Jak wystartować z płyty laptopa?
Laptop Toschiba satelite m45–s265. Nie mogę wejść w Boot Menu. Chcę wystartować z płyty, ktoś wie jak to zrobić? Próbowałem del i wszyskie f 1–12
Odpowiedzi: 3
arcymag:Doszedłem. Na starcie ESC a potem F1.
Koleś przywiózł laptopa ze stanów, oczywiście z anglojęzycznym XP i całym oprogramowaniem. Nie mozna na niego zainstalować polskiego XP. Więc zainstalowałem świeźy system z formatem. Wszystko poszło ok. Kiedy chciałem zainstalować brakujące sterowniki z jedynej załaczonej do laptopa płyty, spod menedźera urządzeń, system nie znalazł sterowników.Nie dało się jej równieź odtworzyć, pokazywało pliki ale co bym nie kliknął to monitowało źe nie mam uprawnień. Puściłem tą załączoną płytkę startem z napędu, i ona spowrotem zainstalowała całe oprogramowanie XP wraz ze sterami antywiry i wiele innych programików tylko źe wszystko po angielsku. Na tej jednej płycie jest system sterowniki do sprzetu i oprogramowanie. Reasumująć:
Po zainstalowaniu polskiego XP nie mogę zainstalować brakujących sterowników z załaczonej płyty.
Proszę o radę.
Toshiba dołacza do swoich notebooków płyte z całym systemem + serowniki + wszystkie (potrzebne i niepotrzebne) programy narzedziowe zrobiona ghostem. To po pierwsze. Po drugie nie mozesz spod windowsa odinstalować tego czego nie potrzebujesz? Po trzecie jak zainstalujesz polskiego Windowsa to ściagnij wszystkie potrezbne sterowniki ze strony producenta.
Doszedłem. Na starcie ESC a potem F1.
Koleś przywiózł laptopa ze stanów, oczywiście z anglojęzycznym XP i całym oprogramowaniem. Nie mozna na niego zainstalować polskiego XP. Więc zainstalowałem świeźy system z formatem. Wszystko poszło ok. Kiedy chciałem zainstalować brakujące sterowniki z jedynej załaczonej do laptopa płyty, spod menedźera urządzeń, system nie znalazł sterowników.Nie dało się jej równieź odtworzyć, pokazywało pliki ale co bym nie kliknął to monitowało źe nie mam uprawnień. Puściłem tą załączoną płytkę startem z napędu, i ona spowrotem zainstalowała całe oprogramowanie XP wraz ze sterami antywiry i wiele innych programików tylko źe wszystko po angielsku. Na tej jednej płycie jest system sterowniki do sprzetu i oprogramowanie. Reasumująć:
Po zainstalowaniu polskiego XP nie mogę zainstalować brakujących sterowników z załaczonej płyty.
Proszę o radę.
Proszę o radę.
ALT+F2 ?
Moźe zajrzyj do instrukcji lub przeczytaj co pisze na ekranie podczas startu.
Moźe zajrzyj do instrukcji lub przeczytaj co pisze na ekranie podczas startu.
Strona 1 / 1