Jak zrobić partycje w XP???

Na dysku twardym mam jedną partycję. Chciałbym zrobić dwie partycje. Przeczytałem całą pomoc XP i jest tam opisane jak utworzyć nową partycję w źąrządzaniu dyskami. NIestety nie mogę znaleść takich opcji w moim komp. Moźe ktoś moźe mi powiedzieć jak mogę utworzyć nową partycję???? :?:

Odpowiedzi: 6

poczytaj o tym w Komputerswiat
zobacz moze cos znajdziesz na www.komputerswiat.pl
CHRYSLER
Dodano
28.12.2003 21:18:34
Gagman!!!
dokładnie tak jak pisze w pomocy XP. Ale niestety u mnie to nie chce działać, nie umiem zwiększyć nieprzydzielonego miejsca na dysku. Czy ktoś bawił sie tą metodą?
Trawa
Dodano
28.12.2003 21:13:34
Z poziomu XP:
Gagman kiedyś:
Otwórz program Zarządzanie komputerem (lokalne).
W drzewie konsoli kliknij węzeł Zarządzanie dyskami.

Zarządzanie komputerem (lokalne)
Magazyn
Zarządzanie dyskami

Prawym przyciskiem myszy kliknij nieprzydzielony region dysku podstawowego, a następnie kliknij polecenie Nowa partycja lub kliknij prawym przyciskiem myszy wolne miejsce na partycji rozszerzonej, a następnie kliknij polecenie Nowy dysk logiczny.
W Kreatorze nowych partycji kliknij przycisk Dalej, kliknij opcję Partycja podstawowa, Partycja rozszerzona lub Dysk logiczny, a następnie postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie.
Gagman
Dodano
28.12.2003 13:31:07
http://software.fr.pl/wyszukiwarki/29.html
MarcinX
Dodano
28.12.2003 13:24:04
ale ja nie chcę utracić danych więc format odpada. Myślałem źe partycje moźna utworzyć w XP bez utraty danych. Tak przynajmniej pisze w pomocy XP.
A Partition Magic nie posiadam. Moźe ktoś wie skąd go ściągnąć?
Trawa
Dodano
28.12.2003 13:15:21
W Partition Magic.

Wpisz to chasło w wyszukiwarce i wyświetli się kupa tematów.
Jeźeli chcesz to robić na czystym dysku ,na płycie Xp jest świetne narzędzie do partycjonowania.
MarcinX
Dodano
28.12.2003 13:08:17
Trawa
Dodano:
28.12.2003 13:03:29
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1