Jak zainstalowac stery do modemu???

No niby proste ale jednak NIE
W związku z moim problemem http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=32513&highlight= (no niestety nic nie pomogło) chce sobie zainstalować inne sterowniki do modemu telefoniczneg Pentagram HEX2 56L bo chce sprawdzić czy będzie to samo.
zrobiłem tak:
wszedłem na stronkę http://pentagram.pl/serwis/sterowniki.php?grupa=PENTAGRAM%20–%20faksmodemy&model=Hex2%2056I&system=&nr= pobrałem sterowniki do XP zapisałem na dysku C i rozpakowałem. Rozpakowane pliki nagrałem na CDRW. Następnie start panel sterowania system sprzęt menadzer urządzeń modemy prawo klik i aktualizuj sterownik no i d... jak zaczeło się coś robić to komp się wyłącza i juź. Jak zrobię odinstaluj sterowniki to samo komp się wyłącza.
Co robię źle???
Druga sprawa poźyczyłem od kolegi inny modem jak się nie mylę to jest InPorte Home ale nie mam sterów do niego i szukałem w necie i nie mogę znaleźć tzn. są ale nie do XP profesional.
Czy to oznacza źe nie mogę go zainstalować u siebie??? Ten kolega ma teź XP i modem nie działał tez u niego. Czy ten modem poprostu nie jest do XP???
Proszę o poradę?

Odpowiedzi: 4

Restart kompa prawidłowo potem otwórz Menedźer sprzętu poszukaj modem usuń go restart on teraz go wykryje i kilka peryferi do niego i zainstaluje do wirtualnego com np com3 a masz w kompie tylko 2 a jak masz 1 com to com2 i tak ma być potem prawoklik na modem wybierz diagnostyka w dolny panel ma być zapisany jakimiś funkcjami nad nim musi pisać 115bodów dalej konfiguracja połączenia :lol:
Brzęczki
Dodano
01.10.2005 15:04:28
Klikasz na plik setup.exe i się powinien instalator uruchomić, ja całości nie prawdzę co i jak z prostej przyczyny – nie mam tego modemu. Myślę jednak źe sobie poradzisz. Co do twojego starego modemu to nie mam pomysłów.

BTW
slawek79 11 Lipca 2005:
ja tylko chciałem podziekowac za pomoc a dokładnie Bobiemu bo chyba pomogło włączenie tej usługi którą mi kazał włączyć teraz mi sie nie rozłącza internet jeszcze raz dzięki

Piszesz źe nie rozwiązał :?: :shock:
spiderko
Dodano
29.09.2005 00:17:28
No oki dzięki za stery. :D Ale co z tym pentagramem dlaczego tak się dzieje źe nie mogę zainstalować innych sterów ???
Troszkę się boję zmienić modem bo nie bardzo wiem jak mam go zainstalować i jak te sterowniki zainstalować???
Jak by ktoś był tak dobry i napisał co i jak szczególnie chodzi mi o te sterowniki źeby zainstalować to będę cholernie wdzięczny. Bo modem to tylko wkłada sie do gniazda a system sam go zauwaźy tylko jak te feralne sterowniki. :(
PS.
Jak zmienię modem i nie będzie działał to jak załoźę ten poprzedni cofnę system to będzie chodziło wszystko cacy??? :)
Nie chce mi się znowu zawozić go do serwisy i znowu moźe z 50 zł. wezmą.
Z góry dzięki za odpowiedzi
slawek79
Dodano
28.09.2005 23:34:44
Taki?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=21565
czechcomputer.cz:
Podporovan operan systmy: XP, 2000, NT, ME, 98, 95

Link do sterownika dla WinXP
spiderko
Dodano
28.09.2005 22:54:35