Jak zgrać sciągnięty eMulem film, z brakującymi częściami???
Cześć!
Sciągnąłem w eMulu film, jednak pech chce, źe ma on jeszcze brakujące części (czyli de facto nie sciągnąłem go jeszcze) co gorsza od bardzo dawna nie było widać w sieci tego pliku w całości.
Czy mógłbym zgrać to co sciągnąłem do tej pory do pliku avi "wycinając" brakujące fragmenty?
Przypominam, źe pliki w folderze temp są w postaci 001.part, 001.part.met, 001.part.met.bak
Sciągnąłem w eMulu film, jednak pech chce, źe ma on jeszcze brakujące części (czyli de facto nie sciągnąłem go jeszcze) co gorsza od bardzo dawna nie było widać w sieci tego pliku w całości.
Czy mógłbym zgrać to co sciągnąłem do tej pory do pliku avi "wycinając" brakujące fragmenty?
Przypominam, źe pliki w folderze temp są w postaci 001.part, 001.part.met, 001.part.met.bak
Odpowiedzi: 3
Gieras mi nie chodzi o podgląd, ale o stworzenie finalnej wersji pliku z tych części.
Podgląd filmów w eMule i eDonkey.
Narazie przedstawiam 2 sposoby na podgląd filmu w eMule i eDonkey.
1)Jesli zalezy nam wyłącznie na sprawdzeniu czy dany film nie jest fake'm najlepiej postąpic w następujacy sposób.
Aby mozna było podejzec film potrzebujemy plik part.1.1(i to najlepiej pełnych rozmiarów) taki plik mozemy gdziekolwiek skopiowac(mozemy rowniesz zmienic koncowke na np: avi, ale nie jest to konieczne) i włączyc AVIPreview albo VideoLAN
W edonkey niestety nie mamy mozliwosci wpływu na to kiedy dany plik part.1.1 sie sciagnie i nawet posiadajac 500 Mb z np: 700Mb filmu nie bedziemy mogli podejrzec.
W eMule za to mozemy.
Ustawienia –––––> Pliki ––––––>Próbuj najpierw pobrac pierwsza i ostatnią czesc(zaznacz).
2)Sposób ten jest dla eDonkeya i wymaga plugina DonkeyPreview oraz programu VideoLAN.
Instalujemy go w katalogu eDonkey(tam gdzie mamy pluginy)Nastepnie w osiolku dajemy
opcje–––––––> wtyczki––––––>odswiesz i ustawiamy scieszke dla VideoLAN
Na zakonczenie wybieramy plik w oknie transferowym i prawoklik –––––>plugins–––––>Preview(copy).Wybieramy teraz miejsce gdze dany plik ma zostac zapisany i nastąpi wtedy łączenie wysztkich plików part.
UWAGA:Opcja ta niezawsze sie sprawdza(brak pliku part.1.1) a czasami moze nawet zawiesic system!!!
eDwatch – program do sciagniecia w sieci eMule/eDonkey/Overnet umozliwia podglad filmów... do avi potrzebny jest jeszcze avipreview do mpg videolan.Chyba ze chcemy zobaczyc tylko statycznie obrazki.
download
Niejestem pewien ale sprawdź programem Virtual dub Moźe on coś z tego wyciągnie.
Strona 1 / 1