jak z 2 partycji zrobic 1?
Co zrobic aby dysk podzielony na C i D zmienic w 1 dysk C :?: :?: :?:
Odpowiedzi: 5
Luck.y:Proponuje Powerquest Partition Magic. Bezboleśnie, bezstratnie, szybko :)
zgadza sie opcja merage działa na fat i ntfs, nie ma duzego ryzyka utraty danych ale roznie to bywa to tez prawda ja osobiscie nigdy nie miałem problemu z łaczeniem partycji :). Zrob sobie dyskietki z pqmagic i first boot na flopa. Mozesz tez w Windowsa, robisz co chcesz Aplly restart i on zrobi reszte. Tylko zastanawia mnie jedna rzecz dlaczego to chcesz zrobic jezeli masz duza partycje D to nie ma sensu tworzenia mega wielkiej partycji systemowej, wydajnosc ci spadnie, chyba ze sa to niewielkie partycje :).
Z tym ze jezeli sa to partycje ntfs musza byc w tej samej wersji, win2k formatuje o ile dobrze pamietam na 3.0 natomiast XP na 3.1. I jeszcze ostatnia wazna sprawa obie partycje musza miec ten sam rozmiar klastra.
Proponuje Powerquest Partition Magic. Bezboleśnie, bezstratnie, szybko :)
eric:nagralem wlasnie 6 dyskietek starttowych dla XP pro service pack 1, czy na nich zamieszczony jest f disk a jak nie to skad mozna go wziasc?
Na tych dyskietkach nie ma fdiska, te dyskietki uruchamiają instalatora. I normalnie zacznij instalację w pewnym momencie będziesz mieć moźliwość usuwania i zakładania partycji.
eric:
PS. wyglada na to ze wszystkie dyskietki maja pojemnosc 1,38 MB a nie 1,44 MB (tak pokazuje moja stacja dyskietek nawet po kupieniu nowych dyskietek sony, moze na tych kilku KB nagrywa sie wirus, itp. :? )
Tu akurat wszystko jest w poźądku bo pojemność dyskietki w bajtach to 1457664b co po przeliczeniu na MB daje własnie 1.38 MB.
nagralem wlasnie 6 dyskietek starttowych dla XP pro service pack 1, czy na nich zamieszczony jest f disk a jak nie to skad mozna go wziasc?
PS. wyglada na to ze wszystkie dyskietki maja pojemnosc 1,38 MB a nie 1,44 MB (tak pokazuje moja stacja dyskietek nawet po kupieniu nowych dyskietek sony, moze na tych kilku KB nagrywa sie wirus, itp. :? )
Bez utraty danych, czy z utratą zrobić to chcesz?
Jeźeli bez utraty to Ranish Partition Magic lub w tym rodzaju coś (ale ostrzegam: niepowodzenia przypadki bywają)
A jeźeli z utratą to fdisk.
Pozdrawiam.
Jeźeli bez utraty to Ranish Partition Magic lub w tym rodzaju coś (ale ostrzegam: niepowodzenia przypadki bywają)
A jeźeli z utratą to fdisk.
Pozdrawiam.
Strona 1 / 1