Jak zmienić rozmiar filmu
Witam .
Mam problem z nagraniem filmu na płytę cd,film ma rozmiar 705 MB inie mieści się na płytę.Czym to zrobić i jak ? Proszę o pomoc.
Mam problem z nagraniem filmu na płytę cd,film ma rozmiar 705 MB inie mieści się na płytę.Czym to zrobić i jak ? Proszę o pomoc.
Odpowiedzi: 5
Proszę bardzo.
ps. Nie musisz krzyczeć, słuch mam dobry ;)
ps. Nie musisz krzyczeć, słuch mam dobry ;)
WIELKIE DZIĘKI ZA SZYPKĄ I SKUTECZNĄ POMOC :lol:
Otwierasz film w vd.
Kolejno w menu video i audio zaznacz direct stream copy.
Upewnij się źe suwak jest na początku i wciśnij home
PRzesuń suwak pod koniec filmu (ale nie do końca :) ) tak na oko z minutę, dwie do końca, jeźeli są tam napisy to ich nie szkoda i wciśnij end.
Będziesz mieć zaznaczony fragment, nie pozostanie nic innego jak file/save as...
Kolejno w menu video i audio zaznacz direct stream copy.
Upewnij się źe suwak jest na początku i wciśnij home
PRzesuń suwak pod koniec filmu (ale nie do końca :) ) tak na oko z minutę, dwie do końca, jeźeli są tam napisy to ich nie szkoda i wciśnij end.
Będziesz mieć zaznaczony fragment, nie pozostanie nic innego jak file/save as...
A jak to zrobić za pomocą VirtualDub ? Ja nie mam takiej wiedzy na ten temat.Dlatego proszę o pomoc.
Albo w programie do nagrywania włącz overburning – te kilka MB nadmiaru powinne się spokojnie nadpalić na płytce,
albo obetnij końcówkę filmu (część napisów na przykład) za pomocą programu virtualdub.
albo obetnij końcówkę filmu (część napisów na przykład) za pomocą programu virtualdub.
Strona 1 / 1