Jak Zainstalowac POPRAWNIE Windowsa XP Pro
Witam Was
Witam , a więc mam taki problem :
Zawsze gdy zainstaluje sobie windowsa Xp Pro to po instalacji ok. 1–2 tyg (po zainstalowaniu) chodzi wszystko wolniej gry się tną , gdyź przedtem się nie cieły (nie chodzą płynnie) . Komputer włańcza się wolniej . Jak gram w gry bardziej wymagające to komputer blokuje i musze tylko restartować (porcek dochodzi do 50stopni C przy procesorze ~1 ghz)
Mam Do Was pytania :
:arrow: Jak zainstalować poprawnie WINDOWSA XP Pro ? .
:arrow: Jakie programy zainstalować poźyteczne ?? (typu winRAR WinAMP , do czyszczenia Rejstru i autostartu)
:arrow: Czy podczas instalacji WINDOWSA XP mam dać aby formatował w formacie NTFS (czy jakoś tak , nie pamiętam)czy zostawić bez zmian .
:arrow: Czy instalować nowsze sterowniki do mojego sprzętu ?? np. Karty Grafiki , czy to cos daje
:arrow: i czy instalowanie SP1 coś daje i czy warto to instalowac
BARDZO PROSZĘ O POMOC BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNY .
Witam , a więc mam taki problem :
Zawsze gdy zainstaluje sobie windowsa Xp Pro to po instalacji ok. 1–2 tyg (po zainstalowaniu) chodzi wszystko wolniej gry się tną , gdyź przedtem się nie cieły (nie chodzą płynnie) . Komputer włańcza się wolniej . Jak gram w gry bardziej wymagające to komputer blokuje i musze tylko restartować (porcek dochodzi do 50stopni C przy procesorze ~1 ghz)
Mam Do Was pytania :
:arrow: Jak zainstalować poprawnie WINDOWSA XP Pro ? .
:arrow: Jakie programy zainstalować poźyteczne ?? (typu winRAR WinAMP , do czyszczenia Rejstru i autostartu)
:arrow: Czy podczas instalacji WINDOWSA XP mam dać aby formatował w formacie NTFS (czy jakoś tak , nie pamiętam)czy zostawić bez zmian .
:arrow: Czy instalować nowsze sterowniki do mojego sprzętu ?? np. Karty Grafiki , czy to cos daje
:arrow: i czy instalowanie SP1 coś daje i czy warto to instalowac
BARDZO PROSZĘ O POMOC BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNY .
Odpowiedzi: 6
Masz racje – nowy to on byl na poczatku, czyli przeszlo 10 lat temu :lol: . Nowym jest HPFS.karamba:NTFS jest nowym systemem plików (znaczy juź nie tak nowym jak na początku ;))
O histori NTFS, o jego wersjach, o tym ze juz nie jest rozwijany, o nastepcy i o wielu innych ciekawych rzeczach:
http://www.pcguide.com/ref/hdd/file/ntfs/over–c.html
NTFS jest nowym systemem plików (znaczy juź nie tak nowym jak na początku ;)). Podstawą jego przewagi nad FAT32 są dodatkowe opcje, zwiększające bezpieczeństwo. Ze wszystkim będziesz mógł się zapoznać po instalacji.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
formatowanie na NTFS oznacza zmiane na danej partycji systemu plikow, np. z FAT32 na NTFS
Hey jest tam, ktos ?? Waźne pleas !!
NetManek:No koniecznie musisz zainstalować nowsze sterowniki do urządzeń, które masz w blaszaku. Bardzo waźne jest takźe to, aby sformatować dysk. Hmm w swoim poście sam odpowiadasz na swoje pytania. Na wszystko mówię TAK.
Dzięki . A co to znaczy formatowanie w NTFS (chyba tak to się pisze) ??
No koniecznie musisz zainstalować nowsze sterowniki do urządzeń, które masz w blaszaku. Bardzo waźne jest takźe to, aby sformatować dysk. Hmm w swoim poście sam odpowiadasz na swoje pytania. Na wszystko mówię TAK.
Strona 1 / 1