jak zabezpieczyc plik przed skasowaniem

mam xpeka prof.
uzywam kilku progrmaow do tworzneia wirtulanych zaszyfrowanych dyskow. (true crypt, diskPrivateLight itp.) kazdy z nich tworzy wirtualne dyki gdzie mozna pod haslem trzymac pliki. aby podlaczyc takie dysk trzeba wskazac pliczek tworzony przez wlasnie taki program. jak sie neizna hasla to wejscie do takiego dysku nie jest mozliwe. ale osoba ktora nie zna hasla moze bez problemu taki plicze wykasowac a tym samym nici po zabezpieczeniach bo caly dysk szlag trafi (sorki). czy nie mozna zabezpiczyc takiego (innych takze) plikow przed skasowaniem. dodam ze nei chodzi mi o zbaezpieczena typu inne profile itp. z kmpa kozysta kilka osob ale na jednym prfilu i tak ma zostac. pomozcie
dzieki

Odpowiedzi: 7

Radiator mozesz sprobować jeszcze ten program, ale nie wiem jak dziala, sugeruje sie opisem.

http://www.programs.pl/program,132.html
wojtt
Dodano
30.01.2006 00:07:15
lucy, zupelnie proste pytanie: czy mozna usunac z dysku kazdy plik ?
EL NINO
Dodano
29.01.2006 16:32:19
sam wiesz EL NINO co jest ostatnio zmorą twórców antywirusów , źeby wykasować plik , musi być on najpierw widoczny.. .
Są programy które działają podobnie jak rootkity .
lucy
Dodano
29.01.2006 16:23:12
Piszecie Panowie o dupie Maryni przescigajac sie w wymienianiu guzik dajacych programow. Analfabetyzm wtorny ?

radiator:
...ale osoba ktora nie zna hasla moze bez problemu taki plicze wykasowac a tym samym nici po zabezpieczeniach...
Moze wykasowac, a zabezpieczenia przed taka okolicznoscia nie ma.
EL NINO
Dodano
29.01.2006 15:54:52
Jesli dane sa dosc cenne, a wspoluzytkownicy wscibscy to 24$ nie jest wygorowana kwota :wink:
mettal
Dodano
29.01.2006 15:31:35
program wyźej pewnie i dobry ale długo się nim nie nacieszysz, kosztuje 24 USD , ten jest za darmo http://www.programs.pl/program,132.html
lucy
Dodano
29.01.2006 15:21:17
Wyproboj program Hide Folders XP

Dzieki niemu mozna ukrywac pliki i foldery. Po ukryciu taki folder nie jest widziany przez zaden program, itp. Wszystko zabezpiecza sie haslem, rowniez przy probie odinstalowania samego programu jest mozliwosc ustawienia hasla, tak ze osoba postronna nie odinstaluje go. To tak w skrocie, sam uzywam i bardzo dobrze sie sprawdza. :wink:
mettal
Dodano
29.01.2006 12:06:14
radiator
Dodano:
29.01.2006 12:01:57
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1