jak zainstalowac protokul QoS
Jest tak kumpel zrobil sobie mala siec i rutuje przy pomocy xpka ale chce wprowadzic limity na swoje pasmo zeby mu netu nie zatrupili i do tego sluzu protokul QoS ktury nie wiedziec czemu standardowo nie jest zainstalowany i trza go zainstalowac. I tu zaczyna sie problem bo przy prubie zainstalowania protokolu QoS system stwierdza ze nie moze znalesc sterownika i prosi o podanie innej lokalizacji gdzie moze sie takowy znajdowac. Wiec gdzie mozna znalec sterownik do obslugi protokolu QoS ?
Jesli sa jakies inne metody–protokoly do limitowania transferu napiszcie.
Jesli sa jakies inne metody–protokoly do limitowania transferu napiszcie.
Odpowiedzi: 6
Jedyny co mi przychodzi do glowy to odinstlowanie karty sieciowej i jej ponowna instalacja.
Natomiast co do monitorowania sieci osobiscie zrobilbym to stawiajac jakis serwerek proxy to daje najwieksze mozliwosci.
P.S.
Tak na marginesie uzywaj opcji edytuj.
Natomiast co do monitorowania sieci osobiscie zrobilbym to stawiajac jakis serwerek proxy to daje najwieksze mozliwosci.
P.S.
Tak na marginesie uzywaj opcji edytuj.
hmm czy aby na pewno nie zrobie tego QoSem przeciez nawet sam Microsoft twierdzi ze ten protokul jest do monitowowania pakietow, przepustowosci w sieci.
A skoro nie QoS–em to czym ?
A skoro nie QoS–em to czym ?
Nie zrobisz tego QOSem. A sam QOS instalowany jest domyslnie podczas instalacji karty sieciowej przez system.zbor:Chodzi mi o to jak skomfigurowac limit dla uzytkownikow w sieci a sememu miec polaczenie nie limitowane ?
A moze trzeba najpierw zainstalowac protokul tpc/ip w polaczeniach przychodzacych ?
No to tak przeciez robilem !!!
I dalej mam to ze mi pisze ze system windows nie mogl znalesc sterow dla tego uzorzenia ale mam zakladke zainstaluj i odinstaluj a nie mam zakladki wlasciwosci w tym QoS czyli podejzewam ze QoS jest zainstalowany bo jakby nie byl to nie mialby zakladki odinstaluj. Chodzi mi o to jak skomfigurowac limit dla uzytkownikow w sieci a sememu miec polaczenie nie limitowane ?
I dalej mam to ze mi pisze ze system windows nie mogl znalesc sterow dla tego uzorzenia ale mam zakladke zainstaluj i odinstaluj a nie mam zakladki wlasciwosci w tym QoS czyli podejzewam ze QoS jest zainstalowany bo jakby nie byl to nie mialby zakladki odinstaluj. Chodzi mi o to jak skomfigurowac limit dla uzytkownikow w sieci a sememu miec polaczenie nie limitowane ?
polaczenia sieciowe –> wlasciwosci –> zainstaluj –> usluga
Strona 1 / 1