jak wrocic do starego
uruchomilem system w tryb. awaryjnym(moze tez i probowalem jakis z wymienionych tam :), w kazdym badz razie jak wchodze do systemu to zanim pojawi sie znajome powitalne okienko pojawia sie cos jak zapytanie w jakim systemie uruchomic(kurcze mam tylko jeden) , jak ustawic po staremu?
Odpowiedzi: 4
Jeźeli masz Windowsa na partycji C: w folderze Windows, to masz bardzo prosto po prostu we wskazanym miejscu wklejasz ten kod co Ci podałem, zapisujesz zmiany i juź.
Jeźeli masz Windowsa na partycji C: w folderze Windows, to masz bardzo prosto po prostu we wskazanym miejscu wklejasz ten kod co Ci podałem, zapisujesz zmiany i juź.
dzieki a prosciej sie nie da;)
Wejdź normalnie do systemu, kliknij prawym na Mój komputer, przejdź do zakładki Zaawansowane. W sekcji Uruchamianie i odzyskiwanie kliknij Ustawienia, nastepnie Edytuj i skopiuj tam ponizszy kod:
Z tymźe jest kilka warunków, które musisz spełnić, by móc go wkleić w niezmienionej formie – źeby zadziałało:
:arrow: Windowsa musisz mieć na pierwszej partycji pierwszego dysku (na pewno C: ) (moźna to zmienić edytując takźe linię
:arrow: Domyślny folder Windowsa ma nazwe Windows (akurat to łatwo poprawić, wystarczy zmienic koncówke linijki
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
Z tymźe jest kilka warunków, które musisz spełnić, by móc go wkleić w niezmienionej formie – źeby zadziałało:
:arrow: Windowsa musisz mieć na pierwszej partycji pierwszego dysku (na pewno C: ) (moźna to zmienić edytując takźe linię
default=multi(0)disk(nr_dysku_poczawszy_od_zera)rdisk(0)partition(nr_partycji_poczawszy_od_jeden)WINDOWS
:arrow: Domyślny folder Windowsa ma nazwe Windows (akurat to łatwo poprawić, wystarczy zmienic koncówke linijki
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1) azwa_folderu
Strona 1 / 1