jak zainstalowac protokul QoS

Jest tak kumpel zrobil sobie mala siec i rutuje przy pomocy xpka ale chce wprowadzic limity na swoje pasmo zeby mu netu nie zatrupili i do tego sluzu protokul QoS ktury nie wiedziec czemu standardowo nie jest zainstalowany i trza go zainstalowac. I tu zaczyna sie problem bo przy prubie zainstalowania protokolu QoS system stwierdza ze nie moze znalesc sterownika i prosi o podanie innej lokalizacji gdzie moze sie takowy znajdowac. Wiec gdzie mozna znalec sterownik do obslugi protokolu QoS ?
Jesli sa jakies inne metody–protokoly do limitowania transferu napiszcie.

Odpowiedzi: 6

Jedyny co mi przychodzi do glowy to odinstlowanie karty sieciowej i jej ponowna instalacja.

Natomiast co do monitorowania sieci osobiscie zrobilbym to stawiajac jakis serwerek proxy to daje najwieksze mozliwosci.

P.S.
Tak na marginesie uzywaj opcji edytuj.
mrsit
Dodano
03.09.2003 09:04:15
hmm czy aby na pewno nie zrobie tego QoSem przeciez nawet sam Microsoft twierdzi ze ten protokul jest do monitowowania pakietow, przepustowosci w sieci.

A skoro nie QoS–em to czym ?
zbor
Dodano
03.09.2003 00:26:32
zbor:
Chodzi mi o to jak skomfigurowac limit dla uzytkownikow w sieci a sememu miec polaczenie nie limitowane ?
Nie zrobisz tego QOSem. A sam QOS instalowany jest domyslnie podczas instalacji karty sieciowej przez system.
EL NINO
Dodano
02.09.2003 20:52:26
A moze trzeba najpierw zainstalowac protokul tpc/ip w polaczeniach przychodzacych ?
zbor
Dodano
02.09.2003 10:20:14
No to tak przeciez robilem !!!
I dalej mam to ze mi pisze ze system windows nie mogl znalesc sterow dla tego uzorzenia ale mam zakladke zainstaluj i odinstaluj a nie mam zakladki wlasciwosci w tym QoS czyli podejzewam ze QoS jest zainstalowany bo jakby nie byl to nie mialby zakladki odinstaluj. Chodzi mi o to jak skomfigurowac limit dla uzytkownikow w sieci a sememu miec polaczenie nie limitowane ?
zbor
Dodano
02.09.2003 10:15:45
polaczenia sieciowe –> wlasciwosci –> zainstaluj –> usluga
mrsit
Dodano
02.09.2003 08:47:48
zbor
Dodano:
02.09.2003 01:36:00
Komentarzy:
6