Jak zmusić WinXP do pracy jednoczesnej dwóch uźytkowników
Windows XP Pro instalowane bez dołączania do domeny ma opcje jednoczesnego zalogowania i przełączania uźytkowników (okno z ikonami logujących się).
Niestety po dołączeniu do domeny pojawia się standardowe okno logowania.
Jak pozostać w domenie przy nowym stylu logowania. Inaczej jak nie przeszkadzając lokalnemu pracownikowi zdalnie zalogować się jako administrator i wykonywać swoja prace w swoim środowisku. Wiem iź Terminal Services z XP obsługuje dwa logowania. Niestety zawsze przy podaniu innego loginu niź obecnie zalogowany, system się pyta czy wylogować obecnego uźytkownika.
Niestety po dołączeniu do domeny pojawia się standardowe okno logowania.
Jak pozostać w domenie przy nowym stylu logowania. Inaczej jak nie przeszkadzając lokalnemu pracownikowi zdalnie zalogować się jako administrator i wykonywać swoja prace w swoim środowisku. Wiem iź Terminal Services z XP obsługuje dwa logowania. Niestety zawsze przy podaniu innego loginu niź obecnie zalogowany, system się pyta czy wylogować obecnego uźytkownika.
Odpowiedzi: 2
Przy zalogowaniu do domeny przlaczania uztykownikow nie da sie zrealizowac.
ja mam pytanie z tej samej kategorii
jak zmusic XP aby po starcie automatycznie logowal domyslnego uzytkownika ALE nie pozwalal na prace bez podania hasla
"recznie" odpowiada to czynnosciom:
–domyslne logowanie
–przelaczanie uzytkownika (np. WIN+L)
w rezultacie otrzymujemy monit o podanie hasla, ale uzytkownik jest juz zalogowany i jego programy pracuja
moje pytanie brzmi: JAK ZMUSIC XP ZEBY WYKONAŁ TO SAMO AUTOMATYCZNIE PRZY STARCIE?
jak zmusic XP aby po starcie automatycznie logowal domyslnego uzytkownika ALE nie pozwalal na prace bez podania hasla
"recznie" odpowiada to czynnosciom:
–domyslne logowanie
–przelaczanie uzytkownika (np. WIN+L)
w rezultacie otrzymujemy monit o podanie hasla, ale uzytkownik jest juz zalogowany i jego programy pracuja
moje pytanie brzmi: JAK ZMUSIC XP ZEBY WYKONAŁ TO SAMO AUTOMATYCZNIE PRZY STARCIE?
Strona 1 / 1