Jak wyłączyć powitanie?
Czy da się wyłączyć w XP ekran z napisem "Zapraszamy" (pojawia się podczas startu systemu) :?:
Odpowiedzi: 9
Nie ma u mnie wpisu Gina.dll
No to moze sprobuj w rejestrze:
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindows NTCurrent VersionWinLogon
usun w tym miejscu wpis: Gina.DLL
Oczywiscie kopie zrob wczesniej.
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindows NTCurrent VersionWinLogon
usun w tym miejscu wpis: Gina.DLL
Oczywiscie kopie zrob wczesniej.
adamno:Da się. Chodzi o ekran powitalny, a nie o ekran logowania uzytkownikow.
uruchom–>gpedit.msc–>konfiguracja komputera–>szablony administracyjne–>system–>logowanie–>nie wyswietlaj ekranu powitalnego itd. –> ustawic na włączone.
dziala przy xp pro, jak wyjasnia zakladka "wyjaśnienie" (zreszta warto ja przeczytać)
No więc mam to ustawione, ale nadal widnieje napis "Zapraszamy". Jak się komputer loguje to od zainstalowania systemu ustawiłem tak, źeby logował domyślnego uźytkownika.
zwroccie uwagę, ze w gpedit naleźy włączyć wyłączenie ekranu powitalnego..
Pawek – pytanie dotyczło wyłaczenia "zapraszamy" i podana przeze mnie propozycja ten warunek spełnia.
Nadto moźna przecieź i logowanie zautomatyzować i nie bedzie go w oole – system domyśłnie zaloguje wskazanego uźytkownika
Chyba i wypowiedź adamno dotyczła teog samego kierunku, ale poprzez inną drogę.
Dlaczego u Ciebie to nie działa – nie Wyłacza "obrazkowego logowania" nie umiem stwierdzić.
Celowo przełączyłem się na "obrazki" z apletu uźytkownicy, a powróciłem do klasycznej metody poprzez gpedit i ...działa normalnie.
Nadto moźna przecieź i logowanie zautomatyzować i nie bedzie go w oole – system domyśłnie zaloguje wskazanego uźytkownika
Chyba i wypowiedź adamno dotyczła teog samego kierunku, ale poprzez inną drogę.
Dlaczego u Ciebie to nie działa – nie Wyłacza "obrazkowego logowania" nie umiem stwierdzić.
Celowo przełączyłem się na "obrazki" z apletu uźytkownicy, a powróciłem do klasycznej metody poprzez gpedit i ...działa normalnie.
Rebe:A moźe wystarczy uźyć "zmień spośób logowania uźytkowników" ?
Nie, Rebe. Wtedy wrócisz do zwykłego logowania – znanego z Windowsa 2000.
adamno:Da się. Chodzi o ekran powitalny, a nie o ekran logowania uzytkownikow.
uruchom–>gpedit.msc–>konfiguracja komputera–>szablony administracyjne–>system–>logowanie–>nie wyswietlaj ekranu powitalnego itd. –> ustawic na włączone.
W takim razie muszę to sprawdzić – mnie teź denerwuje ten napis.
UPDATE:
Nie wiem jak u Was, ale u mnie ta zmiana nic nie dała. A ten opis z lewej strony nijak ma się do rzeczywistości.
POZDRAWIAM, Pawek
A moźe wystarczy uźyć "zmień spośób logowania uźytkowników" ?
Da się. Chodzi o ekran powitalny, a nie o ekran logowania uzytkownikow.
dziala przy xp pro, jak wyjasnia zakladka "wyjaśnienie" (zreszta warto ja przeczytać)
Z tego co właśnie sobie poczytałem, to wyłączyć się nie da. Moźna za to zmienić.
Jeśli chciałbyś zmienić, to ten LINK będzie Ci pomocny.
Jeśli chcesz więcej poszukaj na forum choćby pod hasłem ZAPRASZAMY.
POZDRAWIAM, Pawek
Jeśli chciałbyś zmienić, to ten LINK będzie Ci pomocny.
Jeśli chcesz więcej poszukaj na forum choćby pod hasłem ZAPRASZAMY.
POZDRAWIAM, Pawek
Strona 1 / 1