jak zablokowac Emule???
Szukalme na forum ale cos zanlezc nie moglem.
Problem jest takiego rodzajuz e mam w sieci natreta ktory uporczywie sciaga Emulem i ustawil taki uplad ze gg to im sie nonstoper wylacza a stronki to starsznie wolno sie odpalaja tzn download jest oki ale upladu no 0 no :D pomozcie prosze prosze
mam neostrade na routerze edimaxa
Problem jest takiego rodzajuz e mam w sieci natreta ktory uporczywie sciaga Emulem i ustawil taki uplad ze gg to im sie nonstoper wylacza a stronki to starsznie wolno sie odpalaja tzn download jest oki ale upladu no 0 no :D pomozcie prosze prosze
mam neostrade na routerze edimaxa
Odpowiedzi: 8
ok zrobilismy z kumplem tak za zablokowalismy porty 4xxx – 5000 i e mule sie nie laczy wiec aless klar :) dzieki bardzo.jak zwykle forumowicze nie zawodza:)
Pawek:Zakres portów na eMulu jest znacznie większy niź samo 4xxx :)
ok, nie moge znalezc tego posta, a gdzies czytalem rozpiske dla wiekszosci programow p2p.
znasz dokladny zakres?
jakl nie jak tak:D pewnie ze w jednym :D to jak jest z tymi zakresami???? tylko 4xx czy wiecej???
Zakres portów na eMulu jest znacznie większy niź samo 4xxx :)
Poza tym ja tutaj widzę łamanie regulaminu TPSA (bo chyba nie macie tych wszystkich spiętych komputerów w jednym lokalu :roll: ) :P
Poza tym ja tutaj widzę łamanie regulaminu TPSA (bo chyba nie macie tych wszystkich spiętych komputerów w jednym lokalu :roll: ) :P
no ot bedzie chya trzeba te porty zablokowac :–D jak zrobie to dam zanc o efektach.a dostep do routera mam ja kumpel i ten wlansie emulowiec pi...rzony :x
skoro ma zakres to si
skoro ma zakres to si
mozesz poprosic admina o podzial lacza, np. dla kazdego usera po 5KB/s. Z tego co pomietam bandwith controller ma nawet opcje blokowania wiekszosci znanych programow p2p.
owszem w emule mozna zmienic porty, ale jest to pewien zakres: 4xxx i chyba jak go przekroczysz to nie zadziala. bylo o tym calkiem niedawno na forum.
owszem w emule mozna zmienic porty, ale jest to pewien zakres: 4xxx i chyba jak go przekroczysz to nie zadziala. bylo o tym calkiem niedawno na forum.
ale panie El Ninio nie wiem czy tam czasem nie ma mozliwosci wyboru portu hmm ... no i wlasnie kurde jest :x hmm
Mozesz mu tylko (i jednoczesnie sobie i innym) zablokowac porty emule na tym routerze. Nic wiecej.
Strona 1 / 1