jak zmienic domyslny katalog sciaganiaw Operze?

Czy ktoś wie, w którym miejscu nalezy ustawic katalog do ktorego mozna zapisywac domyslnie wszystkie obrazki i pliki jakie sciagam z netu? Bo szukam tego i jakos nie moge znalezc. Domyslnie Opera zapisuje w profilu opery w Documents and settings. jak to zmienic? :?:

Odpowiedzi: 5

Ok poradziłem juz sobie. Dzieki za podpowiedzi.
fidelio
Dodano
04.05.2005 22:40:01
Słuchaj powinieneś to mieć w zakładce narzędzia–preferencje,a następnie programy i ścieźki.Tam powinna być pozycja katalog pobieranych plików–wybierz Przynajmniej tak jest w wersju 7.54 po polsku
Darek68L
Dodano
04.05.2005 21:20:47
czterech_:
w operze 8 preferences –> advanced –> downloads
i w download directory wpisujesz co trzeba

w kaźdej poprzedniej operze z tego co pamiętam omijasz krok 'advanced' ;)

IMO nie o to chodzi, chodzi chyba o zmiane katalogu cache przegladarki (cookies...)
Mam racje ??
Domyslnie sciaga do C:\Documents and Settings\Nazwa_profilu\Dane aplikacji\Opera\Opera\profile\cache4

Zdaje mi sie, ze w 7.5x gdzies sie to w opcjach ustawiało, natomiast w 8 juz tego znalezc nie moge.
Bobi
Dodano
03.05.2005 21:57:18
czterech_:

IMO nie o to chodzi, chodzi chyba o zmiane katalogu cache przegladarki (cookies...)
Mam racje ??
Domyslnie sciaga do C:\Documents and Settings\Nazwa_profilu\Dane aplikacji\Opera\Opera\profile\cache4

Zdaje mi sie, ze w 7.5x gdzies sie to w opcjach ustawiało, natomiast w 8 juz tego znalezc nie moge.
Bobi
Dodano
03.05.2005 21:57:18

czterech_
Dodano
03.05.2005 21:46:55
fidelio
Dodano:
03.05.2005 18:05:40
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1