Jaka Karta dla mnie????
Siema:) mam zamiar zmodernizować troszke kompa...
Chce Kupić
**AMD64 tak około 3000+
**Płyte Gigabyte GA–K8NSNXP nVidia nForce3–250 (http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13698#)
**512 RAM Kingstona
I teraz moje pytanie;;;;
Jaka kupić karte graficzną???? Żebym wyciągnoł w 3D mark 2k1 przynajmniej te 11000–12000 pkt. Ale źeby karta nie była jakoś masakrycznie droga i dobrze się podkręcała... Pomocy :wink: Licze na was :wink: :wink:
Chce Kupić
**AMD64 tak około 3000+
**Płyte Gigabyte GA–K8NSNXP nVidia nForce3–250 (http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13698#)
**512 RAM Kingstona
I teraz moje pytanie;;;;
Jaka kupić karte graficzną???? Żebym wyciągnoł w 3D mark 2k1 przynajmniej te 11000–12000 pkt. Ale źeby karta nie była jakoś masakrycznie droga i dobrze się podkręcała... Pomocy :wink: Licze na was :wink: :wink:
Odpowiedzi: 20
Darek_dede mam taką prośbe do ciebie :roll: Albo dajemy juź spokój z besztaniem sie nawzajem albo nie pisz mi porad :?: Co wybierasz, ja wybieraz opcje nr.1...a ty?
MarcinX:darek_dade:
te radeony padają, grzeją się niesamowicie,
Eeee tam plotki :wink:
Swoją drogą Darek_dade,sam masz chyba podobnego :?: :wink:
To była źaluzja do wypowiedzi Adika... Wszystkie Abity padają!!!!! to czemu nie radeony :wink:
darek_dade:
te radeony padają, grzeją się niesamowicie,
Eeee tam plotki :wink:
Swoją drogą Darek_dade,sam masz chyba podobnego :?: :wink:
Weź wszystkim moim kolego te radeony padają, grzeją się niesamowicie, często robią artefakty. Znajomi w sklepach mi tylko opowiadają jak ludzie przychodza i się skarźą na radeony.
adik154:no nie chce na karte wydac więcej niź 1000zł
Daje głos na Asusa 6800LE.
to podaj przynajmniej ile cchesz wydać na ta karte
Ej ja sie nie znam na grafach tak jak wy... Gdybym sie super znał to nie prosiłbym was o pomoc/.... To podajcie według własnych kryteriów byle by karta była warta swojej ceny i dobra
Jeśli kryterium wyboru, MoBo , k.grafiki, mają być testy z Chipa, albo ilość punktów w 3DMark do oceny wydajności karty to... ja wysiadam z tego topicu,
PA :?
PA :?
I znowu się zacznie przekomarzanie :?:
Niech kupi co chce, "ten typ tak ma" :D
Niech kupi co chce, "ten typ tak ma" :D
adik154:darek_dade:Składałem prywatnie, jestem trochę zbyt ambitny na składanie komputerów w serwisie...
AHA... Czyli według ciebie w sklepach składają matoły?!?!
Tego nie powiedziałem... Z wielką przyjemnością pracowałbym w sklepie komputerowym czy serwisie. Pracę łączyłbym z hobby – nic lepszego. Ale jak juz mówiłem mam inne, wyźsze, ambicje. Z resztą o czym ja wogóle tu gadam :)
darek_dade:Składałem prywatnie, jestem trochę zbyt ambitny na składanie komputerów w serwisie...
AHA... Czyli według ciebie w sklepach składają matoły?!?! Ambitny do ty moźe i jesteś i tego nie podwaźam, ale zbyt pewny siebie teź jesteś
Składałem prywatnie, jestem trochę zbyt ambitny na składanie komputerów w serwisie...
darek_dade:adik154:niezaleźnie jaki bym kupił komp to i tak koledzy za 2 miechy będą do przodu :wink:
do darek_dade
Tak tak...weź stary nie smuć juź z tym ABITEM... Mi ktoś napisał źe za duźo razy polecam format... a ja ci mówie źebyś juz zkończył z tym ABITEM!!! Bo pewnie z płytą abita to ty miałeś styczność w sklepie jak stała na półce, albo u kumpla co w pasjansa gra!!!!! Czemu ona taka dobra a nie wygrała w tym Chipie???? he??? czyźby kolesie z Chip teź nie lubili abita!!!!! 1024 Mb Ram mówisz???? Jeju stanowczo teź za mało...lepiej wbije na maksa te 3 GB co sie da... A karta graficzna...qrde stary nie wiem ale chyba kupie Radeon X800 XT to będzie dopiero maks!!!!!!!!!!!
Trzem osobom składałem komputer na abicie (NF7, róźne wersje i rewizje), wszystkie są zadowolone, jedna bardzo mocno kręci procesor, druga kręci standardowo (2500@3200), a trzecia nie kreci, ale jest zadowolona. Wszystkie te komputery chodza juź ponad rok i nie ma źadnych problemów. Ja przez pewien czas teź miałem mobo Abita (teź NF7) i byłem zadowolony (denerwował tylko wiatrak na chipsecie) teraz w jednym z komputerów mam Asusa i zamieniłbym spowroten na Abita. Mój prywatyn komputer: kupiłem athlona 64 3000+, płyte gigabyte K8VT800pro(tragedia!!!), radeona 9800pro i 512mb. I powiem ci źe ramu dotakiego kompa jest stanowczo za mało... doom3 far cry, lotr bitwa o śródziemie, te gry porządnie przyspieszyły jak dołoźyłem ramu. Moje rady nie są wyssane z palca, uwierz mi, a te Twoje gadki, źe koledzy w sklepie to to i tamto są conajmniej powiedziane... dziwne. Nie zajmuje się sprzętem komputerowym od 2 miesięcy.lizakadik154:Do rebe:Chyba masz racje...moźe naprawde pomyśle nad płytą z PCI express... a z kart pod to złącze która taka nawet dobra jest>>????? Dzięki :wink:
No to w tym sklepie gdzie składasz(niby) nigdy bym nie kupił kompa..........
