Jak zaloźyc procesor P3
Jak w temacie
mam maly problem z zalozeniem procesora na plyte jest calkiem inaczej niz z procesorami amd gdzie procesor z coolerem jest osobno
Tu natomiast procesor jest razem z coolerem i nie wiem jak go wlaozy na socket zeby nozki sie nie polamaly
Pozdrawiam
mam maly problem z zalozeniem procesora na plyte jest calkiem inaczej niz z procesorami amd gdzie procesor z coolerem jest osobno
Tu natomiast procesor jest razem z coolerem i nie wiem jak go wlaozy na socket zeby nozki sie nie polamaly
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 6
soory troche sam namieszalem chodzilo oczywiscie o P4 :wink:
Zrobiłem tak
Delikatnie go wyjąłem i srubokretem odkleilem :)
i dziala :D
rzeczywiscie musial to byc jakis klei bo nie chcial sie odkleic
przesmarowałem pasta i chodzi :)
socket pga478b
Dzieki wam pozdro :)
Delikatnie go wyjąłem i srubokretem odkleilem :)
i dziala :D
rzeczywiscie musial to byc jakis klei bo nie chcial sie odkleic
przesmarowałem pasta i chodzi :)
socket pga478b
Dzieki wam pozdro :)
puh:478 ....
To....nie masz P3 , lub masz ale do tego gniazda nie włoźysz, albo włoźysz, ale nie będzie działać, a dokładniej nie będzie działac juź nigdy .
Ja bym proponował "odkleić" procesor (pisze odkleić, bo w tych wrsjach boxowych chyba dają jakiś klej termoprzeowodzący zamiast pasty, jak wymieniałem wentylator, to wyjąłem/wyrwałem cooler razem z prockiem i potem delikatnie go od radiatora odczepiłem) oczyścić pozostałości po tymźe kleju/paście, nałoźyć nową (najlepiej jakąś porządną z duźą zawartością srebra) i zamontować coolerek po osadzeniu procka w sockecie. Procesorowi nic się nie powinno stać, jeśli zrobisz to delikatnie, ja swój wyciagnąłem "na chama" z socketu a jakos to przeźył.
478 ....
SLOT 1,czy Socket 370?
Strona 1 / 1