jak zrobic partycje???
:( mama proble. mama windowsa xp prof. i nie wiem jak moge utworzyć patrycje na moim twardzielu. bardzo prosze o pomoc i szczegółowe wyjasnienie. dziekuje :D
Odpowiedzi: 4
windows nie ma mozliwosci zmiany wielkosci partycji system/boot. Innymi slowy jesli windows jest zainstalowane i masz tylko jedna partycje oraz brak niespartycjonowanego miejsca na dysku to podaruj sobie Disk Manager.
Disk Manager moze tworzyc nowe partycje tylko w wypadku wolnego miejsca na dysku (nie spartycjonowanego) lub moze zarzadzac innymi niz boot/system partycjami.
Disk Manager moze tworzyc nowe partycje tylko w wypadku wolnego miejsca na dysku (nie spartycjonowanego) lub moze zarzadzac innymi niz boot/system partycjami.
leberr:sam XP przy instalacji sie zapyta o to w pewnym momencie, on ma to do siebie ze nie potrzebuje dysku startowego
leberr – a gdzie tu masz mowę o instalacji ? Przemek pyta się jak utworzyć partycję ,z tego co napisał wynika źe Wnidowsa ma juź zainstalowanego.
dobrecoyote_xp:prawy klik na Mój komputer ,potem Zarządzaj i Zarządzanie dyskami.Moźesz teź stworzyć partycje podczas instalki windowsa albo programem Partition Magic.
przemek sam XP przy instalacji sie zapyta o to w pewnym momencie, on ma to do siebie ze nie potrzebuje dysku startowego
prawy klik na Mój komputer ,potem Zarządzaj i Zarządzanie dyskami.Moźesz teź stworzyć partycje podczas instalki windowsa albo programem Partition Magic.
Strona 1 / 1