jak zwiekszyć zasięg sieci?

Mam w domu jednorodzinnym komp stacjonarny który jest podłaczony do asmaxa AR 904G. Wszystko chodzi ok. jestem tez bezprzewodowo podłaczony do routera z laptopem. Jednak tu juz nie jest tak pieknie. Po zejsciu na parter( a roouter jest na strychu) moc sygnału spada mocno , efekt jest taki ze nie moge sie polaczyc z siecia. O odbiorze internetu na ogrodzie nie ma zadnej mowy. Co zrobic Panowie zeby zasieg tak zwiekszyc zebym mógl łapać siec nawet na ogropdzie tzn okolo 20-40metrów od routera pozdrawaim

Odpowiedzi: 4

Nic - ale co Ci da wzmacniacz do [i]cienkiej[/i] anteny ? Nie ma to jak wydac 300 papierów i mieć dalej gowno. Lepiej zainwestowac w lepsza antene mniej pieniedzy niz wtopic w wzmacniacz, ktory nic nie daje. A cos o tym wiem bo akurat w wi-fi siedze dosc gleboko :-)
brtx
Dodano
09.05.2007 23:06:18
brtx , co masz do wzmacniaczy?
Seeker
Dodano
09.05.2007 20:24:10
Wzmacniacz? Nie to nie jest dobry pomysl. Jaka masz teraz antenę? Moze warto zmienić antenę na jakąś szczelinówkę? Poza tym zauwaz, ze anteny zwykle nadaja "poziomo", "pod" i "nad" atena jest martwa strefa. Inaczej mowiac jesli ntena jest dosc wysoko, to 20 m moze oznaczac, ze jestes za bardzo "pod" i stad brak sgnalu. Oczywiscie liczy sie tez moc anteny (zysk).
brtx
Dodano
09.05.2007 00:48:40
Kupić wzmacniacz W-Fi .Ceny od 300Pln w górę . Lub dokupić dodatkowe anteny http://www.wirelesslan.com.pl/urzadz.php?gr=4&kat=21
Seeker
Dodano
07.05.2007 15:11:18
chromtech
Dodano:
07.05.2007 12:47:15
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1