Jak wyłaczyć "bipnięcie" przy starcie komputera???
Wiem, źe ten dźwięk sygnalizuje, źe z wszystko jest ok, ale naprawdę mnie on wkurza, szczególnie jak wracam z pracy w nocy, wszyscy juź śpią i tan sygnał to jak jakiś cholerny budzik działa.
Da się to jakoś wyłączyć w biosie? Płyta Abit NF–7 v2.0
Da się to jakoś wyłączyć w biosie? Płyta Abit NF–7 v2.0
Odpowiedzi: 6
julko chyba mnie nie zrozumiales :?: w ostatniej odpowiedzi chodzilo mi o to ze masz racje a zmeczenie odnosilo sie do mnie a nie do ciebie :wink:
zaczki:julko zasadniczo sie z toba zgadzam,chyba nie o to tutaj chodzilo :oops: tak to jest jak sie czlowiek spieszy i jest zmeczony :wink:
Myśle, ze tu chodziło o odłączenie głośniczka, bo w nocy działał jak budzik podczas startu komputera.
Zatem podałem sposób wykorzystując przycisk np. TURBO (w starych blachach), a Tobie napisałem, źe w Windowsach tego nie da się zrobić.
I kto tu jest zmęczony ?
julko zasadniczo sie z toba zgadzam,chyba nie o to tutaj chodzilo :oops: tak to jest jak sie czlowiek spieszy i jest zmeczony :wink:
zaczki – pomyliłeś dźwięki.
Głosniczek wydaje dźwięki systemowe podczas jego startu, a w tym przypadku windowsy nie maja nic do "gadania". Dzięli głośniczkowi lokalizujemy usterkę w kompie, np. gdy "padł".
Głosniczek wydaje dźwięki systemowe podczas jego startu, a w tym przypadku windowsy nie maja nic do "gadania". Dzięli głośniczkowi lokalizujemy usterkę w kompie, np. gdy "padł".
moze tak...Wyłączanie głośniczka w obudowie –
Windows pozwala na łatwe wyłączenie wszystkich dźwięków systemowych, oprócz tych wydawanych przez umieszczony w obudowie peceta głośniczek. Na dłuźszą metę sygnały tego typu mogą być naprawdę denerwujące – warto więc pozbyć się pisków peceta.
Aby to zrobić, musimy zmodyfikować klucz Rejestru o nazwie HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Sound. Znajduje się w niej wartość ciągu Beep – wytarczy ją ustawić na no. Do wykonania tej operacji potrzebny będzie edytor Rejestru – np. systemowy regedit (Start | Uruchom | regedit).
Windows pozwala na łatwe wyłączenie wszystkich dźwięków systemowych, oprócz tych wydawanych przez umieszczony w obudowie peceta głośniczek. Na dłuźszą metę sygnały tego typu mogą być naprawdę denerwujące – warto więc pozbyć się pisków peceta.
Aby to zrobić, musimy zmodyfikować klucz Rejestru o nazwie HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Sound. Znajduje się w niej wartość ciągu Beep – wytarczy ją ustawić na no. Do wykonania tej operacji potrzebny będzie edytor Rejestru – np. systemowy regedit (Start | Uruchom | regedit).
Tylko poprzez odłączenie głośnika. Niektórzy montuja wyłącznik. W starych obudowach podpinało się to do wyłącznika TURBO
Strona 1 / 1