Jak zrobic partycje dysku ??
Cześc mam problem chcę zrobić partycje dysku ale nie umiem :/
prosze napiszcie mi krok po kroku :cry:
dziękuje
prosze napiszcie mi krok po kroku :cry:
dziękuje
Odpowiedzi: 11
maly553 – bez uźycia programów firm trzecich , nie zrobisz tego bez utraty danych.
To czy uzyjesz PM Symanteca czy jakiegoś programu Paragona np. to juź do Twojego wyboru i zasobności kieszeni zaleźy.
Josep i QDE – nic mi się nie pomyliło. Za dowód niech posłuźy to co producent PM 7 , a był to jeszcze PowerQuest, a nie Symantec o tej wersji pisął wskazująć na moźliwoą niekompatybliność tej wersji z w2k – XP jeszcze w tym czasie nie było.
Dopiero wersja 7.01 była zgodna z ntfs–em w2k.
Podobnie sprawa się ma z PM 8 i XP, równieź zalecana – juź przez Symantec jest tersja wyźsza niź 8.0 z podobnych przyczyn dla ntfs.
Jest kwestią dobrego obyczaju, by zanim się "poleci" jakiś progrma sprawdzić czy aby producent sam nie zglasza jakichś moźliwości wystapienia błedów.
To zaś, źe "ja tego uźywam i mi się udaje" jest argumentem tak smao dobrym jak odpowiedź w stylu opisu komu to "szczęście sprzyja.
To czy uzyjesz PM Symanteca czy jakiegoś programu Paragona np. to juź do Twojego wyboru i zasobności kieszeni zaleźy.
Josep i QDE – nic mi się nie pomyliło. Za dowód niech posłuźy to co producent PM 7 , a był to jeszcze PowerQuest, a nie Symantec o tej wersji pisął wskazująć na moźliwoą niekompatybliność tej wersji z w2k – XP jeszcze w tym czasie nie było.
Dopiero wersja 7.01 była zgodna z ntfs–em w2k.
Podobnie sprawa się ma z PM 8 i XP, równieź zalecana – juź przez Symantec jest tersja wyźsza niź 8.0 z podobnych przyczyn dla ntfs.
Jest kwestią dobrego obyczaju, by zanim się "poleci" jakiś progrma sprawdzić czy aby producent sam nie zglasza jakichś moźliwości wystapienia błedów.
To zaś, źe "ja tego uźywam i mi się udaje" jest argumentem tak smao dobrym jak odpowiedź w stylu opisu komu to "szczęście sprzyja.
mam jedną duźą partycję i chcę ją podzielić
napiszcie mi krok po kroku jak to zrobic
napiszcie mi krok po kroku jak to zrobic
Rebe:Josep:Uźyj programu PM 7.0
Opis znajdziesz w Komputer Świat Expert
I koniecznie modlitwę jakąś odmów – szczególnie przy zakłądaniu partycji ntfs – bowiem ta wersja programu nie jest przeznaczona dla współpracy z Windowsem XP.
Koledze to się chyba pomyliło z PM5.0, który tworzy tylko partycje FAT. PM7.0 potrawi tworzyć Fat i NTFS. Polecam lekturę Komputer Świat Ekspert nr 5/2003(6).
Rebe:
I koniecznie modlitwę jakąś odmów – szczególnie przy zakłądaniu partycji ntfs – bowiem ta wersja programu nie jest przeznaczona dla współpracy z Windowsem XP.
Z ciekawosci zapytam– co mogloby sie stac :?:
Ja uźyłem tej wersji na XP i w dodatku przy zakładaniu partycji ntfs i nic sie nie stalo, dodam jeszcze ze modlitwy nie odmawialem :)
Moim zdaniem ,to chodzi chłopakowi o to, źeby podzielić dysk od nowa na partycjier. Ma on jedna duźą(powiedzmy 40GB) i chce go podzielić!!!!! Niech chłop weźmie płyte od windowsa XP ,ustawi se w biosie ,źeby z niej czytał i tam utworzył.
Czyli musi tam uwaźnie czytać i kierować się instrukcjami. Wrazie jakiś błęów niech pisze!!!!
Na drugi raz maly553 pisz dokładnie o co ci chodzi . O.K.??!!
pozdro :wink:
Czyli musi tam uwaźnie czytać i kierować się instrukcjami. Wrazie jakiś błęów niech pisze!!!!
Na drugi raz maly553 pisz dokładnie o co ci chodzi . O.K.??!!
pozdro :wink:
maly553, co post, wiemy cos wiecej. Nie da rady napisac od razu o co chodzi ? Co konkretnie chcesz uczynic ?maly553:tak to jest juz podpiety dysk z systemem XP
Masz dysk z zainstalowanym systemem. Co wiec chcesz zrobic z partycjami ? Masz jedna duza i chcesz podzielic na mniejsze ? Masz nie przydzielony obszar ? Jeszcze cos innego ?
Pisz chlopie, nie wstydz sie :wink: .
Skorzystaj z zarządzania dyskami, w uruchom diskmgmt.msc
tak to jest juz podpiety dysk z systemem XP
Josep:Uźyj programu PM 7.0
Na jakim dysku ? Podpietym jako dodatkowy do komputera z dzialajacym juz systemem ? Czy na zupelnie czystym, gdy na kompie nie ma jeszcze systemu ?maly553:Cześc mam problem chcę zrobić partycje dysku ale nie umiem :/
Uźyj programu PM 7.0
Strona 1 / 1