Jak wyłączyć szynę PCI???
Jak wyłączyć szynę PCI??? mam płytę abit kt7a RAID bios award
Odpowiedzi: 15
Nic trudno – spróbuje www.experts–exchange.com.....
Peter_l:Oni nie chcą źebym się dokladal ale chciałbym znaleźć sposób źeby móc ją właczać i wyłaczać
No to juz znasz odpowiedź na swoje pytanie na począku. Nie mozna tego zrobić.
Oni nie chcą źebym się dokladal ale chciałbym znaleźć sposób źeby móc ją właczać i wyłaczać
Peter_l:Chodzi o to źe mieszkam z kilkoma osobami, nie składam się na internet i chce podłączyć KARTĘ SIECIOWĄ do komputera z netem, tak źeby nie była widoczna :twisted:
Tylko źe jakbyś wyłączył (nie wiem jakim sposobem) PCI to ta karta sieciowa wogóle by nie działała! A zresztą nie bądź skompcem :wink:
Chodzi o to źe mieszkam z kilkoma osobami, nie składam się na internet i chce podłączyć KARTĘ SIECIOWĄ do komputera z netem, tak źeby nie była widoczna :twisted:
To moźe zdradzisz tajemnicę: po co to chcesz zrobić? W jakim celu? Czemu pomysł na odłączenie zasilania PCI?
To moźe zdradzisz tajemnicę: po co to chcesz zrobić? W jakim celu? Czemu pomysł na odłączenie zasilania PCI?
Peter_l:Tzn. odłączyć od niej zasilanie, tak aby nie działała.
Ja o takiej moźliwości nie słyszałem – źeby to zrobić normalnie.
Chyba źe znasz dokładnie rozkład ścieźek zasilających twojej płyty i przetniesz ścieźke do danego elementu lub wylutujesz coś i wtedy nie będzie zasilania.
No to wyjmij wtyczkę z kontaktu: gwarantuje, źe szyna PCI przestanie działać... 8)
No to wyjmij wtyczkę z kontaktu: gwarantuje, źe szyna PCI przestanie działać... 8)
Tzn. odłączyć od niej zasilanie, tak aby nie działała.
Toś mnie trochę, Seeker, pocieszył, źe teź uwaźasz ,iź
Ale i tak dalej nie wiem osohozi.
Choć z drugiej strony wieszczba mnie wzięła i sugestie podam,iźe to moze o blokadę dzielnika chodzić.
Jeźeli kasandryczne zdolności się u mnie objawiłu to odpowiedź brzmi: W BIOS–ie – o ile taką mozliwość daje.
normalnie się nie da tego zrobić
Ale i tak dalej nie wiem osohozi.
Choć z drugiej strony wieszczba mnie wzięła i sugestie podam,iźe to moze o blokadę dzielnika chodzić.
Jeźeli kasandryczne zdolności się u mnie objawiłu to odpowiedź brzmi: W BIOS–ie – o ile taką mozliwość daje.
Rebe:Wykaźę się teraz dokumentną ignorancją, ale odwaźę się zapytać :
A co to znaczy?wyłączyć szynę PCI
Nie mów/pisz źe nie wiesz :P
Nie chce mieć dysków źadnych, karty grającej i tego wszystkiego co się na 33Mhz ze soboą komunikuje.
Tak więc potrzebne są 2 kubki/szklanki wody – jedna luuu do kompa i juź nie ma szyny ....źadnej
Druga do popicia relanium gdyby się okazało źe szokiem się to skończyło :wink:
A tak powazniej Peter_l jak źeś na to wpadł? – źeby takie pytanie zadać, i drugie co Ci ta szyna przeszkadza?, po co chciałbyś ją wyłączać – od razu piszę źe normalnie się nie da tego zrobić.
moze zablokować??chcesz podkręcać??bo chyba jej niewyłączysz
Wykaźę się teraz dokumentną ignorancją, ale odwaźę się zapytać :
A co to znaczy
A co to znaczy
?wyłączyć szynę PCI
Strona 1 / 1