JAK zmienic napis
Jak zmienic opis (ten co jest w zaznaczony) na na Longhorn 2004 albo cos takiego
Odpowiedzi: 15
1. http://www.google.com
2. Resource Hacker.exe
3. Szukamy pliku w którym znajduje się _nasze_ okno dialogowe.
4. Zmieniamy parę string`ów.
5. Zapisujemy zmiany do pliku *.*
6. Restartujemy.
7. Gotowe.
2. Resource Hacker.exe
3. Szukamy pliku w którym znajduje się _nasze_ okno dialogowe.
4. Zmieniamy parę string`ów.
5. Zapisujemy zmiany do pliku *.*
6. Restartujemy.
7. Gotowe.
Rozwiazanie tegoz problemu jest bardzo proste.
Trywialne :–)
Trywialne :–)
Seeker:Da się to zmienić bez problemu w kaźdym razie jest sposób by nawet własne zdjecie tu umieścić.
Ja tam jako oem logo wrzuciłem avatara Kuby, a po "Wyprodukowany i obsługiwany przez:" jak wół jest napisane "centrumxp.pl" :mrgreen: :wink: :)
P.S.:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=7944&highlight=oemlogo
EL NINO:A znalezli w rejestrze miejsce w ktorym podane jest wszystko co wyswietla sie w tym okienku ?
HKLMSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersion
To bylo pierwsze miejsce, w ktorym szukali!!!
Niestety u mnie nie dziala.
Pozdrawiam[/list]
A znalezli w rejestrze miejsce w ktorym podane jest wszystko co wyswietla sie w tym okienku ?
zmiana tego napisu jest na pewno moźliwa. Sam kiedyś miałem "MS Virus", ale to było po dwin 9x. Na pewno to się zmieniało w rejestrze, ale gdzie dokładnie to juź nie pamiętam niestety ;/ Jakbym znalazł to dam znać
Nie będę się upierał :wink: , bo prawda zapewne leźy po środku :) , ale powiem tylko, źe ja równieź szukałem – pod kątem wyraźenia np. 'Wersja' – w całym rejestrze nie było nic co miałoby związek z tym oknem... :( Więc jak juź zmiana ma być moźliwa, to tylko modyfikując jakieś inne pliki systemowe :idea:
Pawekjak wszystko tak i ten napis: system ....itd ma swoje odzwierciedlenie jak wiemy w rejestrze. Wydaje się ,źe napis w tym miejscu nie ma jakiegos szczególnego znaczenia dla funkcjonowania systemu, więc zmiana tegoź nie moze mieć jakiś skutków ubocznych.
Nie szukałem daleko w rejestrze, ale jest taka gałąź gdzie znajduja się dane z tej zakładki, zmieniałem je, ale ....muszą istnieć jeszcze jakieś inne odniesienia niekoniecznie nazwą związane których niestety nie znam, a które pozwoliłyby na taką manipulację nazwami, bowiem zmiana nazw w tym kluczu nic nie wniosła niestety.
Nie szukałem daleko w rejestrze, ale jest taka gałąź gdzie znajduja się dane z tej zakładki, zmieniałem je, ale ....muszą istnieć jeszcze jakieś inne odniesienia niekoniecznie nazwą związane których niestety nie znam, a które pozwoliłyby na taką manipulację nazwami, bowiem zmiana nazw w tym kluczu nic nie wniosła niestety.
No wiadomo Seeker, ale tego co zaznaczył kolega w poście otwierającym zmienić się nie da. Przynajmniej ja nie znam sposobu. Z resztą jak pisałem – pozostałe rubryki to nie problem – zmienić to moźna (i dodać obrazek) choćby za pomocą Tweak–XP PRO 3 trial
Da się to zmienić bez problemu w kaźdym razie jest sposób by nawet własne zdjecie tu umieścić.
Update
To jest przepis na własne Logo w systemach 9x i XP,źe zadziała gwarantuję :
Plik graficzny w postaci bitmapy, który chcesz umieścić musi mieć romiar:
180 pikseli szerokość
114 pikseli długość
no i koniecznie nazwę oemlogo.bmp i musi być umieszczony w win95/98/me w katalogu system, a w win XP system32.
Oprócz logo moźesz jeszcze umieścić opis do kogo komputer naleźy i przez kogo jest obsługiwany.
W tym celu w notatniku edytujesz nowy plki i w pierwszej linijce wpisujesz:
[General]
Manufacturer=Twoje imię i nazwisko
Model=dowolny wpis
Następnie zapisujesz to jako oeminfo.ini
umieszczasz w katalogu system lub system32 XP no i cieszysz się logo we właściwościach systemu
Update
To jest przepis na własne Logo w systemach 9x i XP,źe zadziała gwarantuję :
Plik graficzny w postaci bitmapy, który chcesz umieścić musi mieć romiar:
180 pikseli szerokość
114 pikseli długość
no i koniecznie nazwę oemlogo.bmp i musi być umieszczony w win95/98/me w katalogu system, a w win XP system32.
Oprócz logo moźesz jeszcze umieścić opis do kogo komputer naleźy i przez kogo jest obsługiwany.
W tym celu w notatniku edytujesz nowy plki i w pierwszej linijce wpisujesz:
[General]
Manufacturer=Twoje imię i nazwisko
Model=dowolny wpis
Następnie zapisujesz to jako oeminfo.ini
umieszczasz w katalogu system lub system32 XP no i cieszysz się logo we właściwościach systemu
Najprosciej mozna zmienic ten napis instalujac system
Longhorn 2004 bez problemu sam ci sie zmieni.Pozdrawiam :lol:
Longhorn 2004 bez problemu sam ci sie zmieni.Pozdrawiam :lol:
Jak ci się uda, to będziesz mógł zaszpanować, źe masz Longhorna :lol: :lol: Żartuję :)
Zobaczymy :twisted:
Pawek no nie jestes Assem na forum ale moze Robo albo EL Adminno 8) bedą wiedzieli
Na moją wiedzę nie da się tego zmienić. Wszystko w tym oknie da zmienić – prócz tego.
Strona 1 / 1