Jak zablokowac p2p i inne progsy na WinXp[ntfs]

Czesc witam!

Nie wiem zbytnio jak ograniczyc konto koledze, ktoremu udostepniam kompa[stworzylem mu konto ograniczone], jednak nie chcialbym, by on uzywal programow p2p–chce je ewidentnie zablokowac–mozliwe, ze inne programy tez bede chcial zablokowac, bo miejsce na dysku sie kurczy. :/

Jak to zrobic?

Moj konfiguracja: winXP, ntfs, ...

Dzieki, pozdrawiam!

Odpowiedzi: 3

ok, wszystko ladnie...ale pojawia sie teraz pytanie nastepujace: Jesli kolega sciagnie sobie program[przykladowo: azureusa, bitcometa lub pochodna] i zacznie mi zapychac twardziela? Jest mozliwosc, by zabronic instalacji jakichs[wybranych] programow??

Jak z tym mozna sobie poradzic? :D :/ hehe

Ps. Mam xp PRO
Ps.#2 Daje ppm na folder–>właściwości–>...wybieram zakladke "Udostępnianie" i...pole pod tytulem" uczyn ten folder folderem prywatnym" jest koloru szarego–nie moge zaznaczyc tej opcji. :(
szymes
Dodano
28.11.2004 15:43:13
szymes: Odptasz w opcjach folderów proste udostepnianie i ponakładaj ograniczenia na katalogi z tymi programami
Musisz miec wersje Professional
Kolega musi byc urzytkownkiem ograniczonym
Bobi
Dodano
28.11.2004 15:36:05
Jeśli chcesz tylko Ty mieć dostęp do jakiegoś programu, wystarczy kliknąć prawym na folder z aplikacją, wybrać właściwości, przejść do zakładki Udostępnianie i wybrać Uczyń ten folder folderem prywatnym.
Naczelny
Dodano
28.11.2004 15:30:19
szymes
Dodano:
28.11.2004 14:15:06
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1