jak wypalic obraz dysku zrobiony w norton ghost – pilne

Hej mam taki problem..Otóź zrobiłam kopie dysku C: w norton gohst i chcialabym to wypalic...całosc zajmuje ok.3Gb jednak jak wrzuce to do nero – dvd – dysk z danymi, to wyswietla mi sie komunikat: " rozmiar pliku... jest wiekszy od 2 gb i dlatego nie mozna go przechowywac w systemie plikow ISO. Aby zapisac tak duzy plik uzyj systemu plikow UDF. w tym celu wybierz inny rodzaj kompilacji". :roll:

czy ktoś was , wie jak to zrobić źeby mozna było to wypalić na dvd :?:

Dzięki za pomoc,
Pozdro :wink:

Odpowiedzi: 14

Płytą bootującą w Twoim przypadku będzie płyta instalacyjna Ghosta 9 czy jaką tam masz.
securite
Dodano
26.03.2006 17:48:55
securite:
Ghosta moźesz spokojnie odinstalować,jak równieź Symantec autoupdate czy jakoś tak to jest w dodaj usuń.A jakie ikony się znowu pozmieniały ? plików .v2i ? tym bym się nie przejmował bo tak ma być teraz

ikonki są dokładnie takie :arrow: http://img93.imageshack.us/my.php?image=kopiac1nv.jpg po odinstalowaniu ghosta. i jeszcze jedno pytanko jak kiedys bede chciała uzyc tej kopii dysku to czym ja otworzyc :?: :roll:

p.s. sorki za zawracanie gitary, ale chcialabym wiedziec :arrow: sama metodą prob i błedów robie rozne rzeczy jednak jesli chodzi o system to nie chciałą bym kombinowac :wink:
Balbina
Dodano
26.03.2006 17:01:43
Ghosta moźesz spokojnie odinstalować,jak równieź Symantec autoupdate czy jakoś tak to jest w dodaj usuń.A jakie ikony się znowu pozmieniały ? plików .v2i ? tym bym się nie przejmował bo tak ma być teraz
securite
Dodano
26.03.2006 01:37:43
eh po ostatnich przejsciach juz mam dystans do ghosta – kopie dysku wypaliłam na dvd, odinstalowałam ghosta (ale mysle ze powinien jednak zostac :? ) bo jak wrzucam plytke to ikonki sie pozmienialy :roll: eee widocznie to nie na "moje sily" :wink:
Balbina
Dodano
26.03.2006 01:22:11
To wszystko OK jest,starsze wersje nie widzą najprawdopodobniej plików większych niź 1GB
Płytą bootującą w Twoim przypadku będzie płyta instalacyjna Ghosta 9 czy jaką tam masz.
securite
Dodano
26.03.2006 01:13:07
securite:
Jaki obraz ghosta masz ,z jakiej wersji końcówka .gho czy .v2i ?

taki plik: C_Drive001.v2i i jeszcze jeden z takim samym rozszeźeniem :roll:
Balbina
Dodano
26.03.2006 01:11:15
Jaki obraz ghosta masz ,z jakiej wersji końcówka .gho czy .v2i ?
securite
Dodano
26.03.2006 01:07:35
securite:
Nie wiem o co chodzi z tym plikiem boot.ini ?
Czy przy okazji nie instalowałaś czasami Microsoft.NET Framework 1.1 ?
Ja przyczyny takiego logowania szukał bym Start/Panel sterowania/konta uźytkowników

własnie to instalowałam :twisted: dzidostwo :!: a w kontach uzytkowników było: moje (jako admin), gosc i ASP.NET :roll: wyrzuciłam to ostatnie i na razie jest ok. mam nadzieje ze problem nie porwoci :) tak swoja droga ghosta tez wywalilam :)
Balbina
Dodano
26.03.2006 00:57:16
Nie wiem o co chodzi z tym plikiem boot.ini ?
Czy przy okazji nie instalowałaś czasami Microsoft.NET Framework 1.1 ?
Ja przyczyny takiego logowania szukał bym Start/Panel sterowania/konta uźytkowników
securite
Dodano
26.03.2006 00:51:38
Balbina o boot.ini juz było pare razy choćby nawet tu.
Przeczytaj sobie jak "odświeźyć" plik boot.ini.

A co do wypalenia obrazu w Nero (na przyszłość) to:
NesoSmartstart>Kopia zapasowa>Nagraj obraz na dysk. Bez problemów z za duźym plikiem.

8) Pozdro.
moohomor
Dodano
25.03.2006 20:16:41
Seeker:
Do działu XP zajrzyj i odnośnie boot.ini poczytaj – moźliwe źe zmieniła ci się struktura tego pliku , lub postów odnośnie bootVis poszukaj.

hmmm poczytałam o tym boot.ini i mi pokazalo taka zawartość: [boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

a jak patrzałam zgodnie z tym co wcześniej przeczytałam tam jest: [boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn

mi brakuje /NoExecute=OptIn
:roll: i co mam teraz zrobic :?: :?:
Balbina
Dodano
25.03.2006 17:20:10
Do działu XP zajrzyj i odnośnie boot.ini poczytaj – moźliwe źe zmieniła ci się struktura tego pliku , lub postów odnośnie bootVis poszukaj.
Seeker
Dodano
25.03.2006 17:08:50
nero otwieram normalnie, a nie przez smarta..wziełam kompilacje dvd–udf i wypaliła..
tylko teraz mam inny problem, od momentu kiedy zainstalowałam norton ghost gdy wlaczam kompa, to system sie sie nie uruchamia tak jak uruchamiac sie powinien tzn. po wlaczeniu pojawia sie ikonka z uzytkownikiem i potem klikne i jest "trwa ładowanie ustawien osobistych". to jest taka sama sytuacja jak sie wlacza kompa po wybudzeniu :roll:

czy ktos moze wie, dlaczego system automatycznie sie nie uruchamia tak jak to zawsze bywa :?: :?: :?: i jak to przywrócić do "normalnego stanu" :?: :?:
Balbina
Dodano
25.03.2006 14:00:18
Masz ustawienia UDF w Nero ,ale otwórz normalnie ,a nie ze smart(ale nie mam pewności czy Ghost będzie to puźniej widział na tej płycie).Tylko dlaczego nie wypaliłaś tego bezpośrednio na płytkę w Ghost ? jest taka opcja
securite
Dodano
25.03.2006 05:05:44
Balbina
Dodano:
25.03.2006 01:44:29
Komentarzy:
14
Strona 1 / 1