Jak wyłączyć pasek startu w windowsie ?
Witam
Chciałbym wyłączyć pasek startu z windowsa. Czy ktoś moźe mi powiedzieć co trzeba zmienić w rejestrze aby to zrobić. Jeśli sie nie da to czy moźna wyłączyć wszystkie jego elementy, a jeśli tak to gdzie w rejestrze trzeba to zmienić ?
Chciałbym wyłączyć pasek startu z windowsa. Czy ktoś moźe mi powiedzieć co trzeba zmienić w rejestrze aby to zrobić. Jeśli sie nie da to czy moźna wyłączyć wszystkie jego elementy, a jeśli tak to gdzie w rejestrze trzeba to zmienić ?
Odpowiedzi: 7
Folderu Programy sie nie pozbędziesz ale moźesz zrobić tak źeby nie było wyświetlane nic w nim.
wystarczy źe dwóm folderom:
C:Document and SettingsAll UsersMenu startProgramy
i
C:Document and Settingstwój profilMenu startProgramy
nadasz atrybut UKRYTY i jak cie spyta czy tylko temu folderowi czy tez wszystkim podfolderom to mówisz źe podfolderom teź :)
wystarczy źe dwóm folderom:
C:Document and SettingsAll UsersMenu startProgramy
i
C:Document and Settingstwój profilMenu startProgramy
nadasz atrybut UKRYTY i jak cie spyta czy tylko temu folderowi czy tez wszystkim podfolderom to mówisz źe podfolderom teź :)
Chlopaki jakbyscie mogli mi jeszcze powiedziec jak zablokowac dostep do zakladki programy z menustart ?
Nie wiem czy oto chodzi?
Dzięki takiej zmianie ustawień moźesz teź poznać wiele ciekawych informacji związanych z uruchamianiem systemu operacyjnego, zwykle ukrytych pod kolorowym obrazkiem.
Najpierw kliknij ikonę Mój komputer prawym przyciskiem myszy i wybierz opcję Właściwości z menu podręcznego. Przejdź na kartę Zaawansowane i kliknij przycisk Ustawienia w polu Uruchamianie i odzyskiwanie. W kolejnym oknie kliknij przycisk Edytuj. Zostanie wyświetlona (w Notatniku) zawartość pliku boot.ini. Z reguły zawiera on tylko kilka linijek, z których jedna zakończona jest ciągiem znaków /fastdetect. Do tej właśnie linijki, po spacji dodaj napis /SOS. Zapisz wprowadzone zmiany i zamknij Notatnik.
Przy pierwszym ponownym uruchamianiu systemu zobaczysz efekt zmian w pliku boot.ini. Jeśli zechcesz przywrócić poprzednie ustawienia, wystarczy usunąć słowo /SOS z pliku boot.ini
Dzięki takiej zmianie ustawień moźesz teź poznać wiele ciekawych informacji związanych z uruchamianiem systemu operacyjnego, zwykle ukrytych pod kolorowym obrazkiem.
Najpierw kliknij ikonę Mój komputer prawym przyciskiem myszy i wybierz opcję Właściwości z menu podręcznego. Przejdź na kartę Zaawansowane i kliknij przycisk Ustawienia w polu Uruchamianie i odzyskiwanie. W kolejnym oknie kliknij przycisk Edytuj. Zostanie wyświetlona (w Notatniku) zawartość pliku boot.ini. Z reguły zawiera on tylko kilka linijek, z których jedna zakończona jest ciągiem znaków /fastdetect. Do tej właśnie linijki, po spacji dodaj napis /SOS. Zapisz wprowadzone zmiany i zamknij Notatnik.
Przy pierwszym ponownym uruchamianiu systemu zobaczysz efekt zmian w pliku boot.ini. Jeśli zechcesz przywrócić poprzednie ustawienia, wystarczy usunąć słowo /SOS z pliku boot.ini
Jeśli chodzi o elementu startu to wszystko masz tu:
http://www.error–5.republika.pl/windows/regtrick.html
przejrzyj opisy wartości klucza:
HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer
http://www.error–5.republika.pl/windows/regtrick.html
przejrzyj opisy wartości klucza:
HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer
El Nino a czy moglbys mi powiedziec jak to zrobic na userku albo adminie a nie na roocie. Jesli sie nie da czy podpowiedzial bys jak zablokowac wszystkie elementy startu zeby nie bylo ich widac jak kliknie sie na start.
HKEY_CLASSES_ROOTCLSID{5b4dae26–b807–11d0–9815–00c04fd91972}
przed {5b4dae26–b807–11d0–9815–00c04fd91972} postaw znak minus (zmien nazwe).
przed {5b4dae26–b807–11d0–9815–00c04fd91972} postaw znak minus (zmien nazwe).
...::: Wyłaczyć pasek startu ?? A nie lepiej uzyc opcji autoukrywania ?? (właściwosci paska/Auto–hide taskbar) :::...
Strona 1 / 1