Jak wypalić jakiś obraz na płycie LIGHT SCRIBE ??
Witam !
Moje pytanie jest dokładnie takie jak w temacie.
Chodzi mi o jakiś malutki obrazek z tego co wiem musi być on w formacie .ncd (nero Cover Desinger, czy jakoś tak :P .
Skąd wziąc takie obrazki gotowe lub jak je zrobić samemu ??
P.S
Oczywiście mam nagrywarke z tą funkcją .
Odpowiedzi: 2
Jaki to napęd? Sony? HP? Plextor?
Na stronie producenta nagrywarki powinno być oprogramowanie służące do projektowania i wykonywania malunków na płycie, nagrywarke pewnie kupiłeś w zestawie komputerowym lub jako OEM skoro nie masz płytki z programem do LightScribe.
Na stronie producenta nagrywarki powinno być oprogramowanie służące do projektowania i wykonywania malunków na płycie, nagrywarke pewnie kupiłeś w zestawie komputerowym lub jako OEM skoro nie masz płytki z programem do LightScribe.
Oprogramowania na stronie producenta nagrywarki nie ma?
-
<P>Oprogramowanie do czego? </P> <P>Mam przecież NERO z tą funkcją, ale am moge roić tylko napisy na płycie, a ja się pytam o obrazki! </P>
Strona 1 / 1
<P>No nie do końca. </P> <P>Nagrywarke mam marki LG, kupiłem ją osobno. </P> <P>Dostałem płyte, tylko z NERO i nic więcej. </P>
Hmm, nie posiadam nagrywarki z taką funkcją, sprawdzić więc nie mogę, a na stronie LG takiego programu nie znalazłem. O ile tutaj nikt nie pomoże proponuję jeszcze zapytać na forum <a href="http://www.cdrinfo.pl" target="_blank" title="cdrinfo.pl">cdrinfo.pl</a>... chociaż importować obrazki i drukować powinno się dać w Nero, ale to tylko moje gdybanie.
<P>Ok.</P> <P>Dzięki :) </P>
<font size="2">Sprawa ma sie tak ...jak juz wiesz labelke tworzysz w Cover Designerze...po wlaczeniu masz tylko waski pasek na ktorym tworzysz tylko napisy ...aby miec cala powierzchnie otwierasz nowy dokument ... i juz mozesz wstawiac grafike... mozesz to zrobic za pomoca dostepnych narzedzi, wkleic z innego programu graficznego lub uzyc gotowych rozwiazan ktore znajdziesz na stronie http://lightscribe.com/ ... ja tez osobiscie posiadam LG i jak narazie nie skarze sie ...calkiem ladnie labelki pali :]<br><br>BTW. na plycie ktora dostales z nagrywara masz takze sterowniki dla LS...moja rada abys zainstalowal najpierw je a potem Nero :] jesli nie ma ich na plycie to zassiesz je z w.w. strony :]<br><br>PS za cholere swojego starego konta nie moge odzyskac...przypominanie hasla cos nie bardzi chce mi to haslo na poczte wyslac ;/<br></font>
<p>Ok, tylko NERO czyta obrazy tylko w formacie .ncd a gotowe labelki są w .jpeg. </p><p>Trzeba to jakoś sformatowaćczy co? </p><p>Pozdrawiam</p>
<p>nie nie :]</p><p>wyglada to tak jak uruchamiasz cover designera i masz pusta powieszchnie na zarysowanie uruchom na przyklad w acdsee i skopiuj potem w designerze wklejasz i gotowe :) </p>