Jak zablokowac p2p i inne progsy na WinXp[ntfs]
Czesc witam!
Nie wiem zbytnio jak ograniczyc konto koledze, ktoremu udostepniam kompa[stworzylem mu konto ograniczone], jednak nie chcialbym, by on uzywal programow p2p–chce je ewidentnie zablokowac–mozliwe, ze inne programy tez bede chcial zablokowac, bo miejsce na dysku sie kurczy. :/
Jak to zrobic?
Moj konfiguracja: winXP, ntfs, ...
Dzieki, pozdrawiam!
Nie wiem zbytnio jak ograniczyc konto koledze, ktoremu udostepniam kompa[stworzylem mu konto ograniczone], jednak nie chcialbym, by on uzywal programow p2p–chce je ewidentnie zablokowac–mozliwe, ze inne programy tez bede chcial zablokowac, bo miejsce na dysku sie kurczy. :/
Jak to zrobic?
Moj konfiguracja: winXP, ntfs, ...
Dzieki, pozdrawiam!
Odpowiedzi: 3
ok, wszystko ladnie...ale pojawia sie teraz pytanie nastepujace: Jesli kolega sciagnie sobie program[przykladowo: azureusa, bitcometa lub pochodna] i zacznie mi zapychac twardziela? Jest mozliwosc, by zabronic instalacji jakichs[wybranych] programow??
Jak z tym mozna sobie poradzic? :D :/ hehe
Ps. Mam xp PRO
Ps.#2 Daje ppm na folder–>właściwości–>...wybieram zakladke "Udostępnianie" i...pole pod tytulem" uczyn ten folder folderem prywatnym" jest koloru szarego–nie moge zaznaczyc tej opcji. :(
Jak z tym mozna sobie poradzic? :D :/ hehe
Ps. Mam xp PRO
Ps.#2 Daje ppm na folder–>właściwości–>...wybieram zakladke "Udostępnianie" i...pole pod tytulem" uczyn ten folder folderem prywatnym" jest koloru szarego–nie moge zaznaczyc tej opcji. :(
szymes: Odptasz w opcjach folderów proste udostepnianie i ponakładaj ograniczenia na katalogi z tymi programami
Musisz miec wersje Professional
Kolega musi byc urzytkownkiem ograniczonym
Musisz miec wersje Professional
Kolega musi byc urzytkownkiem ograniczonym
Jeśli chcesz tylko Ty mieć dostęp do jakiegoś programu, wystarczy kliknąć prawym na folder z aplikacją, wybrać właściwości, przejść do zakładki Udostępnianie i wybrać Uczyń ten folder folderem prywatnym.
Strona 1 / 1