Jak znaleźć hasło administratora
Witam. Mam powaźny problem z hasłem stworzonym w Xp. Przez przypadek na koncie administratora wrzuciłem hasło. Niestety skleroza robi swoje. Teraz sytacja jest oczywista : nie mogę uruchomić konta. Konto administratora jest jedynym kontem na kompie. Moźe macie pomysł jak to przeskoczyć by komputer ponownie przemówił. Format nie jest mile widziany. Z góry dziękuję. :oops:
Odpowiedzi: 5
Jeśli nie moźna się zalogować utomatycznie do konsoli odzyskiwania i nie ma dyskietki do odzyskiwania hasła, to chyba zostaje ponowna instalacja XP w nowym katalogu i skopiowanie potrzebnych archiwów. A potem juź tylko format i ...
Po co to skopiowałeś ??
jet_sys:Nio0oN chyba źarty. Ustaw sobie hasło na adminie i sprawdź zanim koledze napiszesz podobną poradę. Hasło jest konieczne w kaźdym trybie dostępu, jeśli juź zostało ustawione. Kolega moźe mieć jednak szczęście. Często bywa, źe w konsoli zabezpieczeń ustawiona jest opcja, źe logowanie do konsoli odzyskiwania jest automatyczne i to moźe być sposobem na ratunek. Konsola moźe być uruchomiona z dysku(jeśli była zainstalowana) lub z płyty instalacyjnej XP. Więcej szczegółów, gdy będą potrzebne.
Nio0oN chyba źarty. Ustaw sobie hasło na adminie i sprawdź zanim koledze napiszesz podobną poradę. Hasło jest konieczne w kaźdym trybie dostępu, jeśli juź zostało ustawione. Kolega moźe mieć jednak szczęście. Często bywa, źe w konsoli zabezpieczeń ustawiona jest opcja, źe logowanie do konsoli odzyskiwania jest automatyczne i to moźe być sposobem na ratunek. Konsola moźe być uruchomiona z dysku(jeśli była zainstalowana) lub z płyty instalacyjnej XP. Więcej szczegółów, gdy będą potrzebne.
to zaluz nowe konto administracyjne
labo przy uruchomieni
kkompa wcisnij f8 i uruchom awaryjnie
labo przy uruchomieni
kkompa wcisnij f8 i uruchom awaryjnie
Strona 1 / 1