Jak zmienic jezyk w XP ?
Mam Windows XP Home i musze zmienic jezyk z francuza na polski bo wszystkiego nie kumam, a mam duzo ciekawych programów i nie moge formacic
Odpowiedzi: 9
No wiesz jeźeli chodzi o całego windowsa to go nie zmienisz. :) Windows ma tylko jedną wersje językową i nie słyszałem o sposobie zmienienia jej. :D Jedynie co moźna zmienić to tylko pismo klawiatury z polski na polski 214 no i poszczegulne programy.Mam wraźenie źe będziesz musiał się pomęczyć. :D
What is Multilingual User Interface Pack (MUI)?
Multilingual User Interface Pack is a set of language specific resource files that can be added to the English version of Windows Professional. When installed on the English version of Windows, MUI allows the user interface language of the operating system to be changed according to the preferences of individual users to one of the 33 supported languages. This allows large corporations to roll out the same worldwide image with a single install job. Local users can then select the user interface language or it can be set by Group Policy for Organizational Units.
To chyba co nieco rozjaśnia.
[quote="simasie"][quote="simasie"]
SZczerze ci powiem nigdy nie slyszalem o multilanguage
simasie:Słyszalem ze istnieje jaks nakladka multilengue czy cos takiego ze mozna zmieniac jezyk dla systemu
SZczerze ci powiem nigdy nie slyszalem o multilanguage
simasie:Chodzi o zmiane jezyka dla calego XP a nie dla dokumentowsimasie:Mam Windows XP Home i musze zmienic jezyk z francuza na polski bo wszystkiego nie kumam, a mam duzo ciekawych programów i nie moge formacic
Słyszalem ze istnieje jaks nakladka multilengue czy cos takiego ze mozna zmieniac jezyk dla systemu
Chodzi o zmiane jezyka dla calego XP a nie dla dokumentowsimasie:Mam Windows XP Home i musze zmienic jezyk z francuza na polski bo wszystkiego nie kumam, a mam duzo ciekawych programów i nie moge formacic
Drogi przyjacielu jesli masz windowsa Xp po francusku calego to niestety nic nie zmienisz
Kazdy xpek ma tylko jedna wersje jezykowa
Kazdy xpek ma tylko jedna wersje jezykowa
Wejdz w panel sterowania a następnie w opcje regionalne i językowe tam moźesz pozmieniać,
Wejdz w panel sterowania a następnie w opcje regionalne i językowe tam moźesz pozmieniać,
ale co masz po francusku? calego xpeka? jezeli tak to na polski nie zmienisz... chyba ze chodzi ci o uklad klawiatury
Strona 1 / 1