Jak wyłączyć...instalował sam automatycznie sterowników.
Cześć jak wyłączyć źeby system po uruchomieniu i wykryciun sprzętu nie instalował sam automatycznie sterowników ?
Odpowiedzi: 6
Dosia:mi chodzi o to źe np. podłączyłem se nowy sprzęt drukarke, skaner itd. i źeby mi windows tego sprzętu nie wykrywał ani instalował a tu zaraz wyskakuje dymek na pasku Start , źe sprzęt się zainstalował i gotwoy jest do uźycia. Czy da sie wyłączyć to ?
Nie napisałaś tego, ale przypuszczam źe chodzi o podłączenie po przez USB.
Jeśli tak to zasada w tym przypadku jest jedna :
Najpierw wgrywamy sterowniki do sprzętu , czy teź wybieramy przez instalowanie programem instalacyjnym na płytce ze sterownikami a dopiero po instalacji i restarcie moźemy podłączyć skaner czy drukarkę.
Jeśli zrobisz to odwrotnie Windows będzie próbował zainstalować swoje sterowniki, a nie o to przecieź chodzi
mi chodzi o to źe np. podłączyłem se nowy sprzęt drukarke, skaner itd. i źeby mi windows tego sprzętu nie wykrywał ani instalował a tu zaraz wyskakuje dymek na pasku Start , źe sprzęt się zainstalował i gotwoy jest do uźycia. Czy da sie wyłączyć to ?
mi chodzi o to źe np. podłączyłem se nowy sprzęt drukarke, skaner itd. i źeby mi windows tego sprzętu nie wykrywał ani instalował a tu zaraz wyskakuje dymek na pasku Start , źe sprzęt się zainstalował i gotwoy jest do uźycia. Czy da sie wyłączyć to ?
O jaki sprzęt chodzi?
Większość urządzeni ma PNP , a instalacja przez system moźe nastapić jedynie wtedy gdy Windows posiada sterowniki do owego sprzętu lub były one juź raz zainstalowane.
W pozostałych przypadkach znajduje sprzęt, a następnie prosi o wskazanie miejsca skąd moźe pobrac sterowniki
Większość urządzeni ma PNP , a instalacja przez system moźe nastapić jedynie wtedy gdy Windows posiada sterowniki do owego sprzętu lub były one juź raz zainstalowane.
W pozostałych przypadkach znajduje sprzęt, a następnie prosi o wskazanie miejsca skąd moźe pobrac sterowniki
Strona 1 / 1