Jak zlikwidować okienko wyboru systemu ?

Zainstalowałem sobie linuxa Mandrake, ale po 10 minutach znudziła mi się zabawa. Sformatowałem więc dysk na którym był on zainstalowany. Niestety po restarcie pozostało okienko w którym wybiera się system operacyjny, pojawia się ono odrazu po załadowaniu biosa.
Nie mam pojęcia co z tym zrobć :(

Odpowiedzi: 14

arezol:
Zainstalowałem sobie linuxa Mandrake, ale po 10 minutach znudziła mi się zabawa. Sformatowałem więc dysk na którym był on zainstalowany. Niestety po restarcie pozostało okienko w którym wybiera się system operacyjny, pojawia się ono odrazu po załadowaniu biosa.
Nie mam pojęcia co z tym zrobć :(

Nic prostszego

wejć z dyskietki startowej win 98
po wczytaniu dyskietki startowej naleźy wpisać:
:arrow: fdisk/mbr:!: (tak dokładnie Metoda sprawdzona i pewna

Pozdrawiam
Anonymous
Dodano
18.05.2003 09:03:44
Mysle, ze jestes wysoce zakompleksionym przedstwicielem rodu "w realu mi nie idzie, więc tu będe kimś". Żałosne... A jak juz kiedyś moźe coś osiągniesz i będziesz kimś, to wówczas porozmawiamy chociaźby o rozumieniu tekstu...
To moja ostatnia wypowiedź na ten temat. A Ty realizuj się dalej 8) :lol:
e–walker
Dodano
18.05.2003 01:46:03
e–walker:
Ty za to zniźasz się pierwszorzędnie...
Rzeczywiscie znizam, bo gadam z Toba. Ale jesli juz zaczalem, to skoncze.
Po pierwsze, jesli nie potrafie odpowiedziec na zadane pytanie, to po prostu nie odpowiadam nic nie znaczacymi wypocinami.
Po drugie, jesli juz decyduje sie komus cos napisac, to staram sie zrozumiec o co chodzi a nie pisze tak jak Ty – cokolwiek – aby tylko zaistniec.
Po trzecie, kiedys czytalem na temat testu przeprowadzonego w polkich placowkach oswiatowych, a dotyczacego zrozumienia przez uczniow czytanego tekstu. Wyniki byly tragiczne – 60% nie rozumialo czego czytany tekst dotyczy. W Twojej osobie spostrzegam czesc tych 60%. Dlaczego ? Bo arezol pisze o instalce Linuksa, o oknie Linuksa wyboru systemu, Ty piszesz calkowicie o czyms innym i jeszcze z zacietoscia godna podziwu usilujesz przekonac mnie, ze nie pomyliles sie i sugerujesz , ze jestem jakims fiutem, ktory czepia sie bogu ducha winnego źuczka. Idz "STARY" jutro do kosciolka, daj na tace i pomodl sie o rozum, bo tylko tyle Ci zostalo.

P.S. Troche odwagi, bo przyznanie sie do bledu nie boli.
EL NINO
Dodano
17.05.2003 20:08:02
Ty za to zniźasz się pierwszorzędnie... Stary, mówię Ci wy–lu–zuj, bo jesteś spięty... 8) A poza tym, wiesz chyba, źe nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu :?: :lol:
e–walker
Dodano
17.05.2003 03:30:48
e–walker:
Mi by się nie chciało tak wszystkich na około upominać :lol:
A mnie sie chce, ale nie wszystkich. I nie upominac, tylko zwrocic uwage na jakze prosty fakt – nie czytacie postow.
e–walker:
Czerpiesz moźe z tego jakąś przyjemność :?: :lol:
Oczywiscie ze tak (dwa razy orgazm mialem). Ta przyjemnosc jest tak wielka jak wielka jest przyjemnosc z pisania dla samego pisania. Obojetnie czy to pisanie ma sens.

P.S. Jesli popelniam blad – to mowie: mea culpa. Jak widze, nie potrafisz zniźyc sie do tak prostych slow i ponownie piszesz o nie wiadomo czym.
EL NINO
Dodano
16.05.2003 01:42:54
Stary :!: Mi by się nie chciało tak wszystkich na około upominać :lol: Czerpiesz moźe z tego jakąś przyjemność :?: :lol:
e–walker
Dodano
16.05.2003 01:06:58
Stary :!: Mi by się nie chciało tak wszystkich na około upominać :lol: Czerpiesz moźe z tego jakąś przyjemność :?: :lol:
e–walker
Dodano
16.05.2003 01:06:58
e–walker:
W pliku boot.ini moźesz wykasować ...

arezol:
To okienko pochoidzi niestety od linuxa a nie od XP

P.S.
EL ZAQRKA:
Czytaj moze co pisze w postach
EL NINO
Dodano
15.05.2003 14:48:59
W pliku boot.ini moźesz wykasować odpowiedni wiersz zawierający nazwę niechcianego systemu
e–walker
Dodano
15.05.2003 03:51:31
Zibi:
Wystarczy edytowac plik autostartu
Jakiego autostartu Zibi, skoro bootloader zostal utworzony przez Linuksa ? Czytaj moze co pisze w postach :? . agi juz podala odpowiednie rozwiazanie.
EL NINO
Dodano
13.05.2003 23:05:52
Wystarczy edytowac plik autostartu: Moj KomputerWlasciwosciaawansowaneUruchamianie i Odzyskiwanie(Ustawienia)EdytujKasujesz wpis systemu ktorego juz nie maachowujesz zmiany i po robocie. Pozdrawiam
Zibi
Dodano
13.05.2003 16:02:31
W konsoli odzyskiwania wpisz fixmbr
agi
Dodano
13.05.2003 01:22:33
niestety nie pomogło, ciągle jest to okienko. To okienko pochoidzi niestety od linuxa a nie od XP
arezol
Dodano
13.05.2003 00:09:44
prawoklik na mój komputer, właściwości, zaawansowane, informacje o uruchamianiu systemu awariach systemu i debugowaniu i klik na ustawienia i tam jest czas wyświetlania listy systemów operacyjnych, albo wywal ptaszka albo ustaw na zero lub jak Ci się podoba, np.3 sekundy 2, 1 ....
aligator
Dodano
12.05.2003 23:40:50
arezol
Dodano:
12.05.2003 23:19:03
Komentarzy:
14
Strona 1 / 1