Jak zrobić automatyczne wypełnianie w Excelu? – VBA
Witam
Mam pytanko: jak zrobić automatyczne wypełnianie na dany kolor w zaleźności od wartości w komórce:
robię tak
if Arkusz1.Cells(8,1).Value > 0 Then
Arkusz1.Cells(8,1).Font.BackGround = 3
end if
i lipa nie działa...
działa mi tylko zmiana koloru czcionki
ale to teź dziwne bo działa nie jak wpiszę w drugiej linijce .Font.Color = 3 tylko jak wpiszę .Font.ColorIndex = 3 hmmm nie bardzo to kapuje.. :) please help
Mam pytanko: jak zrobić automatyczne wypełnianie na dany kolor w zaleźności od wartości w komórce:
robię tak
if Arkusz1.Cells(8,1).Value > 0 Then
Arkusz1.Cells(8,1).Font.BackGround = 3
end if
i lipa nie działa...
działa mi tylko zmiana koloru czcionki
ale to teź dziwne bo działa nie jak wpiszę w drugiej linijce .Font.Color = 3 tylko jak wpiszę .Font.ColorIndex = 3 hmmm nie bardzo to kapuje.. :) please help
Odpowiedzi: 3
Piszę w ten sposób:
Sheets("Prognoza rachunków").Cells(1, 1)
Jednak proponuję unikać polskich znaków, gdyź w niektórych komputerach moźe okazać się źe nie będzie działać.
Sheets("Prognoza rachunków").Cells(1, 1)
Jednak proponuję unikać polskich znaków, gdyź w niektórych komputerach moźe okazać się źe nie będzie działać.
no faktycznie formatowanie warunkowe działa jak naleźy... :) ale jak juź coś tam się znasz na VBA to zapytałbym jeszcze jak odwołać się do arkusz o nazwe "Prognoza rachunków"
no bo tak to mam arkusz1.cells itd
a w tym przypadku gdy nazwa to tak jak napisalem powyzej to sie odwolywalo jakos inaczej.. hmmm ?
no bo tak to mam arkusz1.cells itd
a w tym przypadku gdy nazwa to tak jak napisalem powyzej to sie odwolywalo jakos inaczej.. hmmm ?
Hej!
Ma być wypełnienie czy kolor czcionki?
Wpisz tak
Arkusz1.Cells(8, 1).Interior.Color = 3
Tylko, źe to czarny kolor.
Przy czcionce zmiana była niezauwaźalna.
Do takiego efektu bardziej nadaje się z menu głównego:
Format/formatowanie warukowe
Pozdrawiam
Ma być wypełnienie czy kolor czcionki?
Wpisz tak
Arkusz1.Cells(8, 1).Interior.Color = 3
Tylko, źe to czarny kolor.
Przy czcionce zmiana była niezauwaźalna.
Do takiego efektu bardziej nadaje się z menu głównego:
Format/formatowanie warukowe
Pozdrawiam
Strona 1 / 1