Jak zamienić sterownik modemu w XP?
Witam Was
Czy ktoś moźe mi pomóc w zamianie sterownika modemu na inny. Nie mogę wywalić załadowanego podczas instalacji XP SP2.
Pozdrawiam
Piotr
Czy ktoś moźe mi pomóc w zamianie sterownika modemu na inny. Nie mogę wywalić załadowanego podczas instalacji XP SP2.
Pozdrawiam
Piotr
Odpowiedzi: 9
I wszystko jest OK. Pomogły aktualne sterowniki z sieci. Te pod w2k nie pasowały mu.
Znalazłem sterowniki dedykowane pod XP – dzisiaj zobaczę czy pomogło. Z oryginalnego CD–ROM –u nie pasują mu. Zostawia sterownik z SP2 jako nowszą wersję. Mój modem to DeskPort Internal Voice. Na sterownikach z SP2 łaczę się tylko przy prędkości 33kB. Dobrze pracuje na steowniku z SP1 wykrywanaym jako Generic 56k
Znalazłem sterowniki dedykowane pod XP – dzisiaj zobaczę czy pomogło. Z oryginalnego CD–ROM –u nie pasują mu. Zostawia sterownik z SP2 jako nowszą wersję. Mój modem to DeskPort Internal Voice. Na sterownikach z SP2 łaczę się tylko przy prędkości 33kB. Dobrze pracuje na steowniku z SP1 wykrywanaym jako Generic 56k
W jaki sposob odrzuca ? Wspomina ze sa niepodpisane ? Jesli tak, instaluj pomimo komunikatu.APLIS:Dostarczone z modemem sterowniki XP–ek odrzuca.
Moze byś napisał jaki dokładnie masz modem, to nieco moźe pomóc. Szukałeś juź innych sterowników w sieci? moźe te co masz na cd/dyskietce sa pod w95/98, zapewne będziesz musiał się zaopatrzyć w najnowsze pod XP (oficjalna strona microcom'a i szukasz).
Potem juź to co pisał Ci EL NINO
Potem juź to co pisał Ci EL NINO
Na początek chciałem przeprosić za złe umieszczenie mojego postu.
Co do odinstalowania: mam modem microcoma i tylko ze sterownikiem z SP1 właściwie pracuje. Dostarczone z modemem sterowniki XP–ek odrzuca.
Co do odinstalowania: mam modem microcoma i tylko ze sterownikiem z SP1 właściwie pracuje. Dostarczone z modemem sterowniki XP–ek odrzuca.
W menedzerze urzadzen kliknij prawym myszy na modemie i wybierz "Aktualizuj". Z tym ze nie wybieraj, nie zgadzaj sie na instalacje przez system, a wybierz klawisz "Z dysku" podajac mu sterowniki z odpowiedniego miejsca.
Strona 1 / 1