Jak zmieścić 4770007796 bajtów na dvd?
Czy jest taka mozliwość jak w przypadku cd (nadpalanie), źeby nagrać na płytkę dvd tą ilość danych? Mam do nagrania serial i chcę go wcisnąć w całości ale brakuje kapkę miejsca. Próbowałem spakować rarem ale po półtora godziny kompresji wyszedł plik 4731067108 bajtów i dalej nie wchodzi. Jak to wcisnąć?
Odpowiedzi: 9
arcymag:Ile kosztuje taka płytka i ile mieści danych?
Sprawdź sobie na necie. Masz tyle sklepów internetowych, źe głowa boli. A ile pomieści to juź sobie moźesz obliczyć :wink: .
8) Pozdro.
Ile kosztuje taka płytka i ile mieści danych?
Jeśli masz taką duźą pojemność pliku to chyba moźna wydac pare złotych więcej i kupić sobie po prostu płytkę DVD9. Bez problemu zmieścisz na niej swój plik. I bez uźywania jakiejkolwiek kopresji pliku.
8) Pozdro.
8) Pozdro.
Serial jest w postaci plików avi + txt. Moźe minimalnie zmniejszyć rozmiar (jakość) za pomocą Virtual Duba? Tylko nie bardzo wiem jak.
Jeśli film jest zrzucony na dysk w postaci VOBów w katalogu Video_TS wystarczy uźyć Nero Recode – automatycznie dopasuje wielkość pliku filmowego do pojemności płytki DVD
gusioo:Jesteś pewien, źe się nie nauczyli ?
Wiem, źe to wynika z prostoty obliczeń i moja wypowiedź jest czysto złośliwą wypowiedzią poniewaź jest to wprowadzanie uźytkowników w błąd.
Co szkodzi np. Verbatim`owi napisac ~4,5GB? Nie traktuj mojej wypowiedzi jako brak szacunku do producentów tylko mała złośliwość.
Ja teź uźywam tych produktów.
8) Pozdro.
moohomor::arrow: Producenci płytek nie nauczyli się systemu dwójkowego pisząc, źe 1MB to 1000000 bajtów co jest bzdurą
Jesteś pewien, źe się nie nauczyli ?
Czy to wynika z łatwości obliczeń ?
W Nero jest moźliwość ustawienia nadpalania dla DVD. Wpisujesz pojemność, jaką chcesz uzyskać, ale czy nośnik tyle pomieści, to juź inna sprawa. Moźna poświęcić parę płytek i sprawdzić metodą prób i błędów. W zaleźności od producenta moźna uzyskać ciekawe wyniki.
Niestety nie moźesz. Maksymalnie na DVD5 wchodzi 4,5GB.
Dokładnie ja jest to liczone:
:arrow: Producenci płytek nie nauczyli się systemu dwójkowego pisząc, źe 1MB to 1000000 bajtów co jest bzdurą
:arrow: 1MB = 1024x1024 bajtów!, 1 GB=1024x1024x1024 bajtów, więc obliczmy to tak 4.7x1024x1024x1024.
W taki sposób masz obliczoną pojemność płyty.
8) Pozdro.
Dokładnie ja jest to liczone:
:arrow: Producenci płytek nie nauczyli się systemu dwójkowego pisząc, źe 1MB to 1000000 bajtów co jest bzdurą
:arrow: 1MB = 1024x1024 bajtów!, 1 GB=1024x1024x1024 bajtów, więc obliczmy to tak 4.7x1024x1024x1024.
W taki sposób masz obliczoną pojemność płyty.
8) Pozdro.
Strona 1 / 1