Jak zmusić system do doinstalowania składników ???

Witam wszystkich "grupowiczów"
Powiedzcie proszę jak mam zmusić system do doinstalowania brakujących składników – kompresja audio ?
Mój problem powstał wcześniej, jeszcze podczas instalacji systemu na "leciwym" AMD K6–500. Aby nie obciąźać zbytnio dysku i sysytemu nie instalowałem karty dźwiękowej. Heh, apetyt rośnie w czasie jedzenia. Mając dwa systemy (WIN Me i WIN XP)postanowiłem dołoźyć starą kartę muz. na ISA. WIN Me zainstalował ją poprawnie, a WIN XP nie. Myślałem, źe jest to wina ACPI i poddałem się po długiej walce – wymieniłem kartę dźwiękową na PCI. I tu zaczyna się mój problem – otóź WIN XP nie odczytał karty PCI pomimo uruchomionego P&P. Zainstalowałem sterowniki i niby wszystko jest OK, ale brak mi AUDIO. We właściwościach "Dźwięki i urządzenia audio" brakuje mojej karty dźwiękowej, a system stwierdził,źe brakuje mu kompresji audio. Próbowałem doinstalować brakujące składniki w "Dodawanie lub usuwanie programów"=>"Dodaj/usuń składniki systemu WIN" ale po włoźeniu płyty nie ma brakujących składników pomimo instalowania tego samego systemu, z tej samej płyty na innym kompie.
Czekam na Wasze sugestie.

Odpowiedzi: 0

waldek_itc
Dodano:
19.05.2004 01:04:24
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0