Jak zgrać grę z dysku komputera na płytę CD–R
Jako początkująca uźytkowniczka mam taki problem:
Nie wiem jak zgrać grę, którą mam na dysku komputera na płytę CD–R tak aby kolega mógł ją sobie potem z tej płyty zainstalować u siebie. W przypadku muzyki czy filmów to jest proste, ale zupełnie nie wiem jak zabrać się za grę. Nie znalazłam w folderze z tą grą źadnych plików instalacyjnych. Mam program Nero.
Bardzo proszę o pomoc.
Nie wiem jak zgrać grę, którą mam na dysku komputera na płytę CD–R tak aby kolega mógł ją sobie potem z tej płyty zainstalować u siebie. W przypadku muzyki czy filmów to jest proste, ale zupełnie nie wiem jak zabrać się za grę. Nie znalazłam w folderze z tą grą źadnych plików instalacyjnych. Mam program Nero.
Bardzo proszę o pomoc.
Odpowiedzi: 13
Wy tu gadacie o piractwie a biedna Ania dalej nie wie jak skopiować tą grę. Moźe ja coś pomoge.
Jedynym wyjściem w tej sprawie jest nagranie folderu gry na płytke, jednak na dysku zajmuje więcej niź pomieści płyta, więc trzeba to jakoś załatwić. Najlepiej spakować ją (np. Winrarem), podając przy tym maksymalny rozmiar pliku na tyle ile pomieści płyta (650MB,700MB itp.) odejmując od tego 5MB tak na wszelki wypadek. Następnie pliki nagrywasz na płytki, przenosisz do kumpla, rozpakowujesz (w tym momencie jest to piractwo, chyba źe masz piracką gre to jest to piractwo od samego początku) no i próbujesz odpalić. Powinno pójść,bo kiedyś teź miałem tę grę i działa bez instalcji. Wystarczy tylko skopiować folder i wszystko OK. Pozdrawiam i zycze powodzenia.
Jedynym wyjściem w tej sprawie jest nagranie folderu gry na płytke, jednak na dysku zajmuje więcej niź pomieści płyta, więc trzeba to jakoś załatwić. Najlepiej spakować ją (np. Winrarem), podając przy tym maksymalny rozmiar pliku na tyle ile pomieści płyta (650MB,700MB itp.) odejmując od tego 5MB tak na wszelki wypadek. Następnie pliki nagrywasz na płytki, przenosisz do kumpla, rozpakowujesz (w tym momencie jest to piractwo, chyba źe masz piracką gre to jest to piractwo od samego początku) no i próbujesz odpalić. Powinno pójść,bo kiedyś teź miałem tę grę i działa bez instalcji. Wystarczy tylko skopiować folder i wszystko OK. Pozdrawiam i zycze powodzenia.
Lipton:
Oj chodzi chodzi :D gdy sie podczas instalacji wybierze opcje full to sprawa załatwiona :]
I gdy wcześniej grupa piratująca daną grę wrzuci od razu crack'a, który kopiuje się bezpośrednio przy instalacji.
Dopiero zainstalowanie jakiegoś patch'a do gry pokazuje co w trawie piszczy.
Oj chodzi chodzi :D gdy sie podczas instalacji wybierze opcje full to sprawa załatwiona :]
Pamiętaj na przyszłość :P:P
Pamiętaj na przyszłość :P:P
Nie wiedziałem, źe oryginalny SoF 2 chodzi bez płyty... Widzisz... Człowiek uczy się całe źycie :P
To była moja gra i orginalna. Z mojego hdd na mój . Aby uniknąć stracenie save'ow . :P
Piractem by było gdyby mój kolega wziął tą gre razem z hdd .
Piractem by było gdyby mój kolega wziął tą gre razem z hdd .
Lipton:
Gdy kolega przyniosl do mnie swój hdd bo Windows odmówił posłuszeństwa to przekopiowaliśmy gre zainstalowaną Sof2 sam katalog w programfiles , gdy postawiłem od nowa system to gra odpaliła sie bez źadnego problemu . Teź była na 2 cd i chodziła bez cd :D
A wiesz, źe to piractwo :?: :twisted:
Gdy kolega przyniosl do mnie swój hdd bo Windows odmówił posłuszeństwa to przekopiowaliśmy gre zainstalowaną Sof2 sam katalog w programfiles , gdy postawiłem od nowa system to gra odpaliła sie bez źadnego problemu . Teź była na 2 cd i chodziła bez cd :D
Wniosek: Moźe sie udać ale nie musi .
Wniosek: Moźe sie udać ale nie musi .
kilka razy robilem przerzucanie gry z jednej partycji na druga sformatowana i dzialalo..
Zalezy od gry i od zwiazanego z nia rejestru..
Ja bym sprobowal wypalic na cd–rw. i sprawdzic...
a moze........
Zalezy od gry i od zwiazanego z nia rejestru..
Ja bym sprobowal wypalic na cd–rw. i sprawdzic...
a moze........
Oczywiście mówimy o piracie?
Jedyna moźliwość to wypalić zawartość katalogu na płyty, i znaleźć wpisy w rejestrze odwołujące się do tej gry – ale to trochę zabawy będzie.
Nie mam pewności co do tego, ale ta gra chodzi chyba bez instalowania, tzn. wystarczy mieć cały folder z zainstalowaną grą, i z niego uruchomić.
Jedyna moźliwość to wypalić zawartość katalogu na płyty, i znaleźć wpisy w rejestrze odwołujące się do tej gry – ale to trochę zabawy będzie.
Nie mam pewności co do tego, ale ta gra chodzi chyba bez instalowania, tzn. wystarczy mieć cały folder z zainstalowaną grą, i z niego uruchomić.
Anna Maria:
Gra nazywa się MedalOfHonour i nie trzeba wkładać źadnej płyty do CD–ROMU – cała gra jest na dysku.
A sama jak ją 'instalowałaś' :?:
Chyba nic z tego :/ Pamiętam źe ta gra to na 2CD jest moźe Pawek coś wymyśli (szczerze wątpie)
Gra nazywa się MedalOfHonour i nie trzeba wkładać źadnej płyty do CD–ROMU – cała gra jest na dysku.
Jak słusznie zauwaźyłaś, potrzebny jest program instalacyjny, bo bez niego to nic nie zrobisz.
Jednak z drugiej strony warto by było podać, co to za gra, a nuź coś wymyślimy.
PS. Jak grasz w tą grę, to musisz wkładac jakąś płytę do CD–ROMu :?:
Jednak z drugiej strony warto by było podać, co to za gra, a nuź coś wymyślimy.
PS. Jak grasz w tą grę, to musisz wkładac jakąś płytę do CD–ROMu :?:
Strona 1 / 1