Jak wyłączyć Firewall'a ?!

Mój problem to wyłączenie w Windows XP FIREWALL'a !
Niedawno czytałem na jakimśforum, źe moźna go wyłączyć w taki sposób:
Panel Sterowania–>Zapora Systemu Windows–>i wyłącz FIREWALL (ale nie wiem gdzie w Panelu sterowania jest ta zapora =/). Drugi sposób to wejście do ZAAWANSOWANYCH WŁAŚCIWOŚCI połączenia internetowego i odznaczenie " Chorń mój koputer i moją sieć...
ALe zrobiłem tak i nadal np. w GG nie mogę wysyłać do ludzi plików :( POMOCY !!

Pozdrawiam :)

Odpowiedzi: 8

Pliki moźesz przesyłać jedynie do osób z twojej sieci chociaź dwa razy udało mi się przesłac do kumpla poza siecią jak ktoś jest za to chyba nie da rady.

Albo zainstaluj sobie Tlena moźe pomoźe a wogóle to Tlen jest lepszy bo jest w nim takźe moźliwość rozmowy z gg i ma wiele więcej ciekawch opcji.
SoWiK
Dodano
29.12.2004 20:17:46
Problem jest moźe prozaiczny .Wyłączenie firewala nie koniecznie musi dać efekt.Ja mam xp sp2 fireala itp. a wszystko działa ok[GG]Moźe nie masz odpowiednio skonfigurowanego gg.Otwóź gg wejdź w gadu–gadu[na góźe] daj komunikator i ustaw "Przyjmuj wiadomości graficzne"do 255kb Moźe pomoźe
roman1
Dodano
29.12.2004 18:41:37
GG nie mogę wysyłać do ludzi plików

a masz dodanego uzytkownika do listy kontaktow?
co z ustawieniami proxy w gg?

Co znaczy czesciowo ? Polowe okienka widac ? Czy tez co druga emotka dziala ?

oj nie, problem jest bardziej zlozony... gdy dodaje do listy kontaktow el nino to wywala komunikat: TEGO KLIENTA NIE OBSLUGUJEMY.
:twisted:
Szymon Grabiński
Dodano
29.12.2004 08:29:07
Co znaczy czesciowo ? Polowe okienka widac ? Czy tez co druga emotka dziala ?
EL NINO
Dodano
28.12.2004 23:21:45
EL NINO:
Szymon Grabiński:
to ze nie dzila gg
Gdzie tak napisano ? :shock:

nie działa częściowo...
Over
Dodano
28.12.2004 22:49:10
Szymon Grabiński:
to ze nie dzila gg
Gdzie tak napisano ? :shock:
EL NINO
Dodano
28.12.2004 22:14:21
to ze nie dzila gg nie koniecznie musi powodowac firewall. winxp masz z sp1 czy bez? jesli bez to musisz zainstalowac jedna z wczesniejszych wersji 6.x. nowsze wymagaja sp1.
Szymon Grabiński
Dodano
28.12.2004 13:09:45
Krok po kroku – jak wylaczyc firewall'a :–) –
Sposób 1:
Jeli masz win XP to na pulpicie powinna byc ikona "moje miejsce sieciowe" – wejdz tam, po lewej strone masz menu "zadania sieciowe" wybierz "wyswietl połaczenia sieciowe", następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na polaczeniu ktore łaczy Cie z netem i wybierz "własciwosci", potem zakładka "zaawansowane", pierwsza od gory jest "zapora systemu windows" wybierz "ustawienia" – tam mozesz wylaczyc firewall'a :–)
Sposób 2:
Menu start ––> Ustawienia –––> panel sterowania
I teraz – jesli mamy "widok kategorii" wybieramy "centrum zabezpieczen, na dole jest "zapora systemu windows" lub jeli mamy widok klasyczny to od razu mozemy wybrac "zapore systemu windows" i tam poustawiac wszystko wg. uznania .
Widok mozna przelaczyc uzywajac menu po lewej stronie okna :–)
spam83
Dodano
19.12.2004 15:24:19
psk
Dodano:
19.12.2004 14:54:46
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1