JAK WYLACZYC SCAN DISK'a w WINDOWS XP ????

Strasznie mnie wkurza ten scandisk, ktory sie wlacza podczas wczesniejszego blednego zamkniecia systemu.. Pod Win98 byla mozliwosc (msconfig) ktora pozwalala na wylaczenie tej opcji! Czy jest cos takiego pod XP.
Najbardziej denerwuje mnie to, ze ten ScanDisk lubi obcinac .. i niby naprawiac pliki.. a w rzeczywistosci to tylko wszystko psuje.. Wystarczy miec zainstalowanego Norton Disk Doctora i ten juz najwyzej cos naprawi! W tego "doktorka" spod Win jakos nie mam zaufania.. juz mi wystarczajaco krwi napsul!!! BARDZO PROSZE O POMOC!!! JAK TO WYLACZYC???

Odpowiedzi: 6

Pawek:
... wpisz 'regedt32'
Wystarczy regedit. Ten dopisek "32" to z w2k, gdzie mamy inne prawa do rejestru w zaleznosci od uzytej komendy.
EL NINO
Dodano
02.03.2004 20:18:40
1. Naciśnij lewym klawiszem myszki (jak jesteś praworęczny to ten przycisk pod palcem wskazującym – drugi co do długości palec :lol: ) na START.
2. Podobnie uczyń klikając na Uruchom...
3. W oknie, które się ukaźe wpisz 'regedt32' – bez ' i '.
4. Następnie otwieraj po kolei:
:arrow: HKEY_LOCAL_MACHINE
:arrow: SYSTEM
:arrow: CurrentControlSet
:arrow: Control
:arrow: Session Manager

5. Odnajdź w prawym okienku (to bliźej "x") wpis 'BootExecute' (bez ' i ').
6. Kliknij na nim prawym przyciskiem myszy i weź Modyfikuj.
7. Usuń wszystkie 'dane wartości' – te z białego okienka i naciśnij OK.
8. Zrestartuj najlepiej komputer.

POZDRAWIAM, Pawek.

PS. "Debile" nie powinny zabierać się za edycję rejestru systemowego, poniewaź to grozi awarią systemu, ale myślę, źe z takim opisem mogą zaryzykować... :lol: :mrgreen:
Pawek
Dodano
02.03.2004 01:17:25
Jak wyłącztyś scandisKa pod XP–iek???? Prosze o wytłumaczenie jak debilowi. :)
lgruszkos
Dodano
02.03.2004 00:44:27
~thom4s:
... zrobilem jak kazales! ...
Nie kazalem kurna. Zaproponowalem tylko :wink: .

P.S. Zeby nie bylo na mnie :lol: .
EL NINO
Dodano
24.02.2004 22:52:22
Dzieki... zrobilem jak kazales! Mam nadzieje ze poskutkuje.. Narazie sie nie wlaczyl ;)
Anonymous
Dodano
24.02.2004 18:14:31
Sprobuj tego co tu napisano: http://www.experts–exchange.com/Operating_Systems/WinXP/Q_20862062.html
Oczywiscie wczesniej zrob kopie rejestru.
EL NINO
Dodano
24.02.2004 00:51:05
Anonymous
Dodano:
23.02.2004 18:38:32
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1