Jak zablokować te reklamy?
Moźe to było, to proszę mi wybaczyć. Otóź doprowadzają mnie do szału wyskakujące reklamy (są ich dziesiątki, a moźe i setki), głównie przeglądając Onet.pl,WP, czy inne portale. Wprawdzie moźna to skasować, ale nie zawsze szybko moźna znaleźć znak kasujący X.
Czy moźna to G... zablokować i jak?? Zaznaczam, źe w IE 6 i Google mam ustawioną blokadę tego świństwa, ale nie pomaga.
Pozdrawiam wszystkich i czekam na pomoc
Czy moźna to G... zablokować i jak?? Zaznaczam, źe w IE 6 i Google mam ustawioną blokadę tego świństwa, ale nie pomaga.
Odpowiedzi: 7
Alescico:Moźe to było, to proszę mi wybaczyć. Otóź doprowadzają mnie do szału wyskakujące reklamy (są ich dziesiątki, a moźe i setki), głównie przeglądając Onet.pl,WP, czy inne portale. Wprawdzie moźna to skasować, ale nie zawsze szybko moźna znaleźć znak kasujący X.
Witam
Dziękuję wszystkim za przekazane uwagi. Dodatkowo pragnę jeszcze dodać. W moim komputerze mam zainstalowane:Norton Antyvirus 2003 oraz ZoneAlarm, Ad–Aware, CW Shredera, SpyBota i A–squared– najnowszej wersji. Pocztą nie dostaję źadnych reklam, spamu. Nie mam tego nawet jak juź jestem gdzieś na jakiejś stronie daleko od w/w onetu czy wp. Pojawiają się reklamy tylko podczas przeglądania stron onet, wp i innych portali polskich. Otwieram np. stronę Życia Warszawy i natychmiast z hukiem pojawia się jakiś motocykl, a po skasowaniu i wejściu na jakikolwiek artykuł wyskakuję znowu reklama jakiegos samochodu i tak bez końca.Zwracałem im uwagę na nadmiar reklam to odpowiedzieli, źe muszą dawać te reklamy, bo dzięki nim mogą nadal egzystować.
Spróbuję zainstalować nakładkę Maxthon. Juź ją skopiowałem.
Aha Norton Internet Security miałem zainstalowany – dostałem darmowy przy zakupie dość drogiej płyty głównej gigabyte, było to 2 lata temu i takich reklam było wtedy kilkakrotnie razy mniej. Skasowałem ten program, bo on b. mocno spawalnia pracę komputera.
Czy poza w/w programami, które mam zainstalowane i wspomnianej nakładce są jakieś inne programy, które mogą powstrzymać reklamy polskich portali?
Wszystkich serdecznie pozdrawiam
A ja polecam przebrac IE w nakldke Maxthon, oprocz tego ze blokowanie reklam jest skuteczne w 98% to jeszce ma sporo innych ciekawych funkcji.
mialem taki sam problem sciagalem rozne programy i tak dostawalem reklamy ale po zaistalowaniu awast antywirus home edition czy jak to tam sie pisze :lol: i po pewnym czasie reklam niedostawalem....
Bobi:Jesli zaleźy Ci na blokowaniu pop–up'ów w IE to softu do tego przeznaczonego jest jak psów. Po zainstalowaniu SP2 w Internet Explorerze masz dodany mechanizm blokujacy reklamy.
Opera i Firefox mają to wbudowane, w odydwóch mozna teź zastosowac zewnętrzy filtr, Ad–block np.
damiancore, przydały by się jakieś konkrety, nie wszystkie przeciez taki mechanizm posiadają i nie wszystkie są freeware, a na tym autorowi rowniez moze zalezeć.
tenemos, wszystko ok, ale nie wydaje Ci się, źe instalowanie tego pakietu tylko i wylacznie dla blokowania pop–up to lekkie nieporozumienie ?
tak oczywiscie, dlatego napisałem, ze jest to pakiet przedewszystkim do pełnego zabezpieczenia kompa przed robakami, hakerami i wirami, a jako dodatkek blokowanie wszelkiego syfu podczas przegladania neta
http://www.programosy.pl/index.php?s=prog&id=162
Jesli zaleźy Ci na blokowaniu pop–up'ów w IE to softu do tego przeznaczonego jest jak psów. Po zainstalowaniu SP2 w Internet Explorerze masz dodany mechanizm blokujacy reklamy.
Opera i Firefox mają to wbudowane, w odydwóch mozna teź zastosowac zewnętrzy filtr, Ad–block np.
damiancore, przydały by się jakieś konkrety, nie wszystkie przeciez taki mechanizm posiadają i nie wszystkie są freeware, a na tym autorowi rowniez moze zalezeć.
tenemos, wszystko ok, ale nie wydaje Ci się, źe instalowanie tego pakietu tylko i wylacznie dla blokowania pop–up to lekkie nieporozumienie ?
ja proponuje zakup norton internet security, blokuje wszystkie śmieci, banerki itp, wersje trial masz do pobrania na www.dobreprogramy.pl w dziale pakiety zabezpieczajace, zainstaluj pakiet na 15 dni, a zobaczysz źe warto kupic ten pakiet
Strona 1 / 1