Jak wyłączyć w nagrywarce LG 8320B mechaniz SuperLink

Jak wyłączyć w nagrywarce CDRW LG 8320B mechanizm SuperLink uźywam programu do nagrywania nero w wersji 5.5.9.9 mechanizm ten powoduje sprawdzenie płyty i sam dobiera szybkość nagrywania.Po wyłączeniu nagrywarka przyspieszy nagrywanie.
Czy ktoś próbował to zrobić a jeśli tak to gdzie tą funkcję wyłączyć.Proszę opomoc.

Odpowiedzi: 4

wiec Twoja nagrywarka nagrywa trybem CLV...
TzaR
Dodano
05.09.2002 17:44:16
Moja nagrywarka liteon nagrywa kompakt z róźnymi prędkościami, zaczyna wolniej po czym na chwilkę przestaje rozpędza płytkę i nagrywa dalej z większą prędkością.
SLAY3R
Dodano
02.09.2002 17:48:47
NIepolecam wylaczania tego!!! bedziesz mial Byc moze bledy po nagrywaniu... faktycznie im wolniej tym lepiej ale nagrywarki nagrywaja teraz w trybie p–cav co znaczy ze predkosc liniowa wzrasta wraz z szybkoscia transferu... co eliminuje powstawanie bledow i nagrywarka nie musi podczas zmiany szybkosci wylaczac lasera jak to jest w nagrywarkach nagrywajacych w trybie CLV ... ( nagrywarka zwieksza predkosc nagrywania w czasie procesu palenia plyty) dziwne jest by nagrywala cd z predkoscia 40X od poczatku do konca masz pewne ze bede bledy niewylaczaj sobie teg!O!!!!
TzaR
Dodano
02.09.2002 17:23:36
Ty ja mamataka samom nagrywarke i nero i wszystko ustawiam sobie sam ,ten program ci sugeruje jak nagrac a nie ze koniecznie nasz to tak zrobic.Sprawdzanie to sobie odznaczam albo zaznaczam w trakcie nagrywania bo sprawdza plyte dopiero po nagraniu,a szybkosc to w kreatorze sobie zmnieniam.A poza tym im wolniej tym dokladniej. Nagralem na plycie 40x z przedkosica 32x piosenki i 2 sie zjebaly tak ze tera jak mi zalezy na jakosci to sobie 16 ustawiam .:)
Morthyr
Dodano
02.09.2002 16:09:28
Zdzichu
Dodano:
02.09.2002 13:58:52
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1