jak zrobic update w xp?

po ostatnim formacie mam problem z updatem systemu. proces wylacza sie zaraz na samym poczatku jakby przez cos przerwany, to samo dotyczy kazdej latki – za kazdym razem instalacja jest niespodziewanie przerwana. mam zmieniony numer seryjny i nigdy takich problemow nie mialem. co moze powodowac przerywanie?? moze sam wlaczylem jakies zabezpieczenie przed modyfikacjami? jak ktos ma pomysl jak to zmienic prosze na maila: falsen@wp.pl[/b]

Odpowiedzi: 11

Tomek1984WAWA:
Od kiedy to weszło ??

Odkąd mam XP zawsze tak było :wink:
Gagman
Dodano
17.04.2004 14:28:13
to by sie zgadzało– trzeba iść do sklepu komputerowego i porosić oczywiście o zainstalowanie XP–a – oni maja licencjonowaną wersję . powodzenia !
Anonymous
Dodano
16.04.2004 14:38:04
Ograniczanie korzystania z witryny Windows Update

WindowsUpdate.com

Dostęp do witryny Windows Update jest zarezerwowany wyłącznie dla licencjonowanych uźytkowników. Moźliwość korzystania z Windows Update będzie weryfikowana na podstawie klucza produktu uźytego do instalacji Windows XP. Podczas procesu weryfikacji do witryny Windows Update zostaną wysłane dwie informacje : wartość liczbowa (zakodowana algorytmicznie), wygenerowana na podstawie klucza produktu uźytego do instalacji Windows XP oraz ID produktu. Windows Update sprawdzi następnie czy informacje te są zgodne z listą waźnych ID produktu. W razie wykrycia niezgodności witryna Windows Update nie będzie dostępna. Ani wartość wygenerowana przez Windows Udpate na podstawie klucza produktu ani ID produktu nie są zapisywane przez witrynę. Nie są teź wymagane źadne dane personalne, aby uzyskać dostęp do witryny Windows Update.

Od kiedy to weszło ??, bo poprzednie poprawki sciagałem ok 3 miesiecy temu ....
Anonymous
Dodano
09.04.2004 23:30:20
Wiem. Ale dziwi mnie to bo na poprzednim dysku miałem WINa z tej samej płyty i jakoś spokojnie sciągałem z WU.Poza tym tydzień temu ściagałem z WU koledze który Wina tez insatlował z mojej płytki.....Dlatego dziwie sie czemu teraz nagle mam takie problemy
Anonymous
Dodano
09.04.2004 23:24:34
Jak byś kupił legalne oprogramowanie nie miał byś problemów z WU oraz SP1.

:arrow: Zapoznaj się z tym artykułem
McScr@by
Dodano
09.04.2004 19:58:30
mcscr@by:
:arrow: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;812956

:arrow: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;193385

No ja mam tak ja w tym pierwszym linku ,źe pojawia sie klepsydra na początku ale po chwili znika i cąły czas mam 0%. Niesetety, nie mam netsonica...więc moźe wie ktoś jak mi pomóc. W ogole nie moge nawet z innych stron sciagnac service packa bo wyskakuje przy insatalacji ze klucz produktu jest nieprawuidłowy . pomocy........
Anonymous
Dodano
09.04.2004 19:24:03
:arrow: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;812956

:arrow: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;193385
McScr@by
Dodano
09.04.2004 00:05:04
falken:
sam rozwiazalem problem. to byl robal svchost – poza standardowym podkrecaniem do maksa pracy procesora blokowal wszystkie update, latki i nawet wylaczal cwaniak skanery antywirusowe. wywalilem go dopiero z poziomu drugiego systemu

co do problemu powyźej: olej sciaganie z witryny microsoftu. wszystkie (prawie) updaty mozesz sciagnac w calosci ze stronek i instalowac offline. sp1 i 2 i powazniejsze latki latwo znajdziesz, nad reszta musisz troche sie pobiedzic. aha polecam tez wylaczyc automatyczne wykrywanie ustawien w ustawieniach sieciowych – to prawdopodobnie rozwiaze problem.

Ok, wydaje mi się ze ja tez mam tego robala o którym mówisz. Dziwi mnie tylko,skad sie wział skoro dopiero co zainstalowałem Win. jak mozesz to napisz dokładnie jak go wywalic.
Anonymous
Dodano
08.04.2004 23:45:36
sam rozwiazalem problem. to byl robal svchost – poza standardowym podkrecaniem do maksa pracy procesora blokowal wszystkie update, latki i nawet wylaczal cwaniak skanery antywirusowe. wywalilem go dopiero z poziomu drugiego systemu

co do problemu powyźej: olej sciaganie z witryny microsoftu. wszystkie (prawie) updaty mozesz sciagnac w calosci ze stronek i instalowac offline. sp1 i 2 i powazniejsze latki latwo znajdziesz, nad reszta musisz troche sie pobiedzic. aha polecam tez wylaczyc automatyczne wykrywanie ustawien w ustawieniach sieciowych – to prawdopodobnie rozwiaze problem.
Anonymous
Dodano
08.04.2004 22:20:06
Witam, ja tez mam problem z witryna www.windowsupdate.com. Sama strona otiwera się bardzo szybko natomiast gdy wybieram skanuj w poszukiwaniu akutalizacji zaczyna sie problem. Caly czas mam zero procent. Czy ktoś wie czym to moze być spowodowane.Prosze pomózcie bo mam nowy dysk i musze posciagac aktualizacje zeby wysztko dzialalo mi jak nalezy.

Pozdrawiam
Anonymous
Dodano
08.04.2004 17:42:32
Serial Key, wirus.
McScr@by
Dodano
08.04.2004 13:02:06
Anonymous
Dodano:
08.04.2004 11:13:39
Komentarzy: