>>????? Dzięki :wink:
lizak

No to w tym sklepie gdzie składasz(niby) nigdy bym nie kupił kompa..........
Lizak mówisz?????/ heh źałosny jesteś////
adik154
Dodano
04.02.2005 21:21:18
adik154:
niezaleźnie jaki bym kupił komp to i tak koledzy za 2 miechy będą do przodu :wink:

do darek_dade
Tak tak...weź stary nie smuć juź z tym ABITEM... Mi ktoś napisał źe za duźo razy polecam format... a ja ci mówie źebyś juz zkończył z tym ABITEM!!! Bo pewnie z płytą abita to ty miałeś styczność w sklepie jak stała na półce, albo u kumpla co w pasjansa gra!!!!! Czemu ona taka dobra a nie wygrała w tym Chipie???? he??? czyźby kolesie z Chip teź nie lubili abita!!!!! 1024 Mb Ram mówisz???? Jeju stanowczo teź za mało...lepiej wbije na maksa te 3 GB co sie da... A karta graficzna...qrde stary nie wiem ale chyba kupie Radeon X800 XT to będzie dopiero maks!!!!!!!!!!!

Trzem osobom składałem komputer na abicie (NF7, róźne wersje i rewizje), wszystkie są zadowolone, jedna bardzo mocno kręci procesor, druga kręci standardowo (2500@3200), a trzecia nie kreci, ale jest zadowolona. Wszystkie te komputery chodza juź ponad rok i nie ma źadnych problemów. Ja przez pewien czas teź miałem mobo Abita (teź NF7) i byłem zadowolony (denerwował tylko wiatrak na chipsecie) teraz w jednym z komputerów mam Asusa i zamieniłbym spowroten na Abita. Mój prywatyn komputer: kupiłem athlona 64 3000+, płyte gigabyte K8VT800pro(tragedia!!!), radeona 9800pro i 512mb. I powiem ci źe ramu dotakiego kompa jest stanowczo za mało... doom3 far cry, lotr bitwa o śródziemie, te gry porządnie przyspieszyły jak dołoźyłem ramu. Moje rady nie są wyssane z palca, uwierz mi, a te Twoje gadki, źe koledzy w sklepie to to i tamto są conajmniej powiedziane... dziwne. Nie zajmuje się sprzętem komputerowym od 2 miesięcy.
adik154:
Do rebe:Chyba masz racje...moźe naprawde pomyśle nad płytą z PCI express... a z kart pod to złącze która taka nawet dobra jest>>????? Dzięki :wink:
lizak
darek_dade
Dodano
04.02.2005 21:17:09

do darek_dade

adik154
Dodano
04.02.2005 21:09:18
A co ja mam kartę polecać skoro na trzebaby od płyty zacząć i brać z PCIE i do niej kartę ,a nie AGP.
Jak juź mam wydawać pieniądze to tak aby za 2 kwartały – góra – nie zastanawiać się dlaczego koledzy z podwórka znowu są od przodu.
Pominę przy tym swą niekompetencję w kartach do grania, bo mnie tam gry systemowe wystarczają, a te to – póki co – na kaźdej karcie dają się uruchomić.
Rebe
Dodano
04.02.2005 19:06:52
trochę ten Twój komputer będzie mało proporcjonalny, szybki procesor, mało ramu, no i jak mówisz, źe chcesz mieć 12k w 3dmarku to mozesz gf4ti kupic...
Ja do tej konfiguracji wziąłbym 1024 ramu, gf 6600GT i płytę tańszą, a lepszą np Abita NF8 (chyba ze jesteś wielkim przeciwnikiem, bo abit to przecieź gówno jest a gigabyte wymiata bo wygrywa w testach chipa...) Koniec transmisji.
darek_dade
Dodano
04.02.2005 18:47:51
Zbaczacie z tematu.....
adik154
Dodano
04.02.2005 18:29:11
Seeker:
IMO test na benchmarkach to sobie moźna o kant .... stolika komputerowego rozpić, a to od czasu jak się wydało źe cfane gapy producenci kart tworzą i modyfikują sterowniki tylko po to by lepszy wynik w testach osiągnąć .
IMO liczy się tylko i wyłącznie to jak dana karta w konkretnej grze się sprawuje i nic więcej
reszta to tylko myndlenie oczu i zamulanie umysłów

Toz to napisalem :) i inie tyz. Lecz modyfikacja sterownikow po co :?: Chyba powini je pogarszac by ludzie kupowali coraz nowsze i drozsze karty :?:
Ukey
Dodano
04.02.2005 18:24:36
adik154
Dodano:
04.02.2005 14:01:59
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2