jak zaloźyć serwer FTP
:D Jak moge załoźyć FTP :?:
Z góry dzięki za pomoc :D
Z góry dzięki za pomoc :D
Odpowiedzi: 15
Ja polecam GUILD FTP:)
Kilka ostatnich postów w tym temacie bardzo mnie ucieszyło... Aź muszę się popytać swojego administratora o te przekierowania Póki co ściagam sobie G6FTPServer i zobaczę co będzie dalej.
Jesli twoj admin sie zgodzi na przekierowanie portu FTP to powiedz zeby ci przekierowal tez port www (80). Pozniej tylko zainstalujesz Apache pod win, szybka konfiguracja i masz dodatkowo server www :)
Ja w tej chwili tak mam i jestem bardzo zadowolony ...
Kilka ostatnich postów w tym temacie bardzo mnie ucieszyło... Aź muszę się popytać swojego administratora o te przekierowania :wink: Póki co ściagam sobie G6FTPServer i zobaczę co będzie dalej. :wink: :idea: [/b]
Ciekawi mnie tylko czy przekierowanie portów załatwiłoby sprawę czy nie
Moge cie zapewnic ze w 100% przekierowanie przez admina tobie zew. portu FTP zalatwilo by sprawe. Zapewniam poniewaz sam mam tak zrobione ...
Problem moźe mieć ktoś, kto będąc za maskaradą ma dynamicznie przydzielany adres IP – będą i trudności z połączeniem się, gdyź klient ftp loguje sie na serwer po IP właśnie (dalej oczywiście login i pass)
Uwazam ze to nie gra roli poniewaz w "G6FTPServer" mozna ustawic tak ze Server nie bedzie sprawdzal IP komputera laczacego sie z twoim FTP. Mozna przeciez ustawic tylko na login i pass dzieki temu kazdy bedzie sie mogl polaczyc i wejsc w twoje udost. zasoby po wpisaniu loginy i hasla ...
Dodam jeszcze tylko ze po przydzieeleniu ci przez admina zew. portu na FTP w lokalu bedziesz mial caly czas standardowy port 21, wiec w lanie ludiom bedziesz podawal port 21 a ludzią z zew. przypisany tobie przez admina
Witam.
Ja teź jestem za maskaradą i mam postawiony serwer ftp – G6FTPServer. Jak na moje oko 8) jest niezły i mi w zupełności wystarcza aby udostępnić swoje zasoby znajomym z lokalki. Oczywiście boleję nad tym, źe nie widać go z zewnątrz, ale cóź... Ciekawi mnie tylko czy przekierowanie portów załatwiłoby sprawę czy nie... Wisząc na radiówce otoczenie sieciowe chodzi jak ślimak anemik, zaś ftp śmiga jak nie wiem co. Problem moźe mieć ktoś, kto będąc za maskaradą ma dynamicznie przydzielany adres IP – będą i trudności z połączeniem się, gdyź klient ftp loguje sie na serwer po IP właśnie (dalej oczywiście login i pass). Ftp proponuję kaźdemu, chociaźby z uwagi na dokończenie pobierania po zerwaniu połączenia.
Pozdrawiam.
Ja teź jestem za maskaradą i mam postawiony serwer ftp – G6FTPServer. Jak na moje oko 8) jest niezły i mi w zupełności wystarcza aby udostępnić swoje zasoby znajomym z lokalki. Oczywiście boleję nad tym, źe nie widać go z zewnątrz, ale cóź... Ciekawi mnie tylko czy przekierowanie portów załatwiłoby sprawę czy nie... Wisząc na radiówce otoczenie sieciowe chodzi jak ślimak anemik, zaś ftp śmiga jak nie wiem co. Problem moźe mieć ktoś, kto będąc za maskaradą ma dynamicznie przydzielany adres IP – będą i trudności z połączeniem się, gdyź klient ftp loguje sie na serwer po IP właśnie (dalej oczywiście login i pass). Ftp proponuję kaźdemu, chociaźby z uwagi na dokończenie pobierania po zerwaniu połączenia.
Pozdrawiam.
moźna – ale server nie bedzie widoczny na zewnątrz (czyli w internecie). będą mogli z niego korzystać tylko ludzie z LANu
To ja mam pytanko. Wydaję mi się, źe odpowiedź na nie jest przeczaca, ale zawsze warto się upewnić. Jak się ma jedynie wewnetrzny numer IP i na dodatek jest się schowanym za firewallem, to moźna załozyc sobie serwer FTP :?:
zaraz cos poszukam, sciagalem go ostatnio tylko niewiem skad
UPDATE: znalazlem http://www.krasnal.tk/
UPDATE: znalazlem http://www.krasnal.tk/
Prosze o link do tego krasnala!!(tylko nie ze stronki wirtualna wiocha bo nie chce mi sciagac)
Dzieki :D
Dzieki :D
slyszalem ze dobry jest etz Krasnal_Serv po polsku
A czy moźe ktoś mi wytłumaczyć jak taki serwer załoźyć! Bardzo prosze o pomoc jak sie obsługuje program serv U
znajdziesz go np na www.tucows.com , a jak nie to uzyj www.google.pl.
na pewno cos znajdziesz
na pewno cos znajdziesz
:D Mam sieć osiedlową więc chyba moge załoźyć swój serwer FTP. Jak moźesz to podaj mi link do tego programu gdzie go moge siagnąć.
Z góry dzięki! :D
Z góry dzięki! :D
dobrym programem jest tez Serv–U .
sam uzywam ten program i jestem zadowolony.. gdybys mial jakies pytania to wal smialo
sam uzywam ten program i jestem zadowolony.. gdybys mial jakies pytania to wal smialo
Jak moge zalozyc serwer ftp?
Rozumiem, ze masz na mysli zalozenie serwera ftp na swoim komputerze. Jezeli tak to moja skromna wiedza w tym temacie podpowiada, ze jezeli masz swoje stale IP to wystarczy zainstalowac np. Cerberus FTP i masz serwer :–)
Pozdrawiam,
Strona 1 / 1