Jak zablokować komputer ?
Mam pytanie: jak zablkowac komputer pod Win xp w taki sposób jak było to mozliwe pod win 2000 – tzn. po nacisnieciu ctrl+alt+delte i wybraniu opcji zablokuj komputer ? Gdy pod win xp nacisnie sie tę kombinację to jest tam tylko:
1–stan wstrzymania
2–wyłacz
3–uruchom ponownie
1–stan wstrzymania
2–wyłacz
3–uruchom ponownie
Odpowiedzi: 18
ludzie przeciesz przełącz uźytkownika to to samo co zablokuj kompa. Teź wylogowywuje z systemu i jak ktoś ma załoźone hasło to go zablokuje. ;)
Wpisz w "uruchom" gpedit.msc
Przejdź do konfiguracja uźytkownika> szablony administracyjne> system> opcje klawiszy Ctrl+Alt+Del
Sprawdź jak jest skonfigurowane ustawienie "usuń opcję Zablokuj komputer". Jeśli włączone, zmień na wyłączone lub nieskonfigurowane.
Nie wiem czy to pomoźe :roll:
Przejdź do konfiguracja uźytkownika> szablony administracyjne> system> opcje klawiszy Ctrl+Alt+Del
Sprawdź jak jest skonfigurowane ustawienie "usuń opcję Zablokuj komputer". Jeśli włączone, zmień na wyłączone lub nieskonfigurowane.
Nie wiem czy to pomoźe :roll:
Troche wam sie zapomniało o moim problemie ale pomogła kombinacja klawiszy log+L
EL NINO:Za mojej mlodosci to sie "Jabol" nazywalo :mrgreen: .Pawek::arrow: SLAY3R :arrow: Ja pije tylko Kubusie... :mrgreen:
A, no. Widać jak się na facjatkę spojrzy :mrgreen:
Za mojej mlodosci to sie "Jabol" nazywalo :mrgreen: .Pawek::arrow: SLAY3R :arrow: Ja pije tylko Kubusie... :mrgreen:
Sprawdzę, dzięki, Rebe. To moźe być faktycznie powód róźnic. Bo w zasilaniu się bawiłem.
:arrow: SLAY3R :arrow: Ja pije tylko Kubusie... :mrgreen:
:arrow: SLAY3R :arrow: Ja pije tylko Kubusie... :mrgreen:
Pawek – poównaj "opcje zasilania" na tych obu komupterach. moźe tu jest róznica, a tym samym "tajemnica" sie wyjasni.
Adresuję to do Ciebie ,bo masz 2 komputery z tym systemem.
Adresuję to do Ciebie ,bo masz 2 komputery z tym systemem.
Pawek:Bynajmniej nie pamiętam abym w związku z tym dokonywał jakiś zmian
Taki młody, a juź pije do utraty przytomności :mrgreen:
To śmiesznie... Sprawdziłem u siebie na drugim kompie i faktycznie teź nie mam... Na jednym mam na drugim nie... Nie wiem dlaczego. Bynajmniej nie pamiętam abym w związku z tym dokonywał jakiś zmian, np. tweakerami. Moźe tą sytuację powodują jakieś poprawki z Windows Update :?: :roll:
Pawek mam pro 1 konto itez mam przelacz uzytkownika.Pozdrawiam
No wlasnie to tak jak ja.Pozdrawiam
Ja teź mam tylko jedno konto a mimo to nie moge blokować
To moźe dlatego, źe ja na kompie mam tylko jedno konto i dlatego mogę go blokować :?:
Ja mam Home i mam w tym miejscu "przełącz uźytkownika"
A masz wersję Professional, czy Home :?: Bo to mi wygląda na to, źe w wersji Home nie ma tej funkcji, ale tak do końca to nie wiem. Moźe ktoś jeszcze poda jak ma i na jakim systemie, to wtedy będziemy więcej wiedzieli.
A masz wersję Professional, czy Home :?: Bo to mi wygląda na to, źe w wersji Home nie ma tej funkcji, ale tak do końca to nie wiem. Moźe ktoś jeszcze poda jak ma i na jakim systemie, to wtedy będziemy więcej wiedzieli.
Pawek wiesz co ja tez u siebie nie mam takiej mozliwosci zablokowania komputera i nie wiem dlaczego co prawda nie potrzebuje tego ale jak ma byc to niech bedzie.Pozdrawiam
Nie wiem jak Ty do końca, ale ja mam WindowsXP Pro i mam 'Zablokuj komputer'. Patrz załącznik:
Strona 1 / 1