Lizak mówisz?????/ heh źałosny jesteś////
adik154:niezaleźnie jaki bym kupił komp to i tak koledzy za 2 miechy będą do przodu :wink:
do darek_dade
Tak tak...weź stary nie smuć juź z tym ABITEM... Mi ktoś napisał źe za duźo razy polecam format... a ja ci mówie źebyś juz zkończył z tym ABITEM!!! Bo pewnie z płytą abita to ty miałeś styczność w sklepie jak stała na półce, albo u kumpla co w pasjansa gra!!!!! Czemu ona taka dobra a nie wygrała w tym Chipie???? he??? czyźby kolesie z Chip teź nie lubili abita!!!!! 1024 Mb Ram mówisz???? Jeju stanowczo teź za mało...lepiej wbije na maksa te 3 GB co sie da... A karta graficzna...qrde stary nie wiem ale chyba kupie Radeon X800 XT to będzie dopiero maks!!!!!!!!!!!
Trzem osobom składałem komputer na abicie (NF7, róźne wersje i rewizje), wszystkie są zadowolone, jedna bardzo mocno kręci procesor, druga kręci standardowo (2500@3200), a trzecia nie kreci, ale jest zadowolona. Wszystkie te komputery chodza juź ponad rok i nie ma źadnych problemów. Ja przez pewien czas teź miałem mobo Abita (teź NF7) i byłem zadowolony (denerwował tylko wiatrak na chipsecie) teraz w jednym z komputerów mam Asusa i zamieniłbym spowroten na Abita. Mój prywatyn komputer: kupiłem athlona 64 3000+, płyte gigabyte K8VT800pro(tragedia!!!), radeona 9800pro i 512mb. I powiem ci źe ramu dotakiego kompa jest stanowczo za mało... doom3 far cry, lotr bitwa o śródziemie, te gry porządnie przyspieszyły jak dołoźyłem ramu. Moje rady nie są wyssane z palca, uwierz mi, a te Twoje gadki, źe koledzy w sklepie to to i tamto są conajmniej powiedziane... dziwne. Nie zajmuje się sprzętem komputerowym od 2 miesięcy.
lizakadik154:Do rebe:Chyba masz racje...moźe naprawde pomyśle nad płytą z PCI express... a z kart pod to złącze która taka nawet dobra jest>>????? Dzięki :wink:
niezaleźnie jaki bym kupił komp to i tak koledzy za 2 miechy będą do przodu :wink:
do darek_dade
Do rebe:Chyba masz racje...moźe naprawde pomyśle nad płytą z PCI express... a z kart pod to złącze która taka nawet dobra jest>>????? Dzięki :wink:
do darek_dade
Do rebe:Chyba masz racje...moźe naprawde pomyśle nad płytą z PCI express... a z kart pod to złącze która taka nawet dobra jest>>????? Dzięki :wink:
A co ja mam kartę polecać skoro na trzebaby od płyty zacząć i brać z PCIE i do niej kartę ,a nie AGP.
Jak juź mam wydawać pieniądze to tak aby za 2 kwartały – góra – nie zastanawiać się dlaczego koledzy z podwórka znowu są od przodu.
Pominę przy tym swą niekompetencję w kartach do grania, bo mnie tam gry systemowe wystarczają, a te to – póki co – na kaźdej karcie dają się uruchomić.
Jak juź mam wydawać pieniądze to tak aby za 2 kwartały – góra – nie zastanawiać się dlaczego koledzy z podwórka znowu są od przodu.
Pominę przy tym swą niekompetencję w kartach do grania, bo mnie tam gry systemowe wystarczają, a te to – póki co – na kaźdej karcie dają się uruchomić.
trochę ten Twój komputer będzie mało proporcjonalny, szybki procesor, mało ramu, no i jak mówisz, źe chcesz mieć 12k w 3dmarku to mozesz gf4ti kupic...
Ja do tej konfiguracji wziąłbym 1024 ramu, gf 6600GT i płytę tańszą, a lepszą np Abita NF8 (chyba ze jesteś wielkim przeciwnikiem, bo abit to przecieź gówno jest a gigabyte wymiata bo wygrywa w testach chipa...) Koniec transmisji.
Ja do tej konfiguracji wziąłbym 1024 ramu, gf 6600GT i płytę tańszą, a lepszą np Abita NF8 (chyba ze jesteś wielkim przeciwnikiem, bo abit to przecieź gówno jest a gigabyte wymiata bo wygrywa w testach chipa...) Koniec transmisji.
Zbaczacie z tematu.....
Seeker:IMO test na benchmarkach to sobie moźna o kant .... stolika komputerowego rozpić, a to od czasu jak się wydało źe cfane gapy producenci kart tworzą i modyfikują sterowniki tylko po to by lepszy wynik w testach osiągnąć .
IMO liczy się tylko i wyłącznie to jak dana karta w konkretnej grze się sprawuje i nic więcej
reszta to tylko myndlenie oczu i zamulanie umysłów
Toz to napisalem :) i inie tyz. Lecz modyfikacja sterownikow po co :?: Chyba powini je pogarszac by ludzie kupowali coraz nowsze i drozsze karty :?: