Jak Zainstalowac POPRAWNIE Windowsa XP Pro

Witam Was

Witam , a więc mam taki problem :
Zawsze gdy zainstaluje sobie windowsa Xp Pro to po instalacji ok. 1–2 tyg (po zainstalowaniu) chodzi wszystko wolniej gry się tną , gdyź przedtem się nie cieły (nie chodzą płynnie) . Komputer włańcza się wolniej . Jak gram w gry bardziej wymagające to komputer blokuje i musze tylko restartować (porcek dochodzi do 50stopni C przy procesorze ~1 ghz)

Mam Do Was pytania :
:arrow: Jak zainstalować poprawnie WINDOWSA XP Pro ? .
:arrow: Jakie programy zainstalować poźyteczne ?? (typu winRAR WinAMP , do czyszczenia Rejstru i autostartu)
:arrow: Czy podczas instalacji WINDOWSA XP mam dać aby formatował w formacie NTFS (czy jakoś tak , nie pamiętam)czy zostawić bez zmian .
:arrow: Czy instalować nowsze sterowniki do mojego sprzętu ?? np. Karty Grafiki , czy to cos daje
:arrow: i czy instalowanie SP1 coś daje i czy warto to instalowac

BARDZO PROSZĘ O POMOC BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNY .

Odpowiedzi: 6

karamba:
NTFS jest nowym systemem plików (znaczy juź nie tak nowym jak na początku ;))
Masz racje – nowy to on byl na poczatku, czyli przeszlo 10 lat temu :lol: . Nowym jest HPFS.

O histori NTFS, o jego wersjach, o tym ze juz nie jest rozwijany, o nastepcy i o wielu innych ciekawych rzeczach:
http://www.pcguide.com/ref/hdd/file/ntfs/over–c.html
EL NINO
Dodano
25.07.2003 11:25:19
NTFS jest nowym systemem plików (znaczy juź nie tak nowym jak na początku ;)). Podstawą jego przewagi nad FAT32 są dodatkowe opcje, zwiększające bezpieczeństwo. Ze wszystkim będziesz mógł się zapoznać po instalacji.
Pozdrawiam
karamba
Dodano
25.07.2003 03:58:43
formatowanie na NTFS oznacza zmiane na danej partycji systemu plikow, np. z FAT32 na NTFS
tumi
Dodano
25.07.2003 00:58:23
Hey jest tam, ktos ?? Waźne pleas !!
Luke05
Dodano
22.07.2003 12:51:13
NetManek:
No koniecznie musisz zainstalować nowsze sterowniki do urządzeń, które masz w blaszaku. Bardzo waźne jest takźe to, aby sformatować dysk. Hmm w swoim poście sam odpowiadasz na swoje pytania. Na wszystko mówię TAK.

Dzięki . A co to znaczy formatowanie w NTFS (chyba tak to się pisze) ??
Luke05
Dodano
21.07.2003 18:35:35
No koniecznie musisz zainstalować nowsze sterowniki do urządzeń, które masz w blaszaku. Bardzo waźne jest takźe to, aby sformatować dysk. Hmm w swoim poście sam odpowiadasz na swoje pytania. Na wszystko mówię TAK.
NetManek
Dodano
20.07.2003 21:27:43
Luke05
Dodano:
20.07.2003 21:18:36
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